Stäng

Invandring, utbildning och tillit…

INVANDRING. I Sverige rynkar experter, myndigheter och organisationer pannorna och undrar varför det blir som det blir? Vi har en feministisk regering och vi matas med klyschorna att vi är bäst, visst det finns ett och annat problem men om vi kör på som förut så blir det bra för vi är bäst. 

 • Äldrevården är en katastrof…
 • Skolan…
 • Brottsligheten…
 • Tilliten…
 • osv…Det hade regeringen ingen aaaning om…

Det skylls på dålig språkförståelse och bristande information men inte på grundproblemet, för många invandrare från fel platser på jorden och massinvandringen fortsätter.

Sedan 1981 har World Values Survey frågat mer än 600.000 personer: ”Rent generellt, skulle du säga att man kan lita på de flesta eller att man måste vara mycket försiktig i kontakten med andra människor?”

De nordiska länderna har en långt högre tillitsnivå än vad övriga länder i väst har. Skillnaden är stor mellan Norden och resten av världen.

I en SCB-analys från 2019 om utbildningsnivån hos migranter som kommit till Sverige mellan 2014 och 2017 uppskattas att invandrare från Somalia och Afghanistan har den lägsta utbildningsnivån av samtliga migranter. Mer än 60 procent av dem saknar utbildning eller har som mest grundskolekompetens. För migranter från Eritrea ligger motsvarande värde på omkring 50 procent medan de från Irak och Syrien hamnar på cirka 40 procent.

Av siffrorna framgår att hälften av migranterna från Eritrea har gymnasieutbildning eller eftergymnasial/ universitetsutbildning – motsvarande andel för migranter från Afghanistan och Somalia ligger på 35–40 procent.

Generell tillit utifrån utbildningsnivå (ISCED), världen och Norden

Utbildning har stor betydelse för i stort sett alla människor. Det är inte bara meningsfullt för oss som individer utan det har också konsekvenser på en samhällelig nivå – kunskap bygger samhälle. Kunskap får man framför allt genom en god grundutbildning. Men även civilsamhälle och folkbildning med bibliotek, folkhögskolor och läsecirklar och ett stort kursutbud har sedan länge fungerat som ett komplement till det traditionella skolsystemet.

Kunskap bygger samhälle – ändå har vi en skola som fungerar dåligt och ovanpå det så importerar vi världens lägst utbildade människor från helt främmande kulturer med värderingar som ligger hundratals år från våra.

-Pettersson undrar om det är medvetet eller om opinionsbildare och beslutsfattare är korkade? 

Migranterna från Afghanistan har i snitt 3,8 års utbildning medan de från Syrien har 6,8 år. Ändå verkar det som journalister och politiker överskattat utbildningsnivån? Är det medvetet och varför?

Läs hela artikeln på Kvartal…

Är det inte dags att utbilda politikerna i konsekvenstänkande? Det verkar totalt saknas…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Invandring, utbildning och tillit…

 1. Det här beror på kvalitén på politikerna.
  Uppväxta i ett samhälle där problem finns, men de skylls hela tiden på rasism hos svenskar.

  När man bortförklarat problemen så fortsätter man i ullstrumporna med att utöka problemen och samtidigt skapar man fler.

  När de som tror att pengar bara finns och är en oändlig resurs blir väljare och politiker, då kan det inte annat än gå åt helvete! Vi har byggt en välfärd som är måttanpassad, om de som inte arbetar blir fler då sjunker skeppet.

  Varför importerar man dem som är helt offline när det gäller förmåga.
  Odemokratiska, obildbara, våldsamma och totalt ointresserade av empati.
  Såg att Linda Snecker (V) ansåg vi inte ska kommentera ”orten” eftersom det perogativet tillfaller de boende där.
  Själv är hon totalt omedveten om verkligheten, hon om någon borde hålla sig i villan i Norrköping. Vad vet hon om förorten eller för den delen arbete?

  Dessa parodier på politiker blir valda av små grupperingar i samhället med stor faktaresistens. De klagar på SD:s låga väljarantal trots att de snart är Sveriges största parti, samtidigt tar dessa småpartier sig själva på stort allvar. Resultatet av deras oförmåga är fullt synlig för alla, men bara vissa klarar att processa informationen, VI!!!!

  Men det allvarligaste är ändå att våldet sopas under mattan och skylls på oss! Det är enligt dessa människor vi som är orsaken till att de beter sig som svin. De kommer hit erbjuds exakt samma framtid som oss, men de väljer exakt samma väg som i Mena. Man kan undra vart det brast, var det p.g.a att de inte fick egna villor och en blond fru?
  Men klart är, att när politikerna är lika dumma som dem de importerar då fortsätter eländet!

 2. Man kan inte bara mäta i antal års utbildning, utan måste också se på utbildningens kvalité.
  7 års utbildning i ett land, kanske kunskapsmässigt kan jämföras med 4-5 års utbildning i ett annat land.
  En elev som gått 6 år i skola i t.ex. Singapore lär ha betydligt mycket mer kunskaper än någon som gått 8 år i valfritt underutvecklat land (som nog Sverige snart kan räknas till, vad det verkar).

 3. Att vara korkad räknas väl som en merit i regeringen, ”kaka söker maka” heter det ju, korkade ministrar väljer korkade medarbetare och alla fattar i god samverkan korkade beslut som grundar sig på en fullständigt helkorkad politik, situationen i landet talar för sig själv och är bevis nog.

 4. Att vissa förringar utbildnings nivån kan ha sin förklaring, med att de jämför utifrån sin egen ram

 5. En del av denna begåvningsresurs sitter idag med arbetsuppgifter de inte klarar av. Det har nog en del blivit varse om. Det blir mycket fel och missförstånd nuförtiden.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: