Nu vill de ta sångerna och historien…


HISTORIA. Idag börjar den världsberömda musikfestivalen med säsongens promenadkonserter, Promenade Concerts, i Storbritannien som avslutas med patriotiska sånger på konsertkvällen ”Last Night of the Proms” den 12 september. 

Last Night of the Proms by nutmeg66 is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Traditionen startades 1895 av sir Henry Wood och är alltjämt mycket populär bland engelsmännen. Konsertens andra del brukar vara fylld med patriotiska verk från brittiska imperiets glansdagar som Rule, Britannia!, Pomp and Circumstance March (Land of Hope and Glory) och Jerusalem.

Nu rasar en debatt om att sångerna inte ska få sjungas för att de handlar om Storbritanniens storhetstid och imperialism.

-Pettersson tycker att debatten där och här påminner om fundamentalistiska muslimer som menar att allt som inte härstammar från Muhammed och islam är avgudadyrkan och ska förstöras. Snart ryker kanske ”du gamla du fria också”…masspsykosen verkar drabba fler och fler…britterna sjunger att ...”vi kommer aldrig att bli slavar”...Det borde vi också göra, högt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


3 responses to “Nu vill de ta sångerna och historien…

 • Svinto

  Nästan overklig känsla med en TV-show som verkligen har lite nivå på debatten och frågorna och som inte låter gnällspiken ta över bara för att han är svart. Båda fick komma till tals, lät ingen av dem breda ut sig eller avvika från ämnet och de skickliga programledarna lät bli att tycka en massa själva utan låter publiken själv avgöra.

  Ljusår från svensk TV.

  Gilla

 • Urban Lindgren

  Tragiskt att se Europa’s väg mot ett ofrånkomligt inbördeskrig. Vita mot pöbel, invandrad eller vänsterextremistisk

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: