Stäng

Kristna socialdemokrater på svag kristen grund, vill ha muslim som ordförande

ISLAM. Socialdemokrater för tro och solidaritet – före detta Broder­skaps­rörelsen – håller på lördag digital kongress. Det mest iögonfallande på dagordningen är förslaget att för första gången välja en muslimsk ordförande.

Sara Kukka-Salam är född och uppvuxen i Solna med pakistanska rötter. Hon är muslim och föreslås bli ordförande i Tro och Solidaritet på Lördag. Pressbild: Socialdemokraterna

Valet må framstå som magstarkt för den organisation som fram tills nyligen samlade kristna socialdemokrater. Men i det historiska perspektivet, och givet organisationens generella positionering på senare år, är det helt i tangentens riktning.

1929 bildades Sveriges kristna socialisters förbund. En intern debatt uppstod omedelbart utifrån farhågor om att dessa skulle vilja utbreda kristendomen inom partiet. Per Albin Hansson satte då snabbt ner foten och förklarade att syftet med det nya förbundet var den motsatta: ­att verka för socialdemokratin och skingra misstron mot partiet bland de kristna.

Under förbundets knappt 90 år har det uthålligt verkat med fokus på att vidga inflytandet för socialdemokratin, först inom kristenheten och i takt med den ökade invandringen också gentemot landets muslimer.

Förbundets namnbyten vittnar också om hur den kristna grund som från början fanns i namnet steg för steg har tonats ner – via namnet Broderskapsrörelsen till dagens ännu mer odefinierade namn om tro och solidaritet.

Frågan om vad ”tro” egentligen innebär i en sådan rörelse kan besvaras på flera sätt; låt oss nämna tre.

Förbundets hemsida förklarar dess fyrfaldiga målsättningar:

 • radikal klimatpolitik,
 • solidariskt flyktingmottagande
 • ett icke-rasistiskt och rättvist samhälle
 • samt motstånd mot vapenindustri och försvar.

Förbundet anger också öppet att de samlar progressiva människor som är både troende och sekulära. Hemsidan ger därmed intrycket av en starkt vänsterradikal rörelse, med en i huvudsak sekulär grund.

Samarbetet med muslimska organisationer inleddes redan på 1990-talet, och steget att välja en muslimsk ordförande är därför väntat. Valberedningens förslag Sara Kukka-Salam tycks dock ha en helt sekulär förståelse av vad tro är.

I intervju i Dagen medger hon att hon inte känner till vad som händer i svensk kristenhet, och att hon betraktar religion som ”en jämlikhets­rörelse för de utsatta” – vilket måste anses som en ganska o-ortodox beskrivning av såväl islam som kristen tro.

Läs vidare på Världen Idag…

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

-Pettersson menar att socialdemokraterna i Tro och Solidaritet är på väg åt helt fel håll…

Kristen eller sekulär spelar ingen större roll, vår kultur och rättsuppfattning vilar på ett arv från Aten, Rom och Jerusalem. Hela den västerländska kulturen har påverkats av kristen tro och kristendom. I tusen år har kristendomen haft stort inflytande över hur våra lagar är konstruerade, hur vi beter oss mot varandra, vilka helgdagar vi är lediga och hur många av våra traditioner ser ut. Det är ingen slump att vår flagga pryds av ett gult kors på blå botten.

Det arvet vill socialdemokraterna slänga på historiens sophög, allt för makten…

 • Två år innan 11 september 2001 öppnade S för islamskt inflytande i Sverige

 Rapport 4/99 från Broderskapsrörelsen, Sveriges Kristna Socialdemokrater som senare ändrade namn till Socialdemokrater för Tro och Solidaritet, gavs en rapport ut som öppnade dörren för ett större islamistiskt inflytande i Sverige.

Rapporten innehåller strategier, mål och opinionsarbete. En del av opinionsarbetet är att ”avdemonisera” Islam. Rapporten antogs som grundläggande styrdokument av Broderskapsrörelsens förbundsstyrelse i Örebro 1999.

Broderskapsrörelsen Rapport 4.99

Broderskapsrörelsen kristna socialdemokrater bytte för några år sedan namn till Socialdemokrater för tro och solidaritet. Namnbytet öppnade upp för fler trosinriktningar.

– När Broderskapsrörelsen grundades förekom inte muslimer i den svenska religionsstatistiken, men successivt har vårt land blivit mer likt världen i stort. Det finns 200.000 muslimer i Sverige, fastslog förbundsordförande Peter Weiderud, då. Märkligt nog har det inte varit aktuellt med namnbyte tidigare trots att judarna funnits längre i Sverige än socialdemokraterna.

Nåväl, det har säkert inget med att muslimer till 70 % röstar på S och att elaka tungor påstår att mussarna har svårt att skilja på socialdemokrat och socialbidrag.

Ännu mycket värre var att det i den kristna jämlikhetsparagrafen i Broderskapsrörelsen stod det att ”Vi strävar efter en värld […] utan ojämlikhet på grund av kön eller sexuell läggning”, men i det muslimska manifestet är ”sexuell läggning” borttaget.

Vi måste ge muslimerna tid säger Socialdemokrater för tro och solidaritet. Likadant låter det från många håll om runt om i världen, vi måste ge islamisterna tid i Egypten, Tunisien, Jemen osv. 1400 år är tydligen inte tillräckligt.

-Pettersson säger att det finns mycket att säga om detta och de inblandade personerna…

SMR = Sveriges Muslimska Råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 reaktioner på “Kristna socialdemokrater på svag kristen grund, vill ha muslim som ordförande

  1. Jag tycker det är synd att så många struntar i att rösta i kyrkovalet.

   Det spelar ingen roll om man är troende eller sekulär, när man lämnar kyrkan och/eller avstår från att rösta lämnar man makten och kyrkans enorma tillgångar till andra…

 1. Dessa naiva sossar ska nog läsa Koranen där det klart och tydligt står att otrogna kristna är och Muslimernas fiende nummer och ett lovligt byte !
  Men det märker de och blir varse när Islam inom kort styr Folkhemmet, då kommer inget förbarmande att visas, alla kristna åker med även landsförrädarna som idag krupit upp i bakdelen på Muslimerna.

  1. Det spelar dom ingen roll!

   Bara dom kan tvinga på folk en ny religion!

   Sen är dom säkerligen inte mer kristna många av dom än att dom kan konvertera.

 2. 99% av invandrarna har inte flytt krig eller svält. Många har flytt rättvisan…
  Snart måste vi fly vårt eget land om inget görs.

  Säg att vi inte haft invandring, minst 80% av brotten begås av 20% av befolkningen.

  Det är en överrepresentation med 2500%.

  Låt oss först göra dem lika många som oss. Hade de varit det skulle de st för 95% av alla grova brott.

  Lugn och ro? Utvisa dem utan pardon. Likadant ser det ut i bidragsdjungeln.

  De saknar moral och kärlek för vårt land och kultur.

 3. Lämnade svenska kyrkan när man upplät en kyrka som fristat för bulgariska muslimer. Simonsson i Malmö var drivande. Blev sedermera dödad av en bilist, kan bara gissa var den föraren kom ifrån.

 4. Detta är målmedveten islamisk infiltration, bara ett steg av många för att nå makt och inflytande i samhället, en medveten strategi så att allt i samhället ska komma att baseras på och följa vad som står skrivet i Koranen, en medeltida skrift som står över allting annat och enligt islam inte får ifrågasättas. Det börjar med:
  * Vädjan om humanitär tolerans från det mottagande samhället.
  * Erbjudanden om ”interreligiös dialog” för att indoktrinera icke-muslimer, osv, osv….
  https://sites.google.com/site/sdforsbacka/Islamisk-infiltration

 5. 2020 kan man faställa exakt ålder på en flera tusen år gammal Mumie men inte bestämma åldern på ensamkommande barn i helskägg !
  Märkligt……

 6. ja.. egentligen blir det ingen skillnad.

  Vägra skatt, Sverige finns ej längre.

  Det är ren stöld!! 20 % bör räcka till skatt.

 7. Det har väl aldrig spelat någon roll i vilket namn dom religiösa har förtryckt andra!

  Det är förtrycket som är det väsentliga!

 8. Johan Westerholm, som har nyhetssajten ledarisdorna.se, och som givit ut boken Islamismen i Sverige, beskriver hur muslimerna gnagt sig in i den politiska sfären genom att liera sig med (s), (som tror att de får röstboskap) och finansierat detta genom bidrag från svenska staten (dvs från dig) på en halv miljard om året.
  Dagens ledare tar upp just detta
  https://ledarsidorna.se/2020/08/sa-skapade-muslimska-brodraskapet-en-islamistisk-miljardkoncern-i-sverige/
  Boken finns att köpa på samma sajt. Köp den och du kommer att bli förvånad hur målmedvetet islamisterna har jobbat på detta de senaste 100 åren i västvärlden och de senaste 25 åren i Sverige.
  Allt betalt av dig!
  Att Trohet och solidaritet får en ordf som är muslim är bara ett litet steg i att islamisterna vill ta över landet en gång.
  Fast det de inte tänkt på är, vem ska försörja dem då, när inga svenskar som jobbar finns kvar i landet?

 9. Morganiserad brottslighet och Vänsterpandemi.
  Två mycket bra och högst aktuella ord i dagens genomkorrupta Sverige.

 10. Sveriges ursprungsbefolkning har inte längre något att hämta med S-röster. Socialdemokrater för tro och solidaritet kan faktiskt uppfattas, som minst lika allvarligt säkerhetshot för Sverige, som Vidkun Quisling upplevdes vara för Norge under 2:a världskriget.

  1. Konstig jämförelse.

   Säga vad man vill om Quisling, men han ville väl knappast utrota det norska folket!

 11. Socialism är inte kompatibelt med kristendom. Läs Ordspråksboken kapitel 1. Vers 10: My son, if sinners entice thee, consent thou not. If they say, ”Come with us, let us wait for blood, Let us lurk prively for the innocent without cause… … 14: Cast in thy lot among us, let us all have one purse”. 15: My son, walk not thou in the way with them. Refrain thy foot from their path.

  Kort sagt: människor som säger att man ska ha delad ekonomi, och stjäla från oskyldiga, som är kärnan i socialism, ovanpå idén att människor kan frälsa sig själva, ska man som kristen inte ha något att göra med.

  Jämför Internationalen, 3e stycket ”Frälsaren i höjden vi ej hälsa….”. Osv.

  Och Islam är från satan själv, totalt demonisk, så då ser man varför socialism och islam går så bra ihop. Båda är anti-kristna ideologier. Man behöver inte läsa speciellt långt i Bibeln för att fatta det.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: