Tio ”svenskar” gripna för narkotikabrott i Spanien

BROTTSLIGHET.  Tio personer har gripits i ytterligare ett tillslag mot en narkotikaliga på Costa del Sol som uppges bestå i huvudsak av ”svenskar”, skriver Guardia Civil i pressmeddelandet på fredagen

Vid tillslag kom polisen över 714,5 kilo hasch, 226,4 kilo marijuana och 0,463 kilo amfetamin bland annat. Polisen har även beslagtagit 13 märkesklockor, 14 fordon som lastbilar, bilar och motorcyklar plus 136.507 euro i kontanter.

Dödspatrullen
Några av pojkarna vid ett annat åtal…

Ligan använde sig bland annat av postförsändelser för att skicka hasch och marijuana till olika europeiska länder, däribland Sverige. Medlemmarna var bosatta på Costa del Sol tillsammans med sina familjer och levde ett liv i lyx.

Polis från Sverige, Norge, Belgien, Nederländerna, Tyskland, Storbritannien, Polen, Frankrike och Portugal, med samordning via Europol, har deltagit i utredningen tillsammans med den spanska polisen. Inom ramen för operationen har polisen bland annat beslagtagit drygt 700 kilo hasch och mer än 200 kilo marijuana, knappt ett halvt kilo amfetamin och hundratalet läkemedelsförpackningar samt 14 olika fordon. En industrilokal i San Pedro de Alcántara utgjorde ligans säte, från vilken majoriteten av drogerna utgick till Sverige.

Utredningen som har fått namnet ”Juguete-boxer” inleddes i mars, när polisen upptäckte en försändelse med hasch och marijuana i Mijas med mottagaradress i Sverige. I maj fick polisen kännedom om ytterligare ett paket, denna gång i Estepona på väg till Sverige, innehållande droger och med samma holländska kvinna som avsändare.

Bakom försändelserna visade sig finnas en kriminell organisation med säte i Málagaprovinsen, bestående av olika nationaliteter, dock i huvudsak ”svenskar”. De var bosatta tillsammans med sina familjer på Costa del Sol och levde ett liv med hög standard. Det skriver tidningen Diario Sur.

Enligt polisen hade den holländska kvinnan under åren 2018 och 2019 skickat ett stort antal paket med narkotika till Sverige. Mottagaren uppges vara ligans ledare. Mannen ska vara ”svensk”, bosatt i en lyxbostad i Benahavís och ha en bakgrund med flera tidigare gripanden i Sverige.

Ledaren hade kontakter med ägaren av ett transportbolag, som hade en flotta med lastbilar avsedda för förflyttning av fordon. I maj förra året, stoppade tysk gränspolis i Lübeck en av dessa lastbilar, just som den skulle köra ombord på en färja till Sverige och beslagtog 92 kilo hasch som fanns gömd i lasten.

I januari beslagtog polisen en försändelse som innehöll 55 kilo marijuana på väg till Sverige gömd i en trädgårdsfontän. I februari skickades ytterligare 250 kilo hasch och 150 kilo marijuana från lokalen i San Pedro de Alcántara, i en lastbil till Sverige. Mottagarna av denna transport greps av svensk polis när transporten anlände.

Polisen har vidare gripit en norrman bosatt i Benalmádena, som ska ha haft en sofistikerad anläggning för behandling och paketering av marijuana som bland annat doldes i kexpaket. Organisationen uppges även ha kontakter med kokainklaner i Peru, som hade för avsikt att skicka narkotika till Costa del Sol. Planerna uppges dock ha stoppats på grund av stängningen av gränserna, med anledning av pandemin.

– Pettersson säger att ligan har kopplingar till den så kallade ”dödspatrullen” som ligger bakom många skjutningar och mord och som består av solbrända killar från i huvudsak Somalia…

Om dödspatrullen på bloggen…

Politikfakta Morgan Johansson
År 2002 sa nuvarande justitieministern detta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

15 thoughts on “Tio ”svenskar” gripna för narkotikabrott i Spanien

 1. Jodå, nu kommer Svenska regeringen jobba dag och natt för att få dessa stackars liv friade. Och detta till vilken kostnad som helst för svenska skattebetalarna. Vilken barndom kan dessa stackars liv ha haft och vilket trauma bär de på? Regeringsplanet är väl tankat och klart?

 2. Jag blir djupt kränkt av att dessa urusla kriminella satar omnämns som SVENSKAR. Sluta smutsa ner det riktiga svenska folket.

  • Jag förstår dig så väl. De är skrämmande att de kallas för svenskar, Detta vackra folket. Man blir förbannad.

 3. Har afrikaner någon typ av sjukdom när fingrarna konstant pekar åt alla håll som en pistol? Pistolsjuka?

 4. ”Polisen har vidare gripit en norrman bosatt i Benalmádena”
  Och norrmannen var antagligen en ”norrman”. 👨🏾

 5. Los suecos i farten. Malmögrabbar, 20 år i snitt har orsakat kaos i Spanien.A
  Aldrig har de sett så grov brottslighet där som nu med de här ”svenskar”, säger spansk polis.

Kommentera