Läkare utan gränser återupptar människosmugglingen

INVANDRING. Under coronapandemin har många organisationers räddningsarbete försvårats eller helt hindrats. Samtidigt är situationen för de tiotusentals migranter som finns i Libyen svårare än någonsin. – Människor som försöker fly hindras av den libyska kustbevakningen och förs sedan tillbaka till Libyen. Många försvinner sen, utan att vi vet vart, säger Hassiba Hadj Sahraoui på Läkare utan gränser, rapporterar Sveriges Radio

I dag återupptar Läkare utan gränser och Sea-Watch sina räddningsinsatser på Medelhavet. Här kan du se fartyget Sea-Watch 4:s position.

Sea-Watch 4. Bild: evangelisch.de

Antalet människor som försöker fly Libyen över Medelhavet mot Europa nästan fördubblats om man jämför första halvåret i år med samma period förra året, enligt FN.

Våldet i landet är utbrett på flera fronter inom landet – dels genom öppna eldstrider mellan rivaliserande regeringssidor i landets interna konflikt, men också inom smuggelnätverk, och dessutom från kustbevakningens sida.

Enligt FN:s uppgifter sköts tre minderåriga sudanesiska pojkar nyligen till döds av libysk polis när de försökte fly efter att ha förts i land från havet.

Organisationernas fartyg kommer att ha fyra läkare i sin besättning och målet att föra människor i säkerhet i europeiska hamnar. Men det är extra svårt att planera en sån här insats under pågående coronapandemi. Ett dilemma de tampas med är om de ska rädda färre personer för att kunna hålla avstånd på fartyget, säger Hassiba Hadj Sahraoui på Läkare utan gränser.

-Pettersson menar att Läkare utan gränser och de andra borde åtalas för medhjälp till mord och människosmuggling. De lockar ut människor på Medelhavet och hoppas kunna köra de flesta till Europa i stället för att säga åt de ekonomiska migranterna att åka hem och bygga upp sina egna länder…

De här privata organisationerna anser att de har rätt att ställa till jävelskap för Europas folk utan att fråga någon…

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Läkare utan gränser återupptar människosmugglingen

 1. Då talas det inte om faran för C-19 och ”klimatuppvärmningen”,när dessa människosmugglare skeppar hit det kriminella packet,från Afrika och Arabvärlden…
  Idiotin har inga gränser inom EU. Hörde just att enbart i Berlin bor c:a 23.000 lyckosökare nu i s,k, flyktingläger. Samtidigt fortsätter man flyga in nya från Lesbos !!
  Lägenheter finns det sedan många år tillbaka,inte längre att tillgå.

 2. Skicka tillbaka alla afrikaner och alla muhammedaner, det är enda lösningen. Låt dem sen inte få lämna länderna.
  Sluta sälja vapen till dom.

 3. Jag ser dem som lika välkomna
  till oss som en spyfluga vid matbordet!

  Jag brukar välkomna flugorna med en
  dusch diskmedel och vatten.
  Deras intresse för matbordet dämpad
  direkt ………….

 4. När en god vän avled så läste jag i dödsannonsen att i stället för blommor, skänk till Läkare utan Gränser. Jag gjorde så. När jag senare begripit att mina pengar gått till fartyg för människosmuggling så ångrar jag djupt min gåva.

 5. Lösningen på afrikanernas problem är självklart inte att befolka Europa med afrikaner. Lösningen är att sätta subsahariska Afrika under administration (som under den brittiska tiden) och göra den oerhört rika kontinenten Afrika beboelig.

 6. Allt består i att det finns För Många Människor i Europakolonin Afrika.
  Dessa vill till Europas pengar.

  Problemet är lätt att lösa: Besätt en zon 10 mil djup över hela nordafrika. Minera hela jävla zonen, låt drönare stå för övervakningen. Eliminera allt som vågar sig in dit.
  Namnge zonen som en del av Fästning Europa.

Kommentera