Stäng

Nekas vissa svenska medborgare, som Rasmus Paludan, inresa till Sverige?

INVANDRING. Rasmus Paludan, född den 2 januari 1982 i Danmark, är en dansk advokat, opinionsbildare och politiker. Han är partiordförande för partiet Stram Kurs som grundades år 2017.

I fredags stoppades Rasmus Paludan när han kom med bil till Lernackens gränskontroll och möttes han av ett tiotal poliser och ett avvisningsbeslut från Malmöpolisen. Han nekas nu inresa till Sverige under två år eftersom polisen bedömer att Paludan är ett allvarligt hot mot grundläggande samhällsintresse, enligt Mattias Sigrfridsson, tf chef för polisområde Malmö.

Nu skriver Rasmus Paludan, som pratar bra svenska, på Facebook:

Jeg er åbenbart OGSÅ svensk statsborger. Det vidste jeg slet ikke. 😂Tekst fra den svenske udlændingestyrelses hjemmeside:
”Svensk medbor­gare genom att föräld­rarna gifter sig
När en utländsk kvinna får ett barn med en svensk man och barnet föds i utlandet, får barnet inte faderns svenska medborgarskap om inte föräldrarna är gifta med varandra.
Om föräldrarna senare gifter sig med varandra blir barnet svensk medborgare (om det då är under 18 år och ogift). Man säger att barnet har blivit svensk medborgare genom legitimation.”
Jeg blev født af en dansk mor og en svensk (skånsk dvs. reelt dansk) far i Danmark den 2. januar 1982 og blev dansker som født af dansk mor på dansk jord. Da mine forældre giftede sig den 1. juni 1989 blev jeg åbenbart efter svensk lov også svensk statsborger, da min svenske far havde giftet sig med min danske mor, mens jeg stadig var under 18 år og ugift.
Hvis dette er rigtigt, så nægtede svensk politi i går en svensk statsborger indrejse til Sverige.
Er er nogen ekspert i svensk statsborgerskab, som kan bekræfte?
Bedste hilsner fra danskeren Rasmus Paludan, som vel nu må erhverve sig et svensk pas også! 😂😂😂

***

-Pettersson undrar om den svenska gränspolisen slänger ut svenska medborgare och önskar islamska terrorister och oidentifierade avarter välkomna?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 reaktioner på “Nekas vissa svenska medborgare, som Rasmus Paludan, inresa till Sverige?

 1. Rasmus är naturligtvis mycket välkommen av oss,
  svenska svenskar!

  Hoppas att Rasmus snart visar att de som nekat
  honom inträde och, dessutom ”dömt” honom till
  2 års inreseförbud till sitt ”Fosterland”, där han är
  juridisk medborgare!

  Rasmus!
  Visa upp ditt svenska medborgarskap och se till
  att de som nekat dig blir dömda!
  Välkommen till oss snart!
  Vi svenskar och danskar hör ihop!
  //age

 2. Jag har dubbelt medborgarskap. Min mamma är svensk och pappa är dansk. Jag är till skillnad från Rasmus född i Sverige men det ska inte spela någon roll. När jag åkte till Danmark under nedstängningen så använder jag mitt danska pass och när jag åkte tillbaka till Sverige så använder jag mitt svenska pass. Det har fungerat bra för mig. Som jag läst medier i Sverige så påstår svensk polis att de har förhindrat en dansk medborgare komma in i Sverige. Hade Rasmus även haft ett svenskt pass så hade svensk polis inte kunna stoppa honom eftersom då även skulle ha varit svensk medborgare. Nu har Rasmus inreseförbud så jag hade jag varit Rasmus så hade jag besökt Sveriges ambassad eftersom han i dagsläget är föbjuden vistas i Sverige

 3. Ytterligare ett bevis på att man har som syfte att ta hit så många kriminella utlänningar som möjligt för att skapa oro KAOS! för att sedan bestämma över en skrämd och lättstyrd befolkning. ’Söndra och Härska’!

 4. @Guest, bra förslag av dig: ”Mitt råd till Rasmus är dock att han besöker Sveriges ambassad i Köpenhamn för kunna få hjälp med de handlingar som behöva för att få tag i ett svenskt pass.”
  – Är övertyga att Rasmus gör allt för att få rätt som den Dansk och advokat han är

 5. Hur kan polisen besluta så snabbt om att en person får inreseförbud till Sverige under 2 år. Är det inte någon annan instans som beslutar om detta? Denner Rasmus har dessutom svensk anknytning p g a sin pappa.

 6. Enligt information på denna blogg är avvisningen av Herr Paludan en fråga av dignitet. Det förväntas att den danska regeringen kräver en förklaring och att Sveriges statsminister kommer fram.

 7. Rasmus talar väldigt bra svenska för att ha danska som modersmål. Jag ser dock Rasmus som dansk-svensk. Hans pappa är som jag förstår svensk. Hur som helst är Rasmus varje fall västerlänning och bör få komma till tals som alla andra. Mitt råd till Rasmus är dock att han besöker Sveriges ambassad i Köpenhamn för kunna få hjälp med de handlingar som behöva för att få tag i ett svenskt pass. Svensk polis kan inte neka svenska medborgare att få komma in i Sverige. I Öresundsregionen kan jag tänka mig att de finns folk som har en fot j varje land. I Norrland finns det till exempel folk som har släkt både i Sverige och Finland. Hypotetiskt kan man säga så hä att har man dock dubbelt medborgarskap så kom man in i Finland på finländskt pass när Finland var nedstängt men hade man bara svenskt pass så kom man inte in i Finland om man skulle bo i Haparanda men hade kanske någon släkting i Torneå. Tar vi emot hemvändande isis terrorister så borde även Rasmus få komma in i Sverige, punkt

  https://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Bli-svensk-medborgare/Medborgarskap-for-barn/Automatiskt-medborgarskap.html

 8. Detta är regel:Svensk medbor­gare genom att föräld­rarna gifter sig, citat ”När en utländsk kvinna får ett barn med en svensk man och barnet föds i utlandet, får barnet inte faderns svenska medborgarskap om inte föräldrarna är gifta med varandra.

  Om föräldrarna senare gifter sig med varandra blir barnet svensk medborgare (om det då är under 18 år och ogift). Man säger att barnet har blivit svensk medborgare genom legitimation. Det är Skatteverket som registrerar barnet som svensk medborgare. Barnets svenska medborgarskap räknas då från den dag föräldrarna gifte sig med varandra.”
  Herr Paludan du är svensk medborgare inget att skryta med i dessa dagar.

 9. Det verkar korrekt det som Paludan skriver.

  Undrar om det finns fängelse i straffskalan för dem som hindrar en svensk medborgare inresa? De som alltid [felaktigt] försöker köra internationella konventioner i halsen på oss som hävdar att Sverige inte alls behöver dela ut uppehållstillstånd till alla som söker asyl är väldigt tysta nu. Det värsta brottet mot mänskliga rättigheter näst att återkalla ett medfött medfött medborgarskap är att hindra medborgare inresa i landet.

  Kommer att bli mycket intressant att följa detta.

  1. Spännande. Sätter på popcorn, lutar mig tillbaka och ser vad som kommer att hända. Blir inte förvånad (tyvärr) om nån myndighetsperson kommer med nåt nytt. Att se nåt i MSM är väl att tro för mycket?

 10. Nekas inresa in i det s.k demokratiska Sverige med grundlagsstadgad åsikts och yttrandefrihet !
  Hmmmm….
  Vad säger och tycker 80% av den trygga svenska väljarkåren om det mån tro ?

 11. Till Paludan.
  Marschen genom svenska institutionerna är fullbordad (polisen inbegripen, kyrkan m fl). Då återstår fallet vilket vi ser fram emot.

  Pseudoparagrafer, ”hets mot folkgrupp”? (muslimer är ingen folkgrupp), ”allas lika värde”-slagord byggt på en felöversättning, ”oaktsam våldtäkt” m m.
  Paludan, hoppas du hittar många oppositionella inom rättsväsendet och går igenom svensk lagstiftning och även hänger ut ”rättsväsendet” för världen.

  Hur länge blev du portad från Sverige? Är det efter valet 2022 du får komma först ; ) Fanns det en tanke hos regimen med det?
  Stå på dig.

 12. En jävig kommunpolis Göran Holmgren deltar i imamens manifestation för att stoppa demonstrationen. Den demonstration som polisen skulle besluta om. Läs Samhällsnytt.

 13. ÄR han alltså svensk medborgare??
  Blir man det med automatik om man är född i annat land men har en svensk förälder??

 14. Sverige börjar mer och mer bli en tragikomisk fars, där polisledningens totala inkompetens nu sakta kryper ned till de mellersta nivåerna i polishierarkin.

  //Gunnar

 15. När jag nu ändå är på gång. Vår polischef har gått ut med ett pressmeddelande som i princip är en analys av läget i Sverige just nu. Här beskrivs kriminalitet, kravaller mm. Läget sägs vara ansträngt i polismyndigheten.
  Sannolikt skulle jag också som en vanlig medborgare kunna skriva denna presskommuniké och inte missa särskilt mycket.

  Men hela härligheten stannar vid analys och beskrivning av läget. På sin höjd skriver polischefen att de skall ”jobba” hårdare. Men då inställer sig frågan om hur de ”jobbar” idag?

  Med precision åskådliggörs vad det egentligen handlar om – Myndigheten utövar inte myndighet , vilket är något Polismyndigheten delar med de flesta myndigheter.

  T o m Anders Lindberg verkar ha förstått att de befogenheter som polisen begåvats med via politiska beslut inte är anpassade för dagens Sverige.Primärt har polisen getts mandat att jaga ”Svensson”.

  Det är tjänstefel av en Myndighetschef att inte gå till Regeringen och kräva befogenheter som gör att myndigheten kan göra sitt jobb. Våra Generaldirektörer har vant sig vid att ”luta sig tillbaka” och invänta politiska beslut som gör att de kan jobba effektivt med sitt myndighetsuppdrag.

  För politiker är detta också en bekväm situation och så blir det som det blir.

  OBS. detta gäller ALLA myndigheter, inte bara Polisen.

 16. Sparka polisledningen i Sverige.
  Finns många mer kompetenta tänkande alternativa MANLIGA poliser!
  Inga kvinnor som knäar inför islam.

 17. Mattias Sigrfridsson, tf chef för polisområde Malmö, kanske nu får chefsjobbet. Eller så är han ett offerlamm för den som får det.

  Ingen skall tro att det beslut han fattat inte är förankrat på politisk nivå.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: