Varför stänger inte Israel gränsen mot Gaza totalt?

MELLANÖSTERN. Under dagen dagen skickades explosiva ballonger från Gaza in i Israel och på kvällen inledde dussintals arabiska palestinier i Gaza upplopp längs gränsstaketet mot Israel.

Gaza har gräns mot Egypten ändå påstås Israel ha Gaza i blockad.

Israeliska försvarsmakten, IDF, svarade med stridsvagnseld mot Hamas observationsställen i Gaza.

-Pettersson undrar varför inte Israel stänger alla gränsövergångar, slutar leverera mat, el, vatten och medicin och låter araberna i Gaza göra affärer med Egypten.

Det är märkligt att Gazaremsan påstås vara föremål för en blockad till lands, till sjöss och i luften av Israel när Gaza har gräns mot Egypten, vilket Gazaremsan tillhörde till 1967.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

7 thoughts on “Varför stänger inte Israel gränsen mot Gaza totalt?

 1. ”the Algemeiner” som beskriver sig för att vara en global, oberoende medieröst som täcker Mellanöstern, skriver följande: ”Gaza’s Millionaires and Billionaires. – How Hamas’s Leaders Got Rich Quick”. ”Gazas miljonärer och miljarder. – Hur Hamas ledare snabbt blev rika”.

  Enligt ”the Algemeiner” finns det flera miljardärer och hundratals miljonärer i Gaza och att Abu Marzouk är en av de främsta miljardärerna i Hamas med en uppskattad förmögenhet på 2 till 3 miljarder dollar. En annan Hamas-pamp är Khaled Mashaal, tidigare chef för Hamas politiska gren med en förmögenhet som anses uppgå till någonstans mellan 2 till 5 miljarder dollar, vilka investerats i Egyptiska banker och i Gulf-länder, samt i olika fastighetsprojekt. Ett annat namn är Ismail Haniyeh, tidigare palestinsk premiärminister och islamist med en ledande roll inom Hamas, vars förmögenhet uppskattas till 4 miljoner dollar.

  Den internationella arabiska tidningen ”Asharq Al-Awsat” som anses tillförlitlig, har i en artikel beskrivit att det finns 600 dollar-miljonärer i Gaza.
  https://www.algemeiner.com/2014/07/28/gazas-millionaires-and-billionaires-how-hamass-leaders-got-rich-quick/

  • Självklart någon måste ju ta hand om pengarna som Sverige hela tiden skickar.
   Mins en nyhetssändning där Sverige skev på en gåva på 600 miljoner. En tjock arab bockar sig fram och frågar får vi de cash.

  • Så här gick det med ett stort antal av bistånds-miljarderna Sverige skickade till Palestina.

   En genomkorrumperad regim i Palestina lade beslag på SIDA-pengarna. Under tiden president Arafat levde styrde han in mångmiljardbelopp (Totalt c:a 40 miljarder kr) till sina egna privata och feta bankkonton i väst. När Arafat dog ärvde hans änka palestinskan Suha enorma belopp av Arafats efterlämnade förmögenheter, varav det mesta var stulna biståndspengar. Suha Arafat och dottern levde då i Paris, Frankrike där hon spenderade pengarna på lyxboende, lyxshopping och lyxleverne i största allmänhet. Suha Arafat flyttade senare till Malta.

   Att pengarna var avsedda för palestinier, som levde i misär i Gaza och på Västbanken hade Yassir Arafats änka Suha glömt för länge sedan.

   Den palestinska ”presidenten” Abbas som tillträdde efter Arafats död leder också en genomkorrumperad palestinsk ”regering” där presidenten och hans ministrar har berikat sig ohämmat.

   Detta nämndes aldrig i media när Abbas besökte västvärldens länder (inkl. Sverige) på sina tiggar-resor för att be om – och oftast fick – nya mångmiljard-bistånd bl a från svenska SIDA, av vilket stora delar hamnade i fickorna på den genom-korrumperade palestinska regimens ledamöter. D v s inte till dom som pengarna var ämnade.

   Miljarderna som försvann

   Läs mer på:

   https://dontvis.it/www.expressen.se/nyheter/miljarderna-som-forsvann/

   Mer nedan om änkan Suha Arafat – som en tid var efterlyst av Interpol – finns på länken nedan:

   Arafats änka jagas i korruptionshärva
   Publicerad den 31 oktober 2011

   https://www.svt.se/nyheter/utrikes/arafats-anka-jagas-i-korruptionsharva?mobilregionalmeny=1&mobilmeny=0

 2. Stänga gränsen, det går inte massor av arbetsamma araber, jo de finns, är billig arbetskraft. Tro inte judar är bättre än andra, de köper också billigt.

 3. Kan det bero på att judarna inte har
  samma hatiska inställning till ”otrogna”
  som muslimerna har?

Kommentera