Se upp kvinnor – S vill ta er tillbaka till Medeltiden

FEMINISM & HISTORIA. Se upp kvinnor – KD vill ta er tillbaka till 50-talet. Och krokar arm med SD. Den socialdemokratiskt ledda regeringen fortsätter att ta viktiga steg framåt, med stora satsningar på kvinnors hälsa, förlossningsvård och mot mäns våld mot kvinnor.

Medan socialdemokratisk jämställdhetspolitik går sida vid sida med kvinnorörelsen och fackföreningsrörelsen, krokar KD arm med SD. Ideologiskt befinner sig partierna på 1950-talet. De vill till exempel återinföra vårdnadsbidraget, som låste in utlandsfödda kvinnor i hemmet och försämrade deras väg tillbaka till arbete, skriver bland annat Annika Strandhäll, riksdagsledamot (S) och jämställdhetspolitisk talesperson på Expressen Debatt.

-Pettersson säger att 1950-talet var ingen dum tid, speciellt om man jämför med början på Medeltiden. Kanske borde Strandhäll fundera på var den stora gruppen muslimer i Sverige vill ta oss tillbaka till, en gruppering som i hög grad krokar arm med den islamska läran och som samarbetar med socialdemokraterna. Förmodligen föredrar flertalet svenska kvinnor det idylliska 50-talet framför 600-talet under islam gyllene tidsålder.

Vi har i många år kritiserat islam och de krafter som tillåter islam att breda ut sig i Sverige. Socialdemokraterna har i en skriven överenskommelse lovat Sveriges muslimska råd, SMR, att få in muslimer på riksdagslistor, landstingslistor och kommunala fullmäktigelistor som vi publicerat flera gånger tidigare men gärna påminner om. 

I det  skriftliga dokumentet finns också specificerat vilka politiska frågor som S-föreningen Tro och solidaritet ska hjälpa SMR att få igenom – bland annat lagstiftade:

Medlemmar i socialdemokratin är där för att de är socialdemokrater. Då kan man inte ha en politisk utgångspunkt som är religiöst avsnävad. Man kan inte var islamist och socialdemokrat, precis som man inte kan vara kristdemokrat och socialdemokrat, sade Peter Weiderud, ordförande i Tro och Solidaritet, företrädare till Ulf Bjereld då.

Men det finns en överenskommelse mellan Tro och solidaritet och Sveriges muslimska råd, SMR, som skrevs redan 1999.

I dokumentet framgår det tydligt att Tro och Solidaritet ska hjälpa Sveriges muslimska råd att få inflytande över svensk politik. Man anger ett detaljerat mål för hur många listor över förtroendevalda Socialdemokrater som ska innehålla muslimer.

I överenskommelsen står det: ”Under kommande mandatperiod ska muslimers delaktighet i socialdemokratin utvecklas så att: 2002 ska bland socialdemokratiska förtroendevalda finnas muslimer på 15 kommunala fullmäktigelistor, 5 landstingslistor och på riksdagslistorna i minst fem län.”

De bägge parterna skriver också i dokumentet att man ska ”aktivt föra fram muslimer för uppdrag i styrelser och nämnder”.

En av de värsta islamkramarna är Bjereld (S), ordförande i Socialdemokrater för Tro och Solidaritet.

Bjereld har trots att han knappast kan kallas opartisk arbetat åt den socialdemokratiska regeringen som utredare om skattebidrag för religionsutövning. Som exempel kan nämnas att Jehovas vittnen inte får en krona medan olika muslimska församlingar får miljoner.

Socialdemokrater för tro och solidaritet hette tidigare ”Broderskapsrörelsen kristna socialdemokrater”, namnbytet öppnade upp för fler trosinriktningar. Ni får själva gissa vilken/vilka.

– När Broderskapsrörelsen grundades förekom inte muslimer i den svenska religionsstatistiken, men successivt har vårt land blivit mer likt världen i stort. Det finns 200 000 muslimer i Sverige, fastslog förbundsordförande Peter Weiderud, företrädare till Ulf Bjereld. Märkligt nog har det inte varit aktuellt med namnbyte tidigare trots att judarna funnits längre än socialdemokraterna i Sverige.

Nåväl, det har säkert inget med att muslimer till 70 % röstar på S och att elaka tungor påstår att mussarna har svårt att skilja på socialdemokrat och socialbidrag.

Ännu mycket värre var att det i den kristna jämlikhetsparagrafen i Broderskapsrörelsen stod det att ”Vi strävar efter en värld […] utan ojämlikhet på grund av kön eller sexuell läggning”, men i det muslimska manifestet är ”sexuell läggning” borttaget.

Vi måste ge muslimerna tid säger Socialdemokrater för tro och solidaritet. Likadant låter det från många håll om runt om i världen, vi måste ge islamisterna tid i Egypten, Tunisien, Iran, Jemen osv. 1400 år är tydligen inte tillräckligt.

Om Bjereld kan man säga mycket. På hans blogg kan vi läsa att han är starkt emot den restriktiva flyktingpolitik hans eget part infört. Socialdemokratiska Ledarsidorna beskriver Bjereld som en person som tittar bort när muslimska förbundsstyrelsekamrater hänger sig åt antisemitism. Bjereld tillsattes nyligen som ordförande för socialdemokratiska Tro & Solidaritet. I sitt öppningstal på Tro & Solidaritets förbundsårsmöte sa Bjereld bl.a. följande:

”Vårt förbund har gått i täten i motståndet mot en restriktiv flyktingpolitik – och vi tänker fortsätta att göra det…//…se till att den restriktiva politiken avvecklas så snart som möjligt…//…vi säger ja till en stark asylrätt och till en inkluderande flyktingpolitik…

…//…de hatiska männen – de som påstår sig värna kvinnor…//…Rasistiska medborgargarden som tar till våld…//…Därför säger vi nej till islamofobi och rasism – vi säger ja till feminism och kamp för kvinnors lika rättigheter…

…//…Det är inte feminism att förvägra en kvinna att uttrycka sin religion, till exempel genom att bära hijab. Det är tvärtom förtryckande och inskränkt…

…//…Vi ser en förvridning av debatten där argsinta, auktoritära, populistiska röster – från Donald Trump i USA till Sverigedemokraterna i Sverige – vill vrida klockan tillbaka…//…Rasismens fula tryne dyker upp igen – i form av antisemitism, islamofobi och hat mot människor med annan hudfärg eller mot de människor som sitter på gatorna och ber om pengar.”

Vi ser alltså en ordförande för socialdemokratiska Tro & Solidaritet som verkar ha svårt att se baksidorna med islam och som på fullt allvar hävdar att muslimska kvinnor bär heltäckande för att de själva valt det som ett inslag i deras självbild. Socialdemokraten Bjereld är alltså tillsatt att utreda statliga bidrag till muslimska organisationer och detta är väl ett lika illa val som när Mona Sahlin valdes till att utreda extremism.

Om Ulf Bjereld på bloggen

Pressmeddelande från regeringen: Utredning tillsatt för att utreda statens stöd till trossamfunden (2016)

En socialdemokrat, eller rättare sagt före detta socialdemokrat är den före detta riksdagsledamoten Carina Hägg (S), från Värnamo, hon har varnat för islamisternas inflytande i Sverige i flera år. – De finns i alla partier, på universiteten, studieförbunden och i kyrkan. Det är en liten grupp av islamister som vill bygga ett kalifat i förorterna, säger hon.

Carina Hägg fick betala ett högt pris när hon varnade för att extremister hade letat sig in i Socialdemokraterna.

Hon var öppet kritisk till att Omar Mustafa i Islamiska Förbundet valts in i partistyrelsen hos Socialdemokraterna. Han hade, enligt Hägg, bjudit in antisemiter och homofober till konferenser.

Det ledde till att hon blev utsparkad från riksdagslistan av sitt parti i länet inför valet 2014. Carina Hägg hade suttit i riksdagen sedan 1995, men till slut valde hon själv att lämna politiken.

Numera driver Carina Hägg en tankesmedja ihop med terroristforskaren Magnus Norell och kulturskribenten Johan Lundberg.

De jobbar bland annat med ämnen som rör politisk islam, eller islamism.

Carina Hägg menar att det är en grupp av islamister med koppling till Muslimska brödraskapet som försöker få inflytande i Sverige via politiken. – Jag känner igen de här personerna och organisationerna, jag har mött flera av dem. Muslimska brödraskapet är en centralstyrd rörelse med samma strategi i hela världen, man är där makten är, förklarar hon.

– Den svenska grenen av Muslimska brödraskapet har hög status i Europa. I Sverige söker man sig till föreningsliv och politiska partier för att bygga nätverk och få inflytande. Det är en liten grupp som fått ett stort utrymme.

I Sverige kan man nu sett att islamistiska krafter kräver separata badtider för män och kvinnor i simhallar. Och att muslimska kvinnor knappt kan röra sig utomhus i vissa förorter om de inte döljer håret, enligt Carina Hägg.

– Muslimska brödraskapets mål i Sverige är att jobba långsiktigt för att införa kalifat och sharialagar i förorterna. Men redan nu väljer de ut vissa ideologiska frågor som de vet att de kan driva i Sverige, som separata badtider, menar Carina Hägg.

Läs mer på VN.se och om Carina Hägg tidigare på bloggen HÄR.

För att det är inlägger inte ska bli tjockt som en bok får den intresserade följa länkarna:

Läs mer om Sveriges Muslimska råd på bloggen…

Om Muslimska brödraskapet på bloggen…

Och kanske det mest intressanta ett samarbetsavtal från 1999 mellan Socialdemokraterna och Sveriges Muslimska råd. Läs hela Sveriges Kristna socialdemokrater, Broderskapsrörelsen och Sveriges muslimska råd. Rapport 4/99. 

-Pettersson säger bara att om ni vill att islam ska breda ut sig ännu mer i Sverige så rösta på S och Stefan Löfven i höstens val. Själv tycker jag att de muslimer som inte kan hålla sin ideologi privat ska flytta till något av de drygt 50 muslimska länderna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Se upp kvinnor – S vill ta er tillbaka till Medeltiden

 1. https://tommyhansson.files.wordpress.com/2014/10/imagesm7jhl5qk.jpg

  Bildkälla: tommyhansson,files,wordpress,com

  Publicerades i Aftonbladet den 19:e oktober år 2009:

  https://dontvis.it/www.aftonbladet.se/debatt/a/VRx8zd/akesson-muslimerna-ar-vart-storsta-utlandska-hot

  Aftonbladet borde väl nu snart 11 år efter den förra göra en ny intervju med Jimmie Åkesson (S) men ändra ett enda ord i rubriken till det dagsaktuella läget i Sverige, nämligen …

  ”Muslimerna är vårt största INHEMSKA hot.

 2. ”Fortfarande mördas en kvinna av sin man var tredje vecka.” Det har hon Strandhäll skrivit under. Få se nu, så kvicknar kvinnan till och mördas igen, eller hur går det till?
  Så tycker hon också att abort är något fint, för då behöver varken man eller kvinna skydda sig, när preventivmedel har ersatts av abort. Ja tycke och smak är som baken delad.
  Hörde henne diskutera med en invandrartjej, hon Strandhäll S-kvinnan de som vet allt och alltid bäst, slutade ju i kaos som vanligt då S är inblandade.
  Det är nog som en vän, en trogen sosse, sa ”hade vi inte Strandhäll skulle vi ha minst 30% av rösterna” t.o.m. sossarna vet vem hon är en belastning inte bara för Sverige.

 3. Tror Strandhällskan att utvecklingen och jämnställdheten går framåt när man så naivt bjuder in islam i dom politiska salongerna ? F.ö.så var väl 50 talet det årtionde där vi hade det som bäst i Sverige ,så det är nog många som önskar och längtar tillbaka till den tiden.

 4. Danskarna brände en Koran ändå! Allmänt sett en galen åtgärd, men idag är den befogad! Regimen håller på att Islamisera Sverige och sedan Danmark!
  Senare grips flera lagvidrigt ur den fredliga demonstrationen av Svensk System”polis”!

  https://samnytt.se/video-har-sparkar-de-fotboll-med-koranen-pa-stora-torg-i-malmo-grips-av-polis/

  Ingen greps dock under den demonstration som Tokvänstern genomförde trots att de medvetet hindrade och t o m stoppade vanligt folk i trafiken helt!!

  https://samnytt.se/vansterextrema-klimataktivister-stoppade-trafiken-i-centrala-stockholm/

 5. Sverige har blivit ett förvirringens högborg, det ska inte göras någon skillnad på män och kvinnor , samtidigt ska det accepteras att kvinnor och män är åtskilda. Det är tillåtet att ifrågasätta religioner, samtidigt är det inte tillåtet att ifrågasätta en religion. Var och en är fri att klä sig precis som den vill samtidigt säger polisen att ungdomar ska klä sig i gamla slitna kläder. Vi har accepterat HBTQ personer för va de är, samtidigt så säger röster i SSU Malmö att homosexuella är smutsiga.
  Och absolut ingen reagerar på ovan nämnda ¨motsägelser, ingen. Vore jag politiker så skulle jag ställa frågan i riksdagen, regionfullmäktige och kommunfullmäktige, ”vad gäller?”

 6. Egypten kastade ut Broderskapsrörelsen från all makt. Egypten är väl ett muslimskt land men inte ens de ville ha något med dessa maktnissar att göra. Det säger väl en hel del vad det är för ett slags folk. Sossepatrasket begriper inte bättre utan öppnat min plånbok och deras öppna famn.

 7. Oj, vilka vibbar det ger…Och då menar jag naturligtvis inte kärringen-Usch och tvi, utan drömmen om 50-talet-Mmmm…

 8. Nu får man klargöra att vad S göra är att föra tillbaka Sveriges kvinnor till arabiskt 600-tal, vilket är sju resor värre än om de fördes tillbaka till nordiskt 600-tal eftersom kvinnor i arabiskt 600-tal var männens ägodelar, och fortfarande är, i enlighet med den religion som de hittade på under 700-900-talet.

  En kvinna som tillhör en muslim har det mycket värre än en kvinna som är gift med en kristen eller jude. De enda rättigheterna hon har är att bli slagen, våldtagen, försmådd och när mannen tröttnat på henne skild och ställd på gatan utan ersättning.

 9. Hotet för kvinnor och deras frihet, kommer inte från SD.
  De partier som hatar SD, importerar nu folk från de kulturer som tycker att kvinnor är mindre värda än män.

 10. Muslimer och S fungerar tydligen utmärkt.
  Eftersom över 70% av muslimerna vill ha sharia och 70% röstar på S, så är det islamister som är medlemmar och som röstar på S.

  Ett parti vars bana började som hemvist för organiserade arbetare måste ha rymligt samvete när man ersätter dessa med dysfunktionella bidragstagare. Men det är klart, när politikerna är dysfunktionella, så bör ju väljarna vara det också!

Kommentera