Rysk flottövning nära Alaska…

MILITÄR. När USA flög sex B-52-bombplan över 30 Nato-länder i fredags så pågick en rysk övning med mer än 50 krigsfartyg och ubåtar samt 40 flygplan utanför Alaska i en av de största övningarna i området sedan kalla kriget.

Den rysk kärnvapenbärande u-båten Omsk nära Alaska. Det är ovanligt att denna typ av u-båtar går i ytläge…

Rysslands Stillahavsflotta hävdar att den ryska kärnvapenbärande ubåten Omsk i Beringhavet utanför Alaska igår var ”rutinmässig”, trots att det var en mycket ovanlig händelse enligt den amerikanska militären.

Ubåten Omsk är bestyckad 24 kryssningsrobotar av typen P-700 Granit samt 533 mm och 655 mm torpeder. Omsk deltar för närvarande i den största ryska flottövningen i detta område sedan Sovjetunionens fall, och är knuten till landets ökande militära aktiviteter i den strategiska arktiska regionen.

Läs mer på The Drive…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Rysk flottövning nära Alaska…

  • Maja 2:
   Jo kära nån när det någon enstaka gång passerar ett ryskt örlogsfartyg genom Sundet,finns bild o. text i Propaganda-blaskan
   HD,redan innan det passerat Bro´n….
   Stenbock som har bra utsikt över vattnet,mellan oss och Danmark ser däremot aldrig några rubriker när andra nationers marinfartyg passerar. Detta sker betydligt oftare även om jag med säkerhet missar åtskilliga !!
   De som läser dessa nyheter i HD skall förstås tro,att detta är något unikt på internationellt vatten !

   • I detta sammanhang kring Öresund,skall jag berätta för er norr om Åsen,följande trams.
    När man åker Färjan över till Danmark händer något märkligt midsunds. Det börjar klinga över skeppet,vilket betyder att nu tillåtes vi ur Abzurdien köpa s.k. tullfritt typ rökverk,o. dyl. i butiken !!
    Troligen en regel som tillkommit eftersom de styrande dårarna tror,att man simmar iland efter att ha köpt två askar cigaretter/cigarrer,några få kronor billigare !

   • Enligt finska försvarsmakten så har Ryssland inte mycket flotta kvar i Kaliningrad. Det är bara i Hultqvist fantasi att Ryssland rustar. Större än USA med en 10 dels försvarsbudget.

 1. Tja, när nu NATO trots återföreningsavtalet(DDR/BRD) 1990,flyttar sina trupper allt närmre Ryssland,får vi ha förståelse för att även Putin rustar upp… Visste ni f.ö. att USA avsätter i försvarskostnader dryga 600 miljarder årligen. Ryssland c:a en 10-del av den summan !
  F.ö. genomför just nu NATO stora flottövningar i östra Medelhavet,för att visa sin makt.
  Vi måste som ”neutrala” titta med båda våra ögon….

 2. Ryssland har en ekonomi av samma storlek som Italiens. I stället för att bekämpa landets massiva korruption för att förbättra de fattiga ryssarnas ekonomi så använder Putin sin diktatoriska makt och landets resurser till att spela världsmakt. Putin skiter i ryska folket.

 3. Bra att ryssarna är på alerten så det inte går som sist då ca. 30 miljoner ryssar dog i kriget. Alla möjliga tomtar från ”Väst” brukar ju anfalla Ryssland med jämna mellanrum, men hittills har ingen vunnit ett krig mot Ryssland ! Stora i käften före anfallena, mycket tysta efteråt !

Kommentera