Mördaren Björn Olsen: Jag borde fått livstids fängelse och har det sjukt bra i fängelset


BROTTSLIGHET. När en mördare anser att han fått för lågt straff och att han har det sjukt bra i fängelset undrar Pettersson om inte Sveriges kriminalpolitik har misslyckats totalt. 

Björn Olsen är nöjd med 16 års fängelse. Foto: Polisen

Björn Olsen slog ihjäl Therese Palmkvist och gömde kroppen i källaren. Straffet blev 16 års fängelse – för milt, tycker han själv.

– Hade jag varit domare så hade jag dömt mig själv till livstid, säger yxmördaren i Expressens Fängelsepodden, bakom betalvägg.

 • TIDIGARE 2018-11-24. Mördaren Björn Olsen: Sjukt hur bra man har det i fängelset

BROTTSLIGHET. Björn Olsen mördade sin flickvän Therese Palmkvist med en yxa och lät hennes kropp ligga i källaren i fyra månader. Sen önskade han att få placeras med andra kvinnomördare.

I ett brev från fängelset skriver han nu att han är ”mycket nöjd” med sitt straff och: ”Det är faktiskt sjukt hur bra man har det här. Det är ju nästan så att man hellre är här än ute i det fria typ.”

Expressen har tagit del av vad Björn Olsen skriver till en anhörig om sitt liv i fängelset.

”Nu har jag äntligen fått komma till fängelset i stället för häktet. Har varit här i en månad nu. Så det är nice här är det fett soft. Bra gym. Nice mat. Helt okej jobb också jobbar med keramik. Typ som porslin. Tillverkar kaffekoppar och olika prydnadsgrejer och sånt”, skriver mördaren.

TIDIGARE 2018-02-23. Björn Rickard Olsen döms till 16 år för yxmord på sin exflickvän

BROTTSLIGHET. Den 31-årige Björn Olsen döms för mordet på sin exflickvän Therese Palmkvist. Hon dödades med en yxa och hittades gömd i pannrummet i sitt eget hus i Långshyttan. Mannen döms till 16 års fängelse.

Två veckor efter att Therese Palmkvists anhöriga hade anmält henne försvunnen i mars förra året hittades hon i huset då en polishund sökte på platsen. Då hade hon redan varit död i flera månader.

Falu Tingsrätt Dom B 1364-17

1. Leif Silbersky tillerkänns som offentlig försvarare ersättning av allmänna medel med 569.578 kr. Av beloppet avser 265.005 kr arbete, 161.447 kr tidsspillan, 29.210 kr utlägg och 113.916 kr mervärdesskatt.
2. Lina Staaf Stigsson tillerkänns som målsägandebiträde ersättning av allmänna medel med 114.089 kr. Av beloppet avser 85.617 kr arbete, 4.980 kr tidsspillan, 674 kr utlägg och 22.818 kr mervärdesskatt.
3. Kostnaderna för försvararen och målsägandebiträdet ska stanna på staten.

-Pettersson tycker inte Björn Olsen ser ut som en Björn Olsen men jag har nog fel…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Mördaren Björn Olsen: Jag borde fått livstids fängelse och har det sjukt bra i fängelset

 • HB

  Leif Silberskys namn dyker upp igen och igen..

  Gilla

 • Olof.p

  Det är en paradox att de vi behöver minst i samhället får kosta så gigantiskt mycket pengar.
  Jag föreslår att staten gör en offentlig upphandling av juristtjänster och sätter taket på 500kr/tim ink omkostnader och resor.
  Är juristerna missnöjda kan de jobba privat.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ja, de kriminella parasiterna lider definitivt ingen nöd på Kriminalvårdens fina och välservade hotell !
  Skönt att efter 36 år som fångvaktare på Kumlafängelset nu ha pension och slippa se och höra dagens mångkulturella lekstuga innanför murarna.

  Gilla

 • Magnus Eriksson

  Jag skulle vilja råda bostadslösa svenska fattigpensionärer att begå grova brott så att de får bo på ett fängelse och får rikligt med mat.

  Gilla

  • HB

   Tyvärr läser de många av dom Fortfarande Aftonbladet och Expressen.

   Enda positiva med att min svärfar dog var att Aftonbladet fick 1 minsta läsare. Förövrigt sörjer jag honom väldigt mycket..

   Gilla

 • gamgubben

  Naturligtvis ska, enligt godhetsapostlarna, de intagna ha det bra det är ju så synd dem. ”Vi vet ju inte hur deras barndom sett ute, kanske blev de retade av andra barn och bla bla bla bla.” Det är aldrig annat än någons annans fel att det blev som det blev i Sverige. Det är aldrig någon som ifrågasätter vårt socialistiska system, så välmenat och kärt och vi såg det inte komma är svaren de ger de politiker som nu fortsätter i gamla hjulspår, för de inte vet bättre.
  Vad är orsakerna? Hur ska vi rätta till det för att bli bättre?
  Ja inte ska vi låta de nuvarande styret få fortsätta, de har varken idéer eller förmåga.

  Gilla

 • Hasse

  Ja sätt fångarna på svältkost ( typ fattigpension sätt pensionärerna i fängelse) vi ska ju ändå vara i karantän eller dö på äldre boende.
  Va fan är Detta? Vad är det för straff?

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: