Stäng

Mördarjakt i Blekinge…

BROTTSLIGHET. En omfattande polisinsats pågår i Blekinge runt Karlskrona och har pågått under ett antal timmar under lördagen. Tidigare under dagen uppgav polisen i region Syd att det rörde sig om ett åklagarlett ärende som inte påbörjats under dagen, det ska alltså handla om en insats i en utredning som pågått en tid.

Enligt SVT Nyheter Blekinge är insatsen kopplade till fritagningen från Råby ungdomshem i Lund från tidigare i veckan.

– Det är ingen uppgift som som kommer från oss. Jag varken bekräftar eller dementerar något i ärendet i nuläget, med anledning av ärendets art kan vi inte gå ut med någon information just nu, säger Richard Lundqvist vid polisen i region Syd.

”Det finns ingen risk eller fara för allmänhet och omgivning, Polisen har kontroll på läge och skeende. Polisen vill däremot uppmana till att respektera eventuella avspärrningar och att polismans anvisningar följs” skriver polisen på sin hemsida vid 17.30-tiden.

UPPDATERAT: Polisen dementerar SVT:s uppgifter om att det är de båda förrymda personerna från Lund som eftersöks i Karlskrona.

-Pettersson läser ”ingen risk eller fara för allmänhet och omgivning” och tittar på meritlistan nedan. Sebastian Asaba, mördaren som rymde från Lund har mördat för pengar och skryter över sina meriter. Tänker han be snällt denna gång om han behöver pengar?

Sebastian Asasa. Dömd för mord och en annat, förvarades på Råvy ungdomshem.
 • TIDIGARE 2020-08-20. Rikslarm efter invandrare som fritogs i Lund. Barnkonventionen underlättar rymningar

BROTTSLIGHET. En dömd mördare och en annan person dömd för grova brott är på rymmen efter en fritagning vid Råby ungdomshem i Lund igår kväll. Nu är rikslarm utfärdat efter dem.

Polisen går dock inte ut med namn och bild på de efterlysta.

-Pettersson hittade dock nedanstående inlägg i bloggens arkiv. Sebastian Mbidde Asaba, född 2001 och medborgare i statslös är den efterlyst mördaren.

Justitieminister Morgan Johansson (S) sitter i TV4 och kommenterar de hårdare straff, slopad ungdomsrabatt och anonyma vittnen som Danmark införde för tio år sedan med att ”vi har tillsatt en utredning”…

Det är inte ett skämt men sedan Barnkonventionen blivit lag har problemet med rymningar från ungdomshem ökat. Lagen har gjort det möjligt för de intagna att ha egna mobiler och datorer, de kan ha kontakt med nära och kära, men också med kriminella gäng och missbrukargäng. De beställer in droger i anonyma kuvert eller bokar in att gängmedlemmar ska komma och hämta upp dem vid en viss plats.

 • TIDIGARE 2019-06-19. Invandrargäng döms för två beställningsmord på Lidingö och i Göteborg

En 20-årig man och en 17-årig tjej döms till 14 år respektive sluten ungdomsvård i två år och elva månader för mordet i Guldheden i maj förra året. En månad senare mördades en man på Lidingö. I det fallet döms en 23-årig man och en 18-årig man för mord till livstids fängelse respektive sluten ungdomsvård i fyra år. Flera personer har också dömts för medhjälp till mord.

Sammanlagt stod 14 personer åtalade. I fallet som gällde förberedelse till mord frikändes alla åtalade på grund av bristande bevisning.

Målsättningen var att visa på samband och mönster mellan de tre fallen, där ungdomar misstänktes ha anlitats för att mörda.

Läs tingsrättens pressmeddelande här

Sajjad Mohammed Siham Al-Husseinawi, född 1998, medborgare i Irak döms till 6 månaders fängelse.

Brott som den tilltalade döms för är skadegörelse, våld mot tjänsteman, narkotikabrott. Han frikänns för förberedelse till mord, grovt vapenbrott, brott mot vapenlagen. Advokaterna får dela på knappt en miljon som betalas av staten.

Sebastian Mbidde Asaba, född 2001, medborgare i statslös. Döms för mord, grovt vapenbrott. Frikänns för förberedelse till mord och grovt vapenbrott. Döms till 4 års sluten ungdomsvård. Advokaterna får dela på 1,7 miljoner som betalas av staten…

Karamo Fatty, född 2000, döms för brott mot vapenlagen, frikänns från förberedelse till mord och grovt vapenbrott. Döms till 100 dagsböter á 50 kr – Böterna ska anses helt erlagda. Advokaten får 347.000 som betalas av staten.

Abdulla Abbas Osman, född 1999, frikänns för försök till mord, grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen. Advokaten får 432.000 kronor. Kostnaden ska stanna på staten.

Sebastian Johannes Makonnen, född 1998, döms för mord, medhjälp till mord, hot mot tjänsteman och grovt vapenbrott. Frikänns från förberedelse till mord, våldtäkt mot barn, grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen. Påföljd 14 år i fängelse. Advokaterna får 3,15 miljoner. Kostnaden betalas av staten.

Dodou Jallow, född 1998, döms för märkesförfalskning, olovlig körning och ringa narkotikabrott. Frikänns för anstiftan av mord, grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen. Straff 200 dagsböter á 50 kronor. Böterna ska anses erlagda. Advokaten får 650.000 kronor. Kostnaden ska stanna på staten.

Elisabeth Gneblee Hoffman, född 2000, döms för skyddande av brottsling och grovt vapenbrott. Villkorlig dom. Advokatens ersättning blir 760.000 kronor. Kostnaden hamnar på staten.

Alina Hadiess Ghorbandi, född 2001, döms för skyddande av brottsling, grovt brott och grovt vapenbrott. Döms till skyddstillsyn. Advokat Leif Silbersky får 645.000 i ersättning som betalas av staten.

Nada Gaballa, född 2001, adress och medborgarskap sekretessbelagt, döms för mord och grovt vapenbrott,
Påföljd sluten ungdomsvård 2 år 11 månader. Advokatens ersättning 875.000 kronor som hamnar på skattebetalarna.

Ellinor Ayou, född 1999, döms för grovt vapenbrott och frikänns från medhjälp till mord, döms till fängelse 1 år 2 månader. Advokaten ersätts med 1.052.000 kronor som betalas av staten.

Mike Berg, född 1999, döms för medhjälp till mord till fängelse i 4 år och 10 månader. Advokatens ersättning 1.228.716 kronor som betalas av staten.

Pedram Fakhimi Banafsheh Varagh, född 1997, döms för medhjälp till mord till fängelse i 7 år 4 månader. Advokaten får 1,27 miljoner som betalas av staten.

Hrayr Megerdijian, född 1996, döms för mord till fängelse på livstid. Advokaten får 1,08 miljoner i ersättning som betalas av staten.

Lisa Matilda Pettersson, född 1999, döms för grovt vapenbrott, penningtvättsbrott och frikänns från medhjälp till mord. Fängelse i 1 år och tre månader. Advokaten får 909.000 kronor som betalas av staten.

Sedan är det lite skadestånd med mera som ska betalas av de dömda.

Tingsrätten har genom denna dom B 6955-18, B 8658-18, B 1546-19 avgjort tre mål med separata åtal om vissa brott efter att ha hållit en gemensam rättegång mellan den 30 januari och den 17 maj i år. Två mål avser åtal om brott i Göteborg där huvudåtalen är mord, medverkan till mord alternativt skyddande av brottsling, grovt brott, och anstiftan av mord på Guldheden den 20 maj 2018 respektive förberedelse till mord i Göteborg den 26 juni 2018. De tredje målet avser som huvudåtal mord och medverkan till mord på Lidingö, Stockholm, den 5 juni 2018. De tilltalade är ungdomar från Göteborg och Stockholmsområdet.

Det är fem tilltalade i målen avseende brott i Göteborg och sju tilltalade i målet avseende brott på Lidingö. En tilltalad är åtalad i alla tre målen och en annan tilltalad är åtalad i två mål. Åklagarna har valt att åtalen skulle behandlas i en gemensam rättegång och som skäl anfört bl a att målen delvis har gemensamma tilltalade och att det finns vissa likheter i uppläggen/modus av brotten.

-Pettersson säger att nu får snart justitieminister Morgan Johansson (S) slå näven i golvet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “Mördarjakt i Blekinge…

 1. Fint ska det va, med Gucci tröjor o förmodligen även
  märkes dojor, inte fan duger en vanlig t-shirt här inte.
  nej märkeskläder ska det va när andra betalar.

 2. Tydligen inte med rymningen att göra.
  Kan nog ha att göra att de letar efter någon som brutit mot vänsterns åsiktcensur på nätet bland det värsta brott man kan göra i landet. Det är högt prioriterat inom polisen.

 3. Helsingborgs Dagblad reporter ringde och trakasserade Lindab i Förslöv för att en person var politisk aktiv i SD så de sparkade honom.
  Skit företag som inte vågar stå upp för fria åsikter och be den där reporter på ren svenska Dra åt helvete din fascist.

  1. Man kan skriva recensioner/kundomdömen för företaget. Alltid är det några som hoppar av …..
   Om jag visste vad personen heter, skulle jag skriva att servicen har blivit klart sämre när X slutade / tvingades sluta i företaget på grund av …

 4. Har mänskligheten olika raser eller är de
  bara hjärntvättade till en viss fantasivärld?
  – en ”religion ”?

  Är det den rasen som våra LANDSFÖRRÄDARE
  vill placera ”på alla viktiga styrelseposter i
  Sverige ä, inklusive Regeringen?
  – såsom kontraktet säger?

  Kan vi acceptera den utvecklingen i Vårt
  Fosterland ?

  Gör vi något åt det?
  – eller tar vi ännu en gratisdrink i baren
  medan Titanic tar in ”vatten” och snart
  sjunker?

  1. I samarbetsavtalet från 1999 mellan Socialdemokraterna och Sveriges Muslimska Råd (SMR) finns ett avsnitt på sidan 9 (av totalt 10) som lyder så här:

   Delcitat

   Strategi och mål:
   Den gemensamma arbetsgruppen har satt upp följande konkreta mål för det vidare arbetet att introducera de nya medlemmarna i partiorganisationen lokalt:

   Under kommande mandatperiod ska muslimers delaktighet i socialdemokratin utvecklas så att:

   2002 ska bland socialdemokratiska ledamöter finnas muslimer på

   15 kommunala fullmäktigelistor,
   5 landstingslistor och på
   riksdagslistorna i minst 5 län.
   SAP ska ha 2000 muslimska medlemmar och
   300 ska ha fått en politisk grundutbildning

   Ett viktig del i arbetet är att aktivt föra fram muslimer
   för uppdrag i styrelser och nämnder

   Slut delcitat

   Avtalet med beteckningen Rapport 4/99 som slutits mellan Sveriges muslimska råd och Sveriges Kristna socialdemokrater, Broderskapsrörelsen (namnändrat år 2011 till: Socialdemokrater för tro och solidaritet) finns på Petterssons blogg på länken nedan:

   ”Kristna socialdemokrater på svag kristen grund, vill ha muslim som ordförande av Pettersson 19 augusti, 2020.” Klicka på:

   https://petterssonsblogg.se/2020/08/19/kristna-socialdemokrater-pa-svag-kristen-grund-vill-ha-muslim-som-ordforande/

   När denna sida öppnats bläddrar du ned till texten med blå färg som lyder ”Broderskapsrörelsen Rapport 4.99” med bakomliggande länk. Klicka på den så visas hela avtalet (.pdf-fil) omfattande 10 sidor detaljerad avtalstext, som var och en borde läsa och därmed kunna förstå den stora faran som råder för Sverige, som det Socialdemokratiska partiet försatt oss i.

   Lycka till!

  2. Hans Jensevik, nationalekonom:

   Sverige är utsatt för ett tvåfrontskrig i Islams ambition att införa en islamisk stat. Hur islam koloniserar Sverige: (Publicerades 11 april 2019. Speltid 35:15)

 5. Citat från SVT Text

  110 SVT Text Lördag 22 aug 2020
  INRIKES PUBLICERAD 22 AUGUSTI

  Stor polisinsats i Blekinge

  Just nu pågår en polisinsats utanför
  Karlskrona. Enligt tidigare uppgifter
  är insatsen kopplad till en fritagning
  av två personer från Råby ungdomshem i
  Lund i onsdags, uppgifter som polisen
  nu dementerar.

  Rymlingarna, 18 och 19 år, är dömda
  för mord respektive mordförsök, men är
  alltså inte de personer som eftersöks
  i Blekinge.

  I sökandet har polisen bland annat
  använt helikopter. Det ska inte råda
  någon risk eller fara för omgivningen,
  enligt polisuppgifter i kväll.

  1. Det är ingen fara. Nehej, bra det . Rymlingar har säkert någon slags vapen oavsett vem det är polisen jagar.
   Jag funderar väldigt varför Tv skall sända 25 år gamla mord ,när de här nya tider i Sverige skulle räcka till att visa dygnet runt spännande våldshändelser nonstopp. Hela tiden skulle man kunna mata på nytt.Det vore något.
   Men då skulle inte Leif GW vara programledare.han skulle nog inte hinna med.
   Konstigt!

 6. Varför visar inte SVT bild och namn???? Kan dom vara inblandade i rymningen?
  När det gäller svenskar brukar det inte vara något hinder att visa bild och namn.

  1. Ne och tillhör dom NMR lägger man ut bilder på deras adress samt deras flickvän föräldrar mm VLT Västmanlands Läns Tidning s Chefredaktör följde med reporter till en NMR medlems arbetsplats vilket gjorde att denne fick sparken p,ga harig arbetsgivare

   journalister är verkligen landsförrädare i mina ögon

   1. Förföljelse är vidrigt.
    Arbetsgivaren kanske hade uppdrag från kommunen,så han kanske inte hade något val. Sjukt som f.n och ledsamt att människan miste sitt arbete och Aftonbladets redaktion med flera idioter njuter av detta.
    Min gode vän fick också sparken på grund av hans politiska engagemang ! Fruktansvärt att få sparken när de sista åren är så viktiga för en pension.
    Han var under 60 år.
    Jag själv blev bjuden på flera intervjuer men alltid nobben. Det berodde också på mina politiska val.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: