Stäng

Statsministern: Inte tid för skattesänkningar

INRIKES. Efter vårens ström av krispaket är nästa steg att satsat på vägar, järnvägar, bostadshus, arbetsmarknad, äldreomsorg och klimat. Det sa statsminister Stefan Löfven (S) i sitt sommartal, enligt Dagens Industri.

Steget Efter

Samtidigt underströk han att det inte är tid för skattesänkningar – en passning till de borgerliga partierna: – Det finns partier i Sveriges riksdag som tycker att nedskärningar i välfärden och i socialförsäkringarna ska betala åtgärdspaketen. Att de bästa stimulansåtgärderna är stora skattesänkningar för redan välbeställda. Vi tror inte på det, sa statsministern.

-Pettersson konstaterar att enligt Löfven (S) är det aldrig tid för skattesänkningar och har aldrig varit hur goda tider det än är. Däremot går det bra att höja skatterna även när ladorna är fulla.

Stefan har lite att ta tag i under hösten, ekonomin, försvarsfrågan, arbetslösheten, migrationspolitiken, vården, skolan, brottsligheten  med mera. Är du vuxen uppgiften Stefan?

Kan du hålla ditt löfte som du gav idag om världens bästa äldreomsorg? Jag tvivlar och det är oklart om du talar som statsminister eller som partiledare…

Dessutom är talet förinspelat och ihopklippt, inte så lite amatörmässigt.

Socialdemokraternas sommartalssändning 2020 med Stefan Löfven. Efter talet följer musik av Alicia Savbäck García, Anton Kröll och Tilda Ohlin, samtal av socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi, partisekreterare Lena Rådström Baastad och Kommunal Västs ordförande Anna Skarsjö.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 reaktioner på “Statsministern: Inte tid för skattesänkningar

  1. Lafferkurvan och koldioxid har en sak gemensamt, alla förstår inte deras inverkan initialt. Deras påverkan är inte vad man först kan tro men om den kognitiva förmågan finns så kommer man att förstå till slut.

 1. Fy f.. inte ens ledsen att det dött nära 6000st personer i landet.
  Utan säger de gjort rätt
  Inga hyllningar till de som dött av deras misslyckande.

 2. MÅNADSLÖNER svenska skattebetalare betalar till

  Stefan Löfvén: 176 000 kr
  Ylva Johansson 245 000 kr + flera tillägg.

 3. Börja med Utreda Bidragsfusk Stoppa SIDA med deras vansinnes utbetalingar Stäng Gränsen Börja där

 4. Förlåtligt att han är så dum i huvudet att han själv inte begriper det.
  Men en katastrof att så många tro på vad han säger.

 5. Såg tyvärr degklumpen Löven komma med samma gamla floskler, nu ska vi ha världen bästa äldrevård. Hur då? Är det alltid världmästare som gäller? Då är vi det i flera grener! Skottlossning. Sprängningar, bränder, våldtäkter,, osv. Räcker inte det? Måste ni även dra in äldreomsorgen i samma fålla, då lär ni sossar även lyckas med det också, tyvärr!

 6. Nu lovar den store ledaren världens bästa äldreomsorg, vi bör alla bli livrädda när den mannen lovar något. Vi minns löftet om EU lägsta arbetslöshet, vi mins löftet att massinvandringen blir en vinst längre fram, vi minns löftet om att skydda de äldre inför pandemin, vi minns löftet om……….!. Bäva alla nuvarande och kommande äldre i vårt arma land.

 7. Givetvis måste det bli skattehöjningar när statsministern åker till Bryssel och skänker våra pengar till länder som slösat bort sina egna.

 8. Mästare i lögner och hyckleri den mannen är skyldig till det totala förfallet i svensk välfärd. Makt och pengar är allt han bryr sig om.

 9. Så ”stassministern” vill inte att staten ska få in mer i skatt? Det har visat sig att har man en icke-optimal skattesats, som Sverige inte haft på årtionden, så ÖKAR skatteintäkterna om man sänker skattesatsen.

  Förklaringen är enkel, när folk får mer i plånboken handlar de mer vilket sätter fart på ekonomin och nya jobb skapas. En positiv spiral. När staten tar större andel av människors inkomst lägger de pengarna på idiotiska projekt eller ligger på dem. En negativ spiral. https://sv.wikipedia.org/wiki/Lafferkurvan

 10. Beträffande fornminnesteknologin järnväg(ang. personbefordran):

  Av varje lagd 100 kronor till underhåll av Sveriges järnvägsnät når endast 20 kronor fram till fysiskt utfört uhåll…resten försvinner i byråkrati(läs; stjäls av Sveriges skattebetalare)
  Administrationen/byråkratin är ett rent djävulskt problem för landet samt en oerhört tungt ok för kapitalistiska länder. Den är för stor. För massiv. Accelererar sig självt.

 11. Han nämnde inte satsning på Trygghet i landet. Nej, det är klart. Det målet är ju redan uppnått!!??

  Hurra, vad bra. Kvinnor och män,
  nu är vi trygga igen!

  Så stolta och tacksamma för vår Store Ledare!

 12. Politikers lögner:

  Därför går det oftast bra. SVT:s reporter Karin Airaksinen reder ut med forskaren Patrik Öhberg vad som krävs för att en lögn ska kunna passera.

  Trots att det finns en risk att bli avslöjad så ljuger ibland makthavare, eller glider på sanningen. Men det är inte alltid som en avslöjad lögn får så allvarliga konsekvenser som man kanske skulle kunna tro.

  Patrik Öhberg forskar på Göteborgs universitet om bland annat politiska eliters beteenden. I videon förklarar han varför det många gånger kan gå bra att ljuga.

  – Sanningen är en komplicerad materia för oss människor. Forskningen är inte alldeles upplyftande här. (Publicerat idag 2020-08-23)

  Länk nedan där du kan se och lyssna till kort video:

  https://www.svt.se/nyheter/politikers-logner-darfor-gar-det-oftast-bra

  Men varför avstår man från att forska på när mainstream media (MSM) ljuger, eller glider på sanningen? T ex Public Service själva!

 13. Det ska satsas på vägar, järnvägar, bostadshus, arbetsmarknad, äldreomsorg och klimat enligt vår två gånger avfärdade statsminister. Min fråga är: Var finns pengarna till dessa satsningar? Varför inte säga sanningen att kostnaderna överskrider intäkterna. Sveriges ekonomi kan inte vara så lysande eftersom flertaliga artiklarna om Trissvinnare i Microsoft Ekonominyheter eller Microsofts nyheter.är ett typiskt exempel på att ge människor hopp och flykt ifrån verkligheten. Detta är inget annat än ett sätt att tillföra kapital till statskassan? Sverige har inte en magisk källa där det finns ett icke sinande flöde av pengar! Jag undrar också: Vad ”fan” får jag för pengarna?

 14. Nu ska de förmodligen återinföra fastighetsskatten. Undrar hur många gamlingar som får gå från sina hus den här gången. Det där är partiet från helvetet, deras ras till under 4% kan inte gå fort nog.

  1. Fritidshus är på förslag att klämmas åt extra hårt. Bonus åt vänsterpacket att bostäder frigörs för migranter. Dessa berörs dessutom inte av några skattehöjningar.

   1. klart det ska ta ifrån hederligt folk deras fritidshus samtidigt som de pungslår samma folk för deras insatslägenheter
    bara att börja leta parkbänk o samla på sig lite papperstidningar
    valboskapen måste betalas till vilket pris som helst hälsar stormufti Steffe

Kommentera

%d bloggare gillar detta: