Dagens


Tyvärr är texten inte sann, idiotanstalten låg inte vid Rosenbad utan i Upplands Väsby, men jag förstår tanken och skillnaden med dagens Rosenbad hårfin…


17 responses to “Dagens

 • Kenth Andersson

  Ja, verkligen ett lämpligt ställe att lägga en ny Idiotanstalt på !

  Gilla

 • Pettersson

  Tyvärr inte sant. Stockholms läns idiotanstalt, från 1911 Stockholms läns sinneslöanstalt, 1942–1955 Skol- och arbetshemmet, var en vårdinrättning och skola för utvecklingsstörda i nuvarande Upplands Väsby. 1882 beslöt landstinget i Stockholms län att en idiotanstalt med huvudbyggnad av sten skulle uppföras på ”den landstingets egendom, varå Löwenströmska lasarettet är beläget”. Anstalten togs i bruk den 1 november 1884. I ett reglemente för anstalten står att man skulle ta emot ”sådana idiotiska eller sinnesslöa barn, som ehuru de ej kunna draga något egentligt gagn av de allmänna skolorna, dock äro i någon mån mottagliga för bildning och undervisning”

  Alltså Upplands Visby.

  Gilla

  • Pålsjö

   Rosenbad är ändå ett slags dårhus, inom vilka andra regeringskanslier i världen har det förekommit vapenstölder, stölder som dessutom har kunnat upprepas flerfaldiga gånger?

   Gilla

  • Bigman

   Men de kostade mindre än deras kollegor i Rosenbad!
   Fan vet om de inte var smartare också.

   Gilla

 • G Nordström

  Platsen drar tydligen till sig samma klientel.

  Gilla

 • Vargkvinnan

  HEJA GRABBAR !!VILKA SKÖNA INLÄGG NI GÖR!!!!!!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  S.k högerpopulistiska partier och medlemmar är inte välkomna till skolor Universitet och andra institutioner som drivs av det vänsterextrema PK-etablissemanget men gängkriminella är hjärtligt välkomna till och får utan problem hyra in sig ett på fint hotell mitt i centrala Göteborg för att träffas och prata om sin verksamhet !
  Politiskt styrda och knäböjande Kling och Klang har kapitulerat…..

  Gilla

 • Kungen

  Den skylten måste upp igen och när alla är inne låser vi utifrån och kastar nyckeln i vattnet.
  👌👍😄😄

  Gilla

 • Nisse

  Det största misstaget som har gjorts i Sverige, är nerläggningen av mentalsjukhusen. Idag har ju hela landet förvandlats till ett mentalsjukhus, med en beläggning av ca. 82 % fullständiga idioter.

  Gilla

 • Hasse

  Jag har för mig de anställde 1000 idioter för EU inträdet.
  Och nu kan vi se hur det har gått

  Gilla

 • Argus

  I Visby finns Helgeands kyrkoruin. Där ”vårdades” sinnessvaga. Sveriges riksdag ligger på vilken liten ö i centrala Stockholm?

  Gilla

 • Robert

  Dock stämmer inte uppgifterna, även om klientelet på båda ställen torde vara detsamma. :p

  Gilla

 • Pålsjö

  Ett visst parti i nuvarande byggnad har ju också en gedigen erfarenhet av platsens tidigare verksamhet. I det socialdemokratiskt styrda Sverige började det under 1920-talet byggas ”sinnesslöanstalter”, där utvecklingsstörda och förståndshandikappade internerades, inte sällan under fängelseliknande former. Idiotanstalten Vipeholm och det s.k. ”Vipeholms-experimentet”: – ”ett av mänsklighetens grymmaste experiment utfört på människor! Ett storskaligt tortyrexperiment sanktionerat och godkänt av socialdemokraterna”.
  https://www.s-sanningen.com/vipeholm

  Gilla

 • gamgubben

  Regeringskansliet huvudkontoret för Sverige.
  Tänk att 4700 personer varav 600 utomlands inte kan hjälpa de stackars ryggradssvaga ministrarna till bättre styre av Sverige än vad presteras idag.
  undrar förresten vilken typ av människor de 600 som arvoderas för att bo utomlands förr var det rätt utbildade diplomater, nu f.d. politiker som misslyckats på ett eller annat sätt här hemma.
  Många är lakejer till ministrarna och hjälper dem till rätta, skriver tal bollplank.
  Minns en minister med följe av 7män på Keflaviks flygplats på väg hem, hon vinkade till sig en lakej gav honom sitt boardingpass han skyndade iväg och kom åter med en påse sprit. Hon var förmodligen för fiiiin för att nedlåta sig att köpa sin egen sprit, usch stå och trängas bland kreti och pleti. Vem hon var? En S-märkt broilerpolitiker.

  Gilla

 • ossie

  Passar bra på Riksdagshuset eller Sveavägen 68.

  Gilla

  • Bergman året 2020

   Nej, alltså Helgeandsholmen där Riksdagshuset ligger är väl redan känt som Red light district.

   Gilla

   • gamgubben

    Vet inte hur det är nu men förr var stolpar till högspänningsledningar märkta med en röd ring runt om stolpen med texten ”Livsfarlig ledning.”

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: