Fem mörkhyade “svenskar” åtalas för dubbelmord i Köpenhamn

BROTTSLIGHET. Dubbelmordet i Herlev, Köpenhamn förra sommaren kopplas till en pågående gängkonflikt i nordvästra Stockholm. Idag börjar börjar rättegången i Danmark, men polisen oroar sig för nya hämndaktioner efter en rymning i Kungsbacka nyligen.

Abdirizak Osman dömd för mord, grovt vapenbrott och narkotikabrott rymde nyligen i Kungsbacka. Foto: Polisen

Fem år efter det första mordet i Bromsten har tio unga män dödats, i vad som anses vara gärningar kopplade till konflikten mellan de rivaliserande gängen. De inblandade var tidigare barndomsvänner, skolkamrater och grannar i Rinkeby och Tensta i Järvaområdet, men är nu del i en av de blodigaste gängkonflikterna i Sverige.

Bara ett av morden har lett till fällande dom, mot en då 16-årige, Abdirizak Osman som mördade en 24-åring på en pizzeria i Rinkeby inför flera matgäster. Det ska ha varit en hämnd för att en person på den egna sidan mördats i Rinkeby några dagar tidigare.

Kring den aktuella konflikten har det skett flera mordförsök och förnedringar, som filmats och spridits för att visa makt.

Abdirizak Osman, nu 18 år, dömdes för pizzeriamordet dömdes till tre års sluten ungdomsvård på grund av sin låga ålder. Med bara några månader kvar på ungdomsanstalt fick han nyligen hjälp att rymma under en bevakad permission vid ett köpcenter i Kungsbacka.

Samtidigt ska också en närstående till honom ha lämnat ett skyddat boende och är även han spårlöst försvunnen.

Fem personer, somalier, i grupperingen “dödspatrullen” som den nu efterlyste 18-årige mördaren tillhör, står åtalade för ett dubbelmord på medlemmar i gänget “Shottaz” och ett mordförsök i danska Herlev i juni förra sommaren. Rättegången börjar idag, måndag och pågår hela augusti. Samtliga nekar till brott.

I Danmark riskerar de dubbelt så hårda straff om det kan bevisas att de har kopplingar till gängkonflikter.

Polisen hoppas att eventuella fällande domar kan avskräcka unga att gå med i gängen. Men den dödliga konflikten mellan de två gängen är långt ifrån slut.

 • TIDIGARE 2019-06-29. Man med somaliskt utseende gripen för dubbelmordet på “svenskarna” i Köpenhamn

BROTTSLIGHET. En 21-årig, mörkhyad man med somaliskt utseende har anhållits i Danmark misstänkt för att vara inblandat i dubbelmordet på två “svenskar” i Herlev, Köpenhamn i tisdags, rapporterar Ekstrabladet

Snart i svensk media om en gripen “svensk”

De mördade, som svenska medier kallar svenskar, var en 21-årig och en 23-årig, båda med somalisk bakgrund. Enligt EkstraBladet var den mördade 23-åringen en ledare för den kriminella invandrargruppen Shottaz i Stockholmsförorten Rinkeby, som i åratal har plågats av gängbrottslighet.

En av “svenskarna” som mördades i Herlev.

TIDIGARE 2019-06-26. Danska polisen: Skjutna männen är svenskar

BROTTSLIGHET. Polisens inledande undersökningar efter tisdagens dödsskjutning utanför Köpenhamn pekar på att offren var två unga svenska män, skriver danska polisen i ett pressmeddelande. Männen är ännu inte identifierade.

Screenshot_20190626-131546_Expressen.jpg

Det var på tisdagseftermiddagen som de två männen sköts ihjäl i Herlev utanför Köpenhamn. De satt i en svenskregistrerad bil som blev beskjuten ett tiotal gånger med pistol och automatvapen.

-Pettersson kan garantera att den danska polisen och Expressen har fel. De mördade är garanterat inte svenskar, möjligen “svenskar”…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Fem mörkhyade “svenskar” åtalas för dubbelmord i Köpenhamn

 1. […] Eller som här. Widar Andersson på Folkbladet. Väljer att utelämna det som dansk media som skriver rakt på sak för det är relevant fakta. Utan att låta fingrarna darra det minsta över tangenterna och utan det minsta spår av självcensur. De fem gängkriminella ungdomar från Rinkeby i Stockholm som står åtalade för mord i Danmark har alla invandrarbakgrund, vilket Pettersson skrivit om … här…. […]

 2. I dagens samhälle är folk mycket lättkränkta. Man får verkligen tänka sej för och inte säga varken eskimå, indian eller neger, men att kalla invandrade grovt kriminella, för svenskar, det är tillåtet. Det upplever jag ytterst kränkande. De har inte en droppe svenskt blod i sej och kommer aldrig att bli svenska.

 3. Varför skriver media att dom är svenskar? Nationalitet är oviktigt, enligt media. Om media nu ska skriva om nationalitet kan de skriva deras Riktiga nationalitet.

  • Och jag blir provocerad av att muslimmupparna som bor i Sverige kallas svenskar. Medborgarskap skall förtjänas, inte ges vind för vår till kriminella, våldtäktsmän och mördare. Ej heller till bidragsturister.

 4. Jim Henson eller Jeff Dunham kunde inte ha gjort ett bättre jobb när de skapade en ny “karaktär”. Pettersson borde pixla dessa innan Skönhetsrådet hör av sig. 😉

 5. Härligt med dubbelt straff I Danmark, innebär att vi blir av med dessa ”svenskar” i Sverige under överskådlig tid, hur skall vi klarar oss?

 6. Att begå morden i Danmark där de kan få dubbla straff visar ju vilken intelligensnivå dessa “svenskar” ligger på.

 7. Om han är svensk då är jag okså svensk .Men jag är vad jag är och definitivt inte svensk.

 8. Är inga svenskar och kommer heller aldrig att kunna bli !
  Bara i den landsförädiska 7 klöverns och extremvänsterns mångkulturella värld.

Kommentera