Symbolernas makt

INSÄNDARE. När politikerna inser att patriotismen växer i vår sönderfallande nation, så byter de symboler. EU-nålen och den socialistiska röda rosen på kavajerna byts till svenska flaggan. Partisymbolerna i TV-sändningarna byts till blå-gula fanborgar. Den röda fanan byts till regnbågsflaggan. Men det är avledningsmanövrar – politiken de för är mindre nationalistisk än någonsin.

Rolf Malm

När högern sedan länge hyllat den svenska flaggan har vänstern kallat det för nazism. Nu duger den även för kommunisterna. Men för oss andra gäller andra regler. Har jag en S-skylt på bilen, särskilt om den också har en svensk flagga, så är risken att bilen bränns upp eller vandaliseras stor. Att som skyddade politiker ha en svensk flagga på kavajuppslaget är för vanliga svenskar förenat med livsfara. Att ha en halskedja med ett kors avråder jag från. Det är lika farligt som att bära en judestjärna. Tänk på att du kan provocera om du talar svenska utan brytning. Det är inte olagligt att bära skyddsväst. Knappast heller att i avskräckande syfte ha t.ex en pistolatrapp.

Svenska kvinnor bör för sin egen säkerhet klä sig heltäckande. Slöja är skyddande symbol. Att färga det blonda håret minskar säkert också risken för överfall. Kanske också en rejäl solbränna. Liksom att ha en manlig följeslagare. Försvarsspray får användas om produkten är godkänd. Den får inte innehålla pepparextrakt som är farligt för ögonen. Det man har på sig får användas som försvarsvapen – kroppsdelar förstås, men också mobiltelefoner, paraplyer, nyckelknippor, väskor etc.

Yngre svenskar bör se upp extra om de har dyra märkeskläder. De bör undvika att visa sin dyra mobiltelefon. Flickor bör undvika alltför mycket smink och lämna dyra smycken hemma.

Äldre svenskar bör inte lita på att ålder, rullstol eller rullator skyddar dem. Framför allt bör man nu i coronatid vara ytterst misstänksam mot obekanta besök, alltid kontrollringa om någon påstår sig ringa från myndighet eller bank etc. Inte klicka på generösa erbjudande på datorn. Inte ta för givet att meddelande på nätet som ser ut att komma från polis, bank etc är äkta.
I övrigt borde man kräva att få vittna anonymt. Enligt undersökningar skulle få som blivit vittne till gängkriminalitet våga vittna. Fick man göra det anonymt skulle 80% ställa upp.

Räkna inte med att förbipasserande hjälper dig om du råkar illa ut. Möjligen kan någon ha filmat händelsen. Var försiktig med hur du beskriver läget i Sverige – risken att bli anklagad för hets mot folkgrupp är stor. Även om du som svensk tillhör en allt mer hotad folkgrupp. Till skillnad mot dem du anses hetsa mot eftersom muslimer inte är en folkgrupp.

Rolf Malm

Tack för alla tips och allt stöd för skrivandet av min bok ”Sverige 2084”.
Swish 0722 84 70 52. Bankkonto SEB 5005 01 187 30. Kontakt rolflmalm@gmail.com

 

5 thoughts on “Symbolernas makt

 1. När feghetens Arme är ute på sina plundringståg, så ser dom alltid till att offret är ensam, själva är dom i regel 10-15 st som slår och sparkar´

  Märkligt att alla varor som kommer från väst är så attraktiva?
  ?
  Man vill ha märkesvaror, guldkedjor, ringar , allt som glimmar
  Man slafsar i sig Hamburgare, och sköljer ner det med Coca kola?

  Vad är det för fel på kamelmjölk och särk o sandaler??

 2. På tal om symboler så driver nu Löfven på om ett Förintelsemuseum i vårt land. Givetvis måste vi slå vakt om minnet av förintelsen. Där har socialdemokraterna missat grovt, särskilt i Malmö. Här har Löfven ett städjobb som aldrig tycks ta fart. Så varför ett museum och just i Malmö? Som vanligt symboler för att slippa handling.

  Det var inga svenskar som förintades. Jag kan förstå museum i Danmark och Norge. Där finns nog konkreta minnesplatser som jag inte känner till.

  I det som var Nazi-Tyskland har emellertid museum och minnen sin givna plats. Jag har varit i Bergen Belsen som är lätt att svänga in till på väg till Hannover. I Berlin finns ett Förintelsemonument nära Brandenburger Tor och platsen för Hitlers bunker. I Polen finns Auschwitz dit föredömligt svenska skolklasser sänds på studiebesök.

  Således, sprid mer information om de konkreta minnesplatserna söder om Östersjön. Städa upp i föreningar i Malmö och lagför dem som trakasserar de få judar som törs vara kvar i Malmö. Bygg ingen symbol i den stad som tog emot de vita bussarna. En buss står nu vid Malmö Museum där 2000 flyktingar fick tillfällig bostad 1945.

 3. På tal om att byta symboler. Som ni säkert har lagt märke till så bytte Vitryssland namn till Belarus i alla rapporteringar och i alla nyhetssändningar för ett par dagar sedan.

  Vi har har ju alltid sagt Vitryssland och vitryssar, men nu är det hela tiden Belarus, belaruser och det belarusiska folket. Det kan heller aldrig sägas för få gånger. Det är Belarus Belarus Belarus så många gånger som det bara går! Propagandan maler på. SVT och SR går i spetsen.

  Undrar vilka som står bakom och varför?

  Är det för att distansera landet från Ryssland?

Kommentera