Fredsmäklaren i Mellanöstern

MELLANÖSTERN. Abu Dhabis kronprins shejk Mohammed bin Zayed har bjudits in till Israel av den israeliske presidenten Reuven Rivlin, efter avtalet mellan de båda länderna. Mohammed bin Zayed är den som i praktiken är Förenade arabemiratens ledare, rapporterar Reuters.

Samtidigt kommer flera nyheter om samarbete mellan de båda länderna i avtalets spår: Premiärminister Benjamin Netanyahu meddelar att Israel arbetar på att upprätta en korridor för direktflyg mellan de båda länderna, och läkemedelsbolag i de två länderna har kommit överens om att samarbeta om stamceller och coronaviruset.

Det av USA förhandlade fredsavtalet mellan Israel och Förenade Arabemiraten har både kallats ”historiskt” och mött hård kritik från Iran, Turkiet och de araber som kallar sig palestinier.

– Pettersson konstaterar att i Sverige har det nämnts men huvudintresset ligger fortfarande på kritisera USA:s president Donald Trump inte på hans roll som fredsförhandlare.

Sedan tidigare har Egypten, 1979 och Jordanien, 1994 fredsavtal med Israel och jag gissar att Saudiarabien följer efter Förenade Arabemiraten om några år men Bahrain och Oman kanske hinner före och alla kommer att tjäna på ett fredligare Mellanöstern, även palestinierna…

Det blir inte roligt för SVT…

Steget Efter
Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

6 thoughts on “Fredsmäklaren i Mellanöstern

 1. Ja det är en katastrof att Microsoft fått konkurrens av TikTok och kanske gör samma sak som Youtube och de andra skiten. Spionera och registrera för att censurera och blockera.

 2. Man måste va duktigt jävla lågbegåvad om man tror att Donald Trump haft ett skit med avtalet att göra…

 3. Jag böjer inga knän för någon !
  Vad gäller Mellanöstern så vill nationen Palestina vara en fri nation för sina medborgare. Staten Israel behärskar även palestinier i sitt eget territorium.
  1) Palestinier måste ansöka om tillstånd att resa inom sitt eget lands territorium
  2) Palestinier som bosatt sig utomlands tillåts inte att bosätt sig i Palestina
  Jag undrar hur Pettersson som är nationalist ställer sig till punkt ett och två
  vad gäller Palestinas rätt att låta sina medborgare resa fritt och att låta palestinier åter få bosätta sig i Palestina ?

Kommentera