Fredsmäklaren i Mellanöstern


MELLANÖSTERN. Abu Dhabis kronprins shejk Mohammed bin Zayed har bjudits in till Israel av den israeliske presidenten Reuven Rivlin, efter avtalet mellan de båda länderna. Mohammed bin Zayed är den som i praktiken är Förenade arabemiratens ledare, rapporterar Reuters.

Samtidigt kommer flera nyheter om samarbete mellan de båda länderna i avtalets spår: Premiärminister Benjamin Netanyahu meddelar att Israel arbetar på att upprätta en korridor för direktflyg mellan de båda länderna, och läkemedelsbolag i de två länderna har kommit överens om att samarbeta om stamceller och coronaviruset.

Det av USA förhandlade fredsavtalet mellan Israel och Förenade Arabemiraten har både kallats ”historiskt” och mött hård kritik från Iran, Turkiet och de araber som kallar sig palestinier.

– Pettersson konstaterar att i Sverige har det nämnts men huvudintresset ligger fortfarande på kritisera USA:s president Donald Trump inte på hans roll som fredsförhandlare.

Sedan tidigare har Egypten, 1979 och Jordanien, 1994 fredsavtal med Israel och jag gissar att Saudiarabien följer efter Förenade Arabemiraten om några år men Bahrain och Oman kanske hinner före och alla kommer att tjäna på ett fredligare Mellanöstern, även palestinierna…

Det blir inte roligt för SVT…

Steget Efter

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


6 responses to “Fredsmäklaren i Mellanöstern

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: