Mördad med 50 knivhugg – ett misslyckande för Myndighetssverige…


BROTTSLIGHET. Anders Oom, 37, misstänks bland annat för ett mord i Majorna i Göteborg, där en kvinna knivhöggs ett femtiotal gånger. Anders Oom släpptes från fängelset den 16 februari i år, kvinnan mördades natten den 4-5 mars 2020. Nu visar den rättspsykiatriska undersökningen att Oom lider av en allvarlig psykisk störning.

Anders Oom

I början av mars hittades en kvinna i 40-årsåldern hittades död i en lägenhet. Den misstänkte mördaren greps nästa dag och är även åtalad för en grov misshandel och ett mordförsök mot två andra personer samma dag som mordet.

Anders Oom förekommer i belastningsregistret vid 38 tillfällen. Det handlar främst om stölder, narkotikabrott och trafikbrott, men Oom har också begått många våldsbrott och har tillbringat åtta år av sitt liv som frihetsberövad.

Det framgår i den rättspsykiatriska utredningen att den misstänkte tidigare genomgått flera sådana utredningar, men att han då inte bedömts vara allvarligt psykiskt sjuk.

Vid den senaste utredningen kom man fram till att han lider av en allvarlig psykisk störning och rekommenderar därför rättspsykiatrisk vård som påföljd vid en fällande dom.

Göteborgs tingsrätt Mål nummer B 3673-20

-Pettersson undrar hur det är möjligt att en känd våldsman, psykiskt sjuk eller inte, kan gå lös i vårt samhälle efter minst tio kända våldsbrott?

Oom har haft besöksförbud mot flera kvinnor – och så sent som sommaren 2019 konstaterade Kriminalvården att det fanns stor risk för att han skulle begå nya, allvarliga våldsbrott.

I mars 2020 misstänks han ha mördat en flerbarnsmamma i Majorna i Göteborg med 50 knivhugg. Det är fler som är skyldiga än mördaren…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Mördad med 50 knivhugg – ett misslyckande för Myndighetssverige…

 • Jan-Eric Örnberg

  Rättshaveri?

  Gilla

 • G Nordström

  De ansvariga myndighetspersonerna går alltid fria.
  När man försöker påtala deras medverkan på grund av underlåtelse så skyller de på, kunde inte tro att det skulle kunna bli så.

  Gilla

 • Tony

  Undrar om inte en del av dom styrande lider av samma åkomma som denne herre?

  Gilla

 • Pålsjö

  Tänk om man kunde resa tillbaka i tiden, till en tid då Sverige var ett normalt land och berätta för folk att så här kommer det att se ut i Sverige år 2020, att livsfarliga psykfall tillåts röra sig fritt i samhället, dom skulle helt enkelt inte tro det var sant ! Och det är knappt man tror själv fast man är klarvaken och kan läsa innantill.

  Gilla

 • Maja 2

  Släkt med en viss Åberg? Likheten är slående.

  Gilla

 • Maja 2

  Fram med ansiktet. 1-0 till vänstern.
  När Tishko mördade Wilma såg man inte hans bild på media.

  Gilla

 • hllviken

  Makteliten är inte intresserad av att skydda det svenska folket.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: