Kommer koranen att brinna i Rosengård?


ISLAM. För några dagar sedan skriv nedanstående inlägg om att Rasmus Paludan och Dan Park tänkte hålla ett protestmöte mot islam och bränna en koran i Rosengård, Malmö. 

Nu meddelar polisen att man nekar sällskapet mötestillstånd i Rosengård med hänvisning till säkerhet. Paludan kommenterar till Samhällsnytt beslutet med att det är ”ett skamligt kapitel i Sveriges historia – dagen då svenska staten avlägsnade yttrandefriheten”.

-Pettersson undrar om det inte är polisens uppgift att avlägsna dessa säkerhetsrisker? Varför finns det ”för många våldsbenägna muslimer” i Sverige överhuvudtaget?

Bestämmer muslimerna i Sverige?

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

 • TIDIGARE 2020-08-05 Koranen skall brinna i Rosengård.

ISLAMKRITIK. Partiledaren för det islamkritiska partiet Stram Kurs meddelar på sin Facebooksida att han blivit inbjuden av gatukonstnären Dan Park för att hålla ett torgmöte framför en moské i Rosengård, Malmö och där bränna en koran. Vilken moské det blir är oklart då det finns minst sex stycken i Rosengård.

Rasmus Paludan. Bild från Facebook.

Den berömda och erkända svenska konstnären Dan Park har bjudit in Stram Kurs att bränna Koranen framför en moské i Rosengård i Malmø fredagen den 28 augusti 2020 kl 2020 12.00.

Partiledaren Rasmus Paludan säger: ”Våra svenska bröder utrotas i sitt eget land, så det minsta vi kan göra för att hjälpa dem är att dyka upp i en av de ockuperade enklaverna och berätta vår ärliga åsikt om Koranen.”

Rasmus Paludan och Dan Park. Bild från Facebook.

-Pettersson hoppas att det i religionsfriheten som muslimer så ofta åberopar ingår friheten att kritisera en ideologi som islam och att den svenska polisen kan skydda Rasmus och Dan när de utnyttjar sina demokratiska rättigheter.

Om Rasmus Paludan på bloggen…

Om Dan Park på bloggen…

Exempel på Dan Parks utsökta konst…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


20 responses to “Kommer koranen att brinna i Rosengård?

 • Pålsjö

  Intervju med Rasmus Paludan som faktiskt talar bra svenska (Kväll med Svegot): ”Vita privilegier och brända koraner” – Gäst: Rasmus Paludan:

  Podcastversion av samma (börjar vid tidskod 66:00): https://www.spreaker.com/episode/4025

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Inte får Koranen brinna i dagens Islamistiska satelitstat Sverige som inom kort är ett fullvärdigt Islamistiskt land !

  Gilla

 • Gerhard

  Du räknar upp lagar paragrafer typ floskler år 2020. Så du tror inte en del radikaliserade idioter går över gränsen och skiter fullständigt i detta, utrustade med knivar, vapen och allt annat och ger sig på politiker i torgmöte??

  Gilla

 • HB

  Rätten att demonstrera borde vara Sossarnas prioritering nr 1 , när det gäller demokratifrågor

  Gilla

 • ruben

  I Sverige ska man ostört få demonstrera för människors rätt till frihet från totalitära ideologier? Demokratier ska naturligtvis stötta demonstrationer mot allt, som kan vara i närheten av totalitär samhällsstyrning.

  Gilla

 • G Nordström

  Säkerhetsrisk? När poliser behöver poliseskort till och från sin arbetsplats då måste man börja undra hur tokigt det får bli och vad är det för poliser vi har. Vem skyddar de poliser som skyddar de andra när de ska tillbaka?

  Gilla

 • Gerhard

  Jag är klart osäker på om provokation är rätt metod, sånt kan sluta illa. Det måste finnas alternativa metoder!

  Gilla

  • Pettersson

   Gerard och allt annat du kallar dig. Du tycker inte det är muslimerna som provocerar i Sverige?

   Vilka brott kan jag göra mig skyldig till om jag förstör eller hindrar en demonstration?

   Om du stör en demonstration med våldshandling, oljud eller annat dylikt sätt, kan du göra dig skyldig till brottet störande av allmän sammankomst.

   Om du inte lyssnar till polisens befallning om att sluta eller flytta på dig, så kan du bli rapporterad för ohörsamhet mot ordningsmakt. Du får aldrig hindra polisen att utföra sin tjänsteåtgärd.

   Gilla

   • Gerhard

    Jo absolut, men eftersom troligtvis Rasmus och Dan inte kommer ha lika stark uppbackning av svensk polis som tex om det varit torgmöte i Danmark så utsätter dem sig för en större risk! Eller vad tror du Pettersson??

    Gilla

 • age

  Vilken hjälte!
  Vilken förebild!
  Borde bli ett ”fredagsnöje”!
  Alla -(h) borde göra så!
  Vi är alla – (h) hotade!
  All religion är en fantasivärld!
  All religion är hjärntvätt!
  All religion är verklighetsflykt!

  Lev i verkligheten!
  – eller ”tro” om det tröstar!

  => ” – och gud sade …….”
  => vem hörde det?
  => vem dokumenterade det?
  => på vilket språk ”talade” gud?
  => till vem ”talade” gud?

  Högta hjärnhslvan är duktig på att
  fantisera!

  Gilla

 • ossie

  Att dom ens kan tänka sig att utmana mussarna på deras egen hemmaplan. De riskerar ju att bli mördade även om de får massivt polisskydd. Bättre att bränna koraner nånstans oannonserat.

  Gilla

 • gamgubben

  Med tanke på vilka bor i Rosengård och att de enligt eget förmenande är de enda rättänkande, som sossar också är, och utan impulskontroll så är det naturligtvis med risk för att många dödas under en bränning av koranen.
  Ibland skall vi kloka människor ta ett steg tillbaka det gör lika ont i den själ de har om Koranen bränns på annan plats men sedan läggs ut på nätet till allmän beskådan.
  Jag kan förstå hur Polisen resonerar, det är inte värt människoliv för att vara lika vedervärdiga som dem man vill reta.
  Det resoluta är, eftersom vi nu har bra facit på vad mångkultur eller avsaknad av kultur innebär, ta beslut om att återigen låta den kristna tron vara den enda av staten rekommenderade. För att få fred så skulle varje invandrad muslim få veta vid inträdet till Sverige är det inte tillåtet med offentlig sammankomst för Islams anhängare, vill ni åkalla er gud så måste det ske privat.
  Vi krigade ju i 30 år för att få bli protestanter alltså för att inte vanhelga våra förfäder så borde protestantismen vara de enda godkända villfarelsen i vårt land. Alla som inte accepterar detta är fria till att lämna landet.

  Gillad av 1 person

 • Pålsjö

  Det är stor skillnad på Sverige och Danmark. I Danmark värnas yttrandefriheten och Paludan får ett ordentligt polisbeskydd, och man ser heller inte mellan fingrarna om någon angriper honom, – se video:

  Gillad av 1 person

 • Nulle.

  Dom bränner våra skogar, dagis, skolor, bilar och kyrkor, vi bränner koraner.

  Gillad av 1 person

 • Weronica Selby

  om vi branner i smyg kan vi branna flera

  Gillad av 1 person

 • SVENSK

  Paludans syfte är att visa vad detta är för sorts fanatiker och vad det KOMMER att leda till om inget görs! Kom ihåg detta!

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: