Får polisen vara hur lat som helst?

BROTTSLIGHET. Polisen i Västerås vittnar om att några få personer lämnar in cyklar nästan varje vecka för att sedan hämta ut dem tre månader senare. De erkänner att de misstänker stölder men ställer inga frågor, rapporterar SVT Västmanland

Ett fenomen som hittegods på polisen i Västerås bekräftar, en handfull personer lämnar in så pass många upphittade cyklar att personalen känner dem till namnet.

– De flesta som lämnar in en upphittad cykel gör det kanske en eller två gånger. Det är skillnad mot dem som när de kommer in genom dörren vet vi vad de heter. De är här lite för ofta, säger Anette Gustafsson på polisens hittegods.

Enligt tipsaren kan personer sätta i system att “tvätta cyklar“ genom att lämna in, vänta tre månader och sedan begära ut cyklarna och sälja dem.

-Pettersson undrar om polisen får vara så lat. De misstänker alltså att brottslighet pågår och låter det fortsätta. Det är dags att straffa polisen….

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Får polisen vara hur lat som helst?

 1. De gånger jag blivit av med min cykel, så har jag polisanmält stölden. Jag har lämnat bl.a. ramnummer och foto på cykeln. Förhoppningsvis så kontrollerar personal hos polisen/hittegods om inlämnad cykel är anmäld stulen. Om inte, så får ”upphittaren” cykeln.
  Om vi alla skulle ta ett eget ansvar att märka, fotografera, spara handlingar, och göra en polisanmälan, så är mycket vunnet…eller?

 2. Detta har pågått hos polisen i Västerås i fler än 7 år dom vet vilka som lämnar in cyklar och ”tvättar” dom till ärliga. sätt span på dom som håller på namnen har ni ju och vad händer med cyklarna säljs dom vidare? kontakta skattemyndigheten sköntaxera dom

 3. Polisen hånas, skymfas och förnedras: ”Polis blev omringad och sparkad i rumpan vid ingripande på Dalhem. En polis på uppdrag på Dalhem blev omringad av ett gäng och sparkad i rumpan. Personerna filmade och skrek till polisen som var ensam för stunden.Det var för någon vecka sedan som polisen med en kollega befann sig på Dalhem i östra Helsingborg. De hade sprungit i fatt två personer, men samtidigt kommit ifrån varandra”.
  (Bakom betalvägg) https://www.hd.se/2020-08-16/polis-blev-omringad-och-sparkad-i-rumpan-vid-ingripande-pa

 4. Ja att en regering kan innehålla en och annan oduglig person är en sak, men när en hel regering består av enbart oduglingar är det hög tid att kasta ut dem!

 5. Ja och för att inte säga vid färjeläge, där försvinner ut ur landet
  100 tusentals stulna grejor allt från åkgräsklippare, båtmotorer mopeder cyklar hushållsmaskiner, dyra verktyg allt körs i täckta släp, minibussar med tonade rutor eller stora lastbilar: Kommer man med dyra kapitalvaror
  och saknar kvitto som går att kolla kan man förmoda att det är stöldgods,.

  Skulle man inte slumpvis kunna kontrollera 20 fordon som är på väg
  ut ur landet, utan i förväg visa vilka som kan komma att kollas.

  Men Sverige är slapphetens rike där man bara rycker på axlarna, polisen säger bara ring försäkringsbolagen precis som dom är någon slags
  ymnighetskälla, dom tar ut det på dem som betalar försäkringar.

 6. Tiderna när de plikttrogna poliserna, som älskade ordning och reda är kanske förbi? De drevs av ett intresse eller ett kall att hjälpa. Ungefär, som sjuksköterskor vill hjälpa sjuka människor. Jag kände i alla fall tre från min uppväxt och ungdom som blev poliser och de hade ordningssinne eller var stöttande och hjälpsamma till sin natur. Men det är en idealbild jag själv målat upp och kanske hoppats på, för jag har ingen aning. Naturligtvis ska anmälan upprättas när cyklar hittas och lämnas in och matchas med anmälan om borttappade/stulna cyklar. Allt annat är ett olagligt slarv av myndigheterna.

 7. Det här påminner mig om en man som cyklade men en liten vagn påkopplad där bak på cykeln mellan tullstationerna Torneå och Haparanda i princip varje dag.Det här var på den tiden när det fanns tullpersonal på båda sidor gränsen.Dom stannade denne man varje dag för att kontrollera vad han hade i den lilla lastvagnen.Dom hittade aldrig något smuggelgods till deras stora besvikelse.Till slut var det en av tullarna som kom på det briljanta i mannens upplägg.Han smugglade cyklar.

Kommentera