Danskarna är empatiska mot de kriminella gängen

BROTTSLIGHET. Nyheten om rättegången i Danmark mot fem medlemmar ur det kriminella gänget ”Dödspatrullen” från Rinkeby har sannolikt nått de flesta. Rättegången visar att det danska rättsväsendet förhåller sig till kriminella på ett annat sätt än det svenska.

Det danska förhållningssättet är empatiskt. Det svenska är narcissistiskt, skriver Mustafa Panshiri och Hanif Azizi på Expressen Debatt

– Pettersson säger att de unga invandrarmännen som nu står åtalade i Köpenhamn är personer som gång på gång har rapporterats i Sverige utan att de har fått något kännbart straff. Det är sorgligt, inte bara för offren för dessa brott. Det innebär också att snällheten gjort att de fått fortsätta sin kriminella bana och nu är åtalade för mord.

En del av lösningen ligger alltså i att det svenska systemet blir mindre narcissistiskt och mer empatiskt. Fast på riktigt.

En skjuten “svensk” är ingen trevlig syn. Den gripna och misstänkta hade samma solbränna. Med riktiga straff från unga år kanske den mördade levt och mördaren sluppit mörda…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

3 thoughts on “Danskarna är empatiska mot de kriminella gängen

Kommentera