Stäng

Återigen svikna löften från S…

INRIKES. Igår höll statsminister Stefan Löfven (S) sitt sommartal, eller om han talade som partiledare för socialdemokraterna. Det är svårt att veta, nåväl han sa knappast något nytt och det mesta har han sagt förut och ofta.

Löfven och S har gång på gång lovat saker de inte hållit, och jag erkänner det är inte lätt när man inte har egen majoritet men då får man låta bli att lova. Minns ni löften om allmän tandvårdsförsäkring från 1973, tandvården skulle behandlas som övrig sjukvård. Det har inte infriats ännu och kanske är glömt…

Socialdemokraternas valaffisch 1973

2013 lovade Stefan Löfven EU:s lägsta arbetslöshet till 2020, nu är 500.000 arbetslösa i Sverige och allt går inte att skylla på corona.

Det finns knappast ett område som S inte sviket på, migrationen, återvandring, brottsligheten, polisen, skatterna, skolan, vården, klimatet, osv. ändå stod Löfven och lovade världens bästa äldrevård igår. Ett löfte som han inte kan hålla…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Återigen svikna löften från S…

 1. Här följer en redogörelse för hur Socialdemokraterna historiskt grovt misskött äldreomsorgsfrågorna, d v s det som Stefan Löfven ställde ut nya fagra löften om i går.

  Detta är vad som har hänt, eller snarare vad som INTE har hänt historiskt med tidigare löften om bättre arbetsinnehåll, mera resurser, utbildningar och ffa högre status genom högre löner mm till de anställda inom äldreomsorgen.

  Läs nedan om hur Kommunal-fackets dåvarande ordförande Ylva Thörn (S) och den tidigare statsministern Göran Perssons (S) samt den dåvarande socialministern Lars Engqvist (S) totalt misslyckades med att förbättra villkoren för både Kommunals medlemmar (vårdgivarna) och för de vårdtagande ålderspensionärerna.

  Fackförbundet Kommunal och dess tidigare ordförande Ylva Thörns (S) verksamhet har kantats av ett oändligt antal skandaler, misslyckanden och lögner. Fackförbundet Kommunal ingår i Landsorganisationen (LO).

  Nedan återges bara ett fåtal i högen av misslyckanden och försummelser: Ordagrant citerat nedan (hämtat av mig tidigare från fackförbundet Kommunals hemsida -http://www.kommunal.se – men numera borttaget därifrån)

  Citat

  Ylva Thörn hos socialministern (Lars Engqvist /S/ på den tiden 2002-02-06):

  ”Förverkliga de äldres rättigheter! Vi vill vara med och höja standarden inom äldreomsorgen. Det finns dock gränser för vad vi klarar. Glappet mellan resurserna och behoven går inte att överbrygga med entusiasm och engagemang hur stort det än är. Det framhöll Kommunals ordförande Ylva Thörn när hon och fyra undersköterskor inom äldreomsorgen uppvaktade socialminister Lars Engqvist.

  Undersköterskorna Anna-Lena Källgren från Dalarna, Mona Hansson från Skåne, Mikael Markgren från Västerbotten och Helena Strandberg från Jämtland är ombud i Kommunals branschråd för äldreomsorg. Vid uppvaktningen överlämnade de drygt 150 000 namnunderskrifterna till stöd för Kommunals tio rättigheter för äldre människor. Uppropets lydelse:

  Svenska folket vill ha en bra äldreomsorg och är beredda att betala för den. Men från arbetsgivare och beslutsfattare saknar vi tydliga mål som vi anställda kan förverkliga. Så kan det inte fortsätta med tanke på larmrapporter om brister, om hur dåligt många anställda mår och äldreomsorgens stora behov att nyanställa. Det rör sig om ca 150 000 personer inom 10 år, framhöll de i en skrivelse till socialministern. Äldreomsorgen måste utgå från det unika hos varje individ. Det är utgångspunkten för Kommunals tio rättigheter som lyder:

  Äldre människor ska ha rätt att:

  1. äta mat de tycker om
  2. känna sig fräscha och snygga
  3. själva bestämma sina tider och rutiner
  4. komma ut när de har lust
  5. träffa andra människor
  6. köpa kläder efter egen smak
  7. gå till sin egen mataffär
  8. utvecklas
  9. hålla sina minnen levande
  10. bo hemma så länge som möjligt

  För att förverkliga de tio rättigheterna behöver vi bli fler och få bättre arbetsvillkor. Det är nödvändigt för att kunna rekrytera och få behålla de undersköterskor och vårdbiträden som är en förutsättning för ett värdigt liv på ålderns höst, skriver Ylva Thörn och undersköterskorna i sin skrivelse. De hemställde att regeringen beaktar namninsamlingen och strävar mot att de tio rättigheterna förverkligas.

  Slut citat

  Källa: Länk

  https://news.cision.com/se/kommunal/r/lo-kongressen-bakom-rattigheter-for-aldre,c28380

  I dokumenten på länken ovan (daterat september 05, år 2000) finns det sista kvarvarande spåret till denna historia som man ännu inte hunnit radera på webben av de inblandade parterna d v s fackförbundet Kommunal, som ingår i LO samt det Socialdemokratiska partiet.

  Vad har hänt ute i verkligheten sedan dess? Svar: Bara försämringar för Kommunals medlemmar och besparingar på gamlingarna i äldreomsorgen.

  Dåvarande socialminister Lars Engqvist (S) hade också förmågan att grundlura alla dessa, d v s ordf. Ylva Thörn + Kommunals övriga hårt arbetande vårdgivare / medlemmar ute i äldreomsorgen samt de sköra vårdtagarna och deras anhöriga + övriga medborgare & väljare.

  (S)-adeln har hittills producerat mest en massa tomt pladder (tomma politiska floskler) men det har knappast blivit något konkret verkningsfullt uträttat. D v s mycket prat men ingen verkstad brukar man säga.

  Under perioden 3 juni – 1 oktober 2004 var Lars Engqvist (S) även vice statsminister. Han utnämndes 2004 till landshövding med skyhög lön och flott landshövding-residens att bo i. Kommunals upprop kastade han sannolikt i papperskorgen när han avgick som socialminister. Senare har han också arbetat som ordförande för Sveriges Radio/SVT-koncernen.

  Efter Lars Engqvists avgång 2004 utnämndes Ylva Johansson (S) till sjukvårds- och äldreomsorgsminister.

  Vad hände med de föreslagna förbättringarna i äldreomsorgen enligt 10-punkts-listan ovan? ABSOLUT INGENTING. År 2003 kom Kommunals ”Vi tar fajten”-strejken som också blev ett totalt fiasko där Ylva Thörn fick vika sig för Wanja Lundby-Wedin (LO & SAP). Det antyddes också att dåvarande statsministern Göran Persson (S) agerade i bakgrunden för att stoppa strejken.

  Nu i slutet på år 2019 är vård- & omsorgs-läget värre än någonsin förut i de flesta kommuner och landsting / regioner inte minst i dem med (S)-styre. Förhoppningar om förbättringar har grusats hela tiden.

  Under statsminister Stefan Löfvens ledning har försämringarna fortsatt i accelererande takt. Fd fackpampen Ylva Thörn (S) är sedan 1 september 2015 landshövding i Dalarnas län / region.

  Statsminister Stefan Löfven (S) och alla hans ansvariga ministrar borde ställas till svars.

  Varför har det Socialdemokratiska partiet och fackförbundet Kommunal fortfarande denna dag INTE förmått infria och genomföra 10-punkts-programmet som ursprungligen överlämnades av Kommunals dåvarande ordförande Ylva Thörn till dåvarande socialministern Lars Engqvist (S) redan år 2002.

  Införandet av de 10 punkterna har nu förhalats och försenats med c:a 20 år!!! Kommer det att dröja ytterligare 20 år innan Stefan Löfvens nya löfte han gav igår att vara infriat?

  1. Tillägg / Rättelse:

   I min kommentar ovan står följande vid inledningen av det femte stycket från slutet:

   ”Nu i slutet på år 2019 är vård- & omsorgs-läget värre än någonsin ..”

   Den korrekta lydelsen skall naturligtvis vara:

   ”Nu i slutet på år 2020 är vård- & omsorgs-läget värre än någonsin ..”

 2. Politiker tillåts agera precis hur som helst.
  Lova utan att infria löftet. Ingen som helst förklaring eller ursäkt. Och väljarkåren accepterar!

  Ett scenario som upprepas ideligen.

  I alla andra yrkeskategorier förväntas löften infrias. Men inte hos den politiska adeln.
  De strör löften som kossor skiter.
  Betvivlar att de ens överväger att försöka!
  Stora, vackra ord utan förankring anser de normalt och tillräckligt.

 3. Bästa utfallet blir om reformerna görs för de väljargrupper man är i störst behov av.
  I Sverige finns alltid oron att de som arbetar och betalar skatt ska smita från ansvaret. Det visades tydligt under början av Corona, viktigast var att inget företag skulle få hjälp och samtidigt dela ut aktieutdelning.
  Tyvärr gäller denna omsorg om intäkterna dem själva, ingenstans finns samma försiktighet när deras egna hjärte-projekt sjösätts.
  Då överskuggar välviljan alla försiktighetssignaler.

  De okunniga vill inte läsa om detta men anklagar oss för att inte tro på den statliga propagandan. Saken är den att jag sett dessa lögner under årtionden och naiviteten är otrolig. Vem kan tro på dessa apologeter som förnekar allt t.o.m det som drabbar dem själva. Varför blir de som lever i områden utan invandring förvånade när brottsligheten knackar på? Varningstecknen har funnits länge, har socioekonomin försämrats ännu mer? Om de som kommer förutsätts komma från krigshärjade ruinlandskap i mena, hur kan fri kost och logi m.m bli en socioekonomisk mardröm?

  De arma stackarna som tillhör riskgrupper och troligen är minsta gruppen får vänta ett halvår. De som däremot inte kontrolleras är gruppen invandrare/invandrarvänliga ”kultursnyltare”. De som sitter på tillgångar i sina egna bolag men verkar förvånade när vi anser att de får leva på dem.

  Men jag har skrivit det förut och lär väl måsta göra det igen, politiker gör inget för andra än sig själva och dem som slickar dem längst upp i ändalyckten. Större lögnare och egoister har vi inte haft trots att vi är vana vid dessa snyltare!

  Nej, röstar man på sjuklövern så är man garanterat lurad många gånger om. Det finns få positiva saker att glädjas över oavsett vilka som suttit vid makten, trots att de lovar guld och gröna skogar i olika tappningar.

 4. MÄRKLIGT !

  Märkligt att ingen partiledare nämner något om,
  varken gamla kontraktet med Muslimska
  Brödraskapet från 1999 eller det nya kontraktet
  med muslimerna.

  I det nya kontraktet lovar LANDSFÖRRÄDARNA/
  socialdemokraterna att muslimerna få ännu
  mera makt i Vårt Fosterland!

  Varför används inte detta i propagandan mot
  LANDSFÖRRÄDARNA?
  Varför gör inte SÄPO något när ett parti
  säljer bort viktiga positioner i Vårt Fosterland
  till främmande makt?

  => Det finns något märkligt i detta!
  => Det finns makter eller hot mot Sverige!
  => Det finns ett maktskifte som är hemligt? !
  => Det finns kanske fler som är skräckslagna?

  1. Dom hoppas väl på deras röster, men glömmer att det bildats ett muslimskt parti. Så då mister S och MP dom röster som ska rädda dom i nästa val. Bra tänkt där,, men,,,,,,,,,

 5. Tandvårdsreformen införd för invällarna. Inte för oss som skattar och betalar för oss och invällarna

Kommentera

%d bloggare gillar detta: