Plastpåseskatten är ett fiasko…

SKATTER. Plastpåseskatten är ett enorm misslyckande, enligt färska siffror fråm finansdepartementet går skatten back 237,5 miljoner kronor per månad jämfört med beräkningarna i budgeten.

Finansmarknads- och bostadsminister, Per Bolund (MP) har sagt att han ofta ser plastpåsar i naturen ”Ofta när jag cyklar till och från mitt jobb på Finansdepartementet ser jag plastpåsar i naturen. Plastpåsar för frukt och plastkassar från klädbutiker. De ligger och flyter i vattnet bredvid cykelbanan eller är insnärjda i träd och buskar”

Per Bolund bor i Älvsjö och hur mycket natur han ser på sin väg till jobbet vet jag inte men jämförelsen är löjlig. Pettersson bor i den riktiga naturen och ser ytterst sällan någon plastpåse och gör jag det plockar jag upp den.

Per Bolunds cykelväg till jobbet, det är duktigt att cykla om han nu gör det ofta…

Per Bolund (MP) annonserade på en presskonferens i vintras annonsera att nu kommer plastpåsarna att kosta 7 kronor, ca 30 kronor för en vanlig handling till en barnfamilj där fyra påsar ofta behövs. 30 kronor varje gång bara för att bära hem maten, själv.

Ännu nöjdare var han när han påstod att socialistmatteberäkningarna visat att han skulle få 2,1 miljarder i tillskott att spendera så tidigt som efter första året.

Inte en enda journalist sedan dess har frågat det uppenbara – om nu syftet är att få bort plastpåsarna helst helt, varför räknar regeringen med oförändrat beteende hos väljarna? Varför tror de på en stadig och hög inkomst av en så stor skattehöjning?

Finansmarknadsminister Per Bolund har i statens budget 2020, som inte är en servettskiss enligt egen utsago från den rödgröna röran, räknat med 262,5 miljoner kronor per månad.

 • Intäkterna i budgeten för maj och juni är 525 miljoner kronor.
 • Utfall: 50 miljoner kronor.

237,5 miljoner per månad kostar alltså plastpåseskatten Per Bolund. För en budget i balans bygger på att kostnaderna inte överskrider intäkterna. Men pengarna har ju Bolund redan spenderat i samma budget. Så varje månad förlorar regeringen nästan 250 miljoner kronor på den värdelösa plastpåseskatten. Tills de reviderar budgeten men det får ju dröja till årsskiftet nu.

Läs mer hos Rebecca Weidmo Uvell…

-Pettersson betalar ytterst lite plastpåseskatt. Jag löste problemet genom att köpa 500 plastkassar från en grossist innan skatten infördes. Dessa ligger i dieselbilen som jag använder eftersom det inte finns någon kollektivtrafik på landet och jag tycker det är för långt att cykla till affären, det är betydligt längre än var Bolund har till jobbet…

Plastbärkassarna i bilen räknar Pettersson ska räcka tills skatten avskaffats…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

31 thoughts on “Plastpåseskatten är ett fiasko…

 1. Ole.

  23 08 2020 at 22:22
  Men Paolo Roberto går ändå, när det spänner i byxan.
  Bättre att gå under ordnade former, dit det är gratis.”

  Det fanns ett antal män där samtidigt.
  Paolo är ett offer i det nya Sverige på grund av sina politiska åsikter. Ingenting annat!

  Varför skrev de inte VEM Paolo var där med ? Vem lockade dit honom?
  Och polskan tar minst 20 tusen för ett besök, känd för det. Så det var ingen flickstackare .En lyxprostituerad.

  Om jag skulle våga säga rent ut , men tar det litet försiktigt;
  En svensk TV hallåa besöker bordeller frekvent. Syns i rutan nästan varje dag.

 2. Jag tycker det vore sunt förnuft att förbjuda plastkassarna.
  Med det ger naturligtvis inga skatteinkomster.
  Men syfte var väl att få bort plastkassarna?
  Det ger inga förluster och inga plastkassar i naturen.
  Själv använder jag tygkassar, som åker in i tvättmaskinen ibland.
  Samma kassar håller minst 5-år.

  • Jag är övertygad att syftet med plastpåseskatten var att fylla statens tomma kista för flyktingkostnader.
   Eftersom de nu har bestämt att beskatta plastmuggar, bestick mm antar jag att de inte blev nöjda med resultatet.
   Jag gläds väldigt åt att detta spektakel går back.
   Rena idiotin.
   Undrar vad alla sammankomster kostade i pengar , planeringskalendern lär ha varit full .

  • Du är medveten om att plasten från platskassarna var en fundamental energikälla för värmeverken och fjärrvärmeverken när de bränner sopor.
   Att ta bort dem skapade mycket problem för värmeverken då de förlorade mycket av den energin som plastkassarna gav pannorna.

   Men det är det ingen som pratar om.

 3. Har sen fyra år de stora plast bagarna med handtag som jag lägger mina skannade varor i. Har inte köpt plastpåse på många år.

 4. Ifall fler gör som jag, kan man undra vad detta vansinne gör för folkhälsan. Köper numera frukt och grönt löst. Dock betydligt mindre än förr, då lösa äpplen o dyl är omständligt. Dvs mycket mindre nyttiga vitaminer och fibrer i min kost och lägre intäkter till frukt- och gröntnäringen.
  Men jag skattevägrar benhårt. Ännu inte ett öre spenderat.

 5. Kanske detta blir en parallell till skatten på Videoband på 80 talet. När man upptäckte att denna skatt kostade mer att adminstrera än man fick in avskaffades den.

 6. Runt soptippen där jag bor kan det då och då blåsa ut en och annan plastpåse, så nu vet vi att Bolund bor nära en soptipp.För övrigt anser jag att Bolund är en rikssopa som borde städas bort.

 7. Bolund snackar förstås skit. En typisk ”brandman i Boden”-lögn enligt vanlig vänstertaktik för att ’bevisa’ sina egna påståenden.
  Vi andra klarsynta har aldrig sett en vanlig plastpåse i naturen vare sig ute i skogen eller i skogsbrynet intill cykelvägar.

  Glöm dock inte att plastpåseskatten från början var Liberalernas påhitt, inte Miljöpartiet.

 8. Stenbock skall här beskriva hur han avstår hjälpa de Gröna kommunisterna till ytterligare medel för importverksamhet,av kriminella ur MENA-områden !
  Sparar mina plastpåsar som varit om brödet. Dessa nyttjar jag vid köp av potatisen.
  I butikerna finns papperspåsar gratis dessa får tjäna till mina frukt o. bär-inköp.På Lidl finns gratis plastpåsar som de rekommenderar man skall trä på händerna vid köp av kakor o. dyl. Dessa är gratis och slinker ner i min kasse…
  En kassörska frågade irriterat när mina papperspåsar kom fram på bandet vad det var i dem ? Förklarade då vad o.syftet med dem.Att inte hjälpa till med förstörelse av landet genom att hjälpa ytterligare parasiter in !!
  Även små Å-ar kan ju som nu sina, utan ny nederbörd !!

 9. Istället för plastpåse tar man ju en papperspåse i affärerna nuförtiden – här skall fan betalas någon idiotskatt till idiotpolitiker.

 10. Hittills har staten tjänat 2.1 miljoner på plastpåsar. De hade räknat bra mycket mera. Man ändrar sina vanor, jag ber att få ofta en kartong från affären om jag köper mer än hade tänkt mig och sparar så 7 kronor.

 11. äh Pelle Plastpåse vet inte vad han pratar om
  bor ca 6 mån/år vid havet o inte fan svämmar det över av påsar direkt
  fast det e klart Östersjöns valbestånd har väl käkat upp dem
  nej jävla trams o påhitt bara för att få in mer pengar till valboskapen

  • Stämmer,Stenbock har promenerat utmed Sundet i snart 15 år flera gånger i veckan. Kan inte minnas att jag någonsin sett plastpåsar flyta i land,eller ligga på stranden. Däremot en massa tång,delar av fisknät och annat skit,som lämpats av från fartygen.
   Glasflaskor och t.o.m tandpetare av plast.( det sista som tipps till de styrande,för nya inkomstbringande skatter)

 12. MP är nu nere på ”kärnan” av sympatisörer. Det är personer som får ”mat på bordet” av att just vara Miljöpartister. Dvs personer som avlönas av partiet eller har sin utkomst av direkta konsekvenser av MP politik.
  Exempel, fosterhem för afghanhannar, refugees welcome administratörer eller skateboardsamordnare.

Kommentera