Stäng

Övergödningsutredningen, om hur mycket skit åsnorna i regeringen släpper ut…

GOTT OCH BLANDAT. Smaka på ordet ”Övergödningsutredningen”. Regeringen bestående av socialdemokrater och miljöpartister tillsatte en utredning för att nå miljökvalitetsmålet ”Ingen Övergödning”. Nyligen publicerades rapporten från Övergödningsutredningen där hästnäringen pekas ut som en bransch där det finns behov av nya regler för gödselhantering, skriver Lantbrukarnas riksförbund.

Hästar i en hage. Foto: Pettersson

-Pettersson inser att hästar skiter som alla andra levande varelser och funderar varför just hästar pekas ut.

Antal i Sverige:

 • Hästar 355.000
 • Nötkreatur 1.400.000
 • Tamgrisar 2.500.000
 • Vildsvin 300.000
 • Älgar 300.000
 • Sedan har vi rådjur, dovhjort, får, kronhjort, renar, hönor, gäss, hundar, katter och en massa andra djur, vilda och tama. De har en sak gemensamt och det är att de skiter och bidrar till övergödningen, dessutom fiser dom och släpper ut metangas som, ja ni vet, förstör klimatet…
 • Antalet varierar stort beroende på jakt/slakt, årstid, hårda och milda vintrar osv.

-Pettersson undrar om regeringen inte har viktigare saker att ägna sig åt än hästarnas avföring.

Vi har över två miljoner personer i Sverige som är födda i ett annat land, dom skiter också. Varför utreder inte regeringen deras påverkan på övergödningen, elförbrukningen, koldioxidutsläppen osv…och det viktigaste av allt.

Hur mycket skit släpper åsnorna i regeringen ut? 

Som Pettersson alltid sagt, hellre hästar i hagen än åsnor i regeringen. Foto: David Stanley

Tänk på att statsminister Stefan Löfven (S) kan en hel del om djur och natur samt jord- och landsbygd…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

 

24 reaktioner på “Övergödningsutredningen, om hur mycket skit åsnorna i regeringen släpper ut…

 1. Och nytt skit har de importerat från MENA i ansenliga mängder. Läs gärna länken nedan från dagens BZ:
  https://www.bz-berlin.de/tatort/brandenburg-sek-stuermt-wohnung-eines-terrorverdaechtigen-in-potsdam
  Det var tidigt i morse som specialenheter inom polisen stormade en lägenhet i Potsdam.I denna fanns en av de syriska IS-terroristerna som sökt sitt skydd i Tyskland.
  I texten framgår vad denne ”guldklimp” gjort sig skyldig till i sitt hemland. Undrar samtidigt hur många sådana som vankar runt i Abzurdien,och lyfter bidrag ?

 2. Hästgödsel från ca trehundratusen hästar är plötsligt ett problem, men påfyllning av mänskligt exkrement från 2 miljoner nya innevånare är inte ett problem. Super dom i regeringen? Detta har antagligen producerats av ett fyllo?

 3. Människor släpper också ut skit/gödsel. Att då hit stora mängder invandrare bidrar ju kraftigt till ”övergödningen”.

 4. Det finns mycket skit som skapar problem i Sverige, det är sant. Men det är inte skiten från hästar. Det är all skit som skapas av de som leder det här landet.

 5. Det börjar med en utredning, men snart nog kommer
  det att bli” ”Övergödningsverket ”med en 3-400 pappersvändare.

  1. Att skapa nya ”tärande” jobb är staten specialist på, det tycker dom är skitbra.
   Men de förstår inte innebörden av ordet.

 6. Håller med Pettersson, varför ska en stackars ras hängas ut som ansvarig för övergödningen?
  Det luktar rasism och exkludering.
  Miljömupparna förespråkar nästan att vi dödar alla djur och växter, så att övergödningen och förmultningen inte skadar vår jord med utsläpp.
  Tänk på hur mänskligheten ständigt ökar och hur detta tär på jorden. MP har nog en lämplig lösning på detta också.

 7. Den skit som nuvarande regering släpper ut kan man inte gödsla med. Emeden hästskit duger bra till vindruver . Alla fekalier av dägg djur är ett bra gödsel medel

 8. Det är med stor beklagan över mänskligheten jag meddelar detta; både CO2-hysterin och Corona-”pandemin” ligger nu i samma klass i vansinnighet och masspsykos som Häxprocesserna på 1600-talet!
  I skolan undrade man; hur kunde folk tro på häxprocesserna?? Svaret på detta ser vi idag! Bara det är vissa personer, myndigheter eller kyrkan m fl som förmedlar något och det görs på ett visst sätt, upprepas ständigt och ideligen så blir det sanningen, OAVSETT nivå av galenskap! 65-90% av massorna förstår helt enkelt inte att dessa kan fara med osanning och ha baktankar.

 9. Hästskit har aldrig använts som gödning i Sverige. Den är för innehållsfattig för att duga som gödsel till skillnad från ko-, gris-, hönsskit etc.
  Regeringen har väl aldrig satt sin fot på landsbygden men har inga problem att stifta lagar om saker de inte vet något om. Allt handlar om att hitta på nya saker att beskatta.

 10. De första som ska bort är sittande regering! De gör ALLT fel!! Att läsa på om fakta gällande utsläpp, är inte sossarnas starka sida!

 11. Det är regeringen som är övergödd och de producerar bara skit.

  Jag är säker på att de som sitter i dagens regering ser en häst som ett större miljöhot än en miljöbil….

 12. Övergödningsproblemet har vi i riksdagen.Där gödslas det med pengar på tokigheter och projekt till höger och vänster.Men,en del har ju inte heller alla hästar hemma där vad det verkar.

 13. Men åsnor i regeringen skulle i alla fall inte skriva
  kontrakt med muslimerna om att muslimerna skulle
  ”få positioner i alla viktiga styrelser i Sverige,
  inklusive Regeringen”!

 14. apropå förslag om hästar kontra areal kan ngn göra uträkning hur många gäss det går på en pålle alltså hur många gäss måste till för att producera lika många kg skit som en pålle ja på ett dygn

  ·

  sen kommer följdfrågan denna lika mängd skit hur mycket av kväve resp fosfor innehåller dessa 2 lika mängder.

  ·

  omvandla sedan detta till hur många pållar det ska finnas i exempelvis hjälstaviken för motsvara den mängd gäss som stannar där . ja måste tas hänsyn till antal gässtimmar per år
  finns det ngr uppgifter om detta jag är mest nyfiken på jämföra

  1. en annan svart invasiv art i Abzurdistans skärgårdar ökar nog på övergödningen i Östersjön rejält med sin spillning men det skiter de oxå i….

 15. Vilket Dj la trams mer spännande vore om man mätte ökningen av E coli bakterier på våra badplatser och badhus som ökat katastrofalt E.coli-bakterier och intestinala enterokocker, som kan leda till magsjuka om man sväljer vattnet. hur kan detta plötsligt ha ökat så mycket ännu ett fall för våra odugliga journalister att forska i förutom elbristen

  1. Hur var det nu? Sverige stod för 4‰ av utsläppen, eller? Varför ska då ”vi” vara fjärde största bidragsgivare i världen till IPCC/FNs klimatpanel som inte ens har vetenskapliga grunder? Deras grunder är rent politiska… är sååå trött på hela skiten… Nä, Elsa Widding föreslås härmed till miljö och energiminister i min tänkta nya regering med sunt förnuft.

   1. Sveriges utsläpp utgör cirka 0,1 procent av världens utsläpp av koldioxid. Samtidigt är enbart tillväxthastigheten för utsläppen under bara några veckor i länder som Kina, Indien, Indonesien och Turkiet lika stor som Sveriges utsläpp under ett helt år.

    När det gäller skit är det ungefär detsamma. I Sverige bor drygt 0,1 procent av jordens befolkning.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: