Expertens förslag: Höj drivmedelsskatten – rejält

SKATTER. Höj skatten på drivmedel och ta i ordentligt, redan nästa sommar. Det är ett av förslagen som Stockholms Handelskammares Omstartskommission lägger fram i sin rapport, skriver Dagens Industri, tyvärr bakom betalvägg. 

Lars Hultkrantz. Bild från Örebro Universitet

Ekonomiprofessor Lars Hultkrantz är den som har stått för kommissionens analys av kollektivtrafiken.

Hultkrantz säger att en höjd drivmedelsskatt visserligen skulle drabba glesbygden hårdast, men att det är ett ”övergående problem”.

– När eldriften har slagit igenom sänks transportkostnaden per mil rejält, säger han till DI.

”Det är bekymmersamt att många har valt bort kollektivtrafiken under pandemin. Det är ohållbart i längden på grund av ökade utsläpp, trängsel och buller om bilåkandet ökar i våra städer”, säger Lars Hultkrantz.

-Pettersson undrar om en ekonomiprofessor får vara så dum? Ett övergående problem? Tror ekonomiprofessorn att staten ska avstå från de pengar, c:a 60 miljarder som bilisterna betalar i drivmedels- och koldioxid samt moms på dessa skatter om alla börjar köra elbil eller kommer elskatten att höjas?

Lars Hultkrantz är aktiv i Liberalerna, undrar om det är därför han vill jävlas med dem som bor på landsbygden för att stadsborna ska åka kollektivt…

Sedan filmen nedan spelades in, inför valrörelsen 2014 har drivmedelsskatten höjts minst en gång om året.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Expertens förslag: Höj drivmedelsskatten – rejält

  • Oj min kommentar hamnade helt fel. Jag kommenterade Tonys inlägg nedan:

   Och varför ska landsbygdens befolkning lida för
   att dom som har möjligheten att åka kollektivt inte gör det?

   Han måste va utexaminerad från Södertörn, där dumskallarna
   verkar komma som på löpande band!.

   Skilj Stockholm från Sverige!

 1. Ännu en av dessa stollar med professor titel. Det enda som kommer fram är att höja skatten på det mesta, helst av allt bränsleskatten. Behövs ingen större kunskap till det, Löfven och Magdalena klarar det galant. Att vara intellektuell betyder idag inte att vara intelligent, snarare tvärtom, som det mesta nu i samhället.

 2. Om glesbygdens folk, det vill säga alla vi som bor utanför Stockholm, Göteborg och Malmö, riksslukhålen, slutade skicka råvaror och vinster till ”storstäderna” skulle de få det ganska mörkt och magert.

  Skogen, malmen och vattenkraften har genererat många miljarder åt stockholmarna och nu när söderpatrasket varit så idiotiska att de håller på att stänga ner kärnkraftverken, deras enda energikälla, och satsa på vindkraft – i Norrland – så står de där med byxorna vid fotknölarna om det skulle uppstå ”korrosionsproblem” på 400 kV-ledningarna därifrån.

 3. Allt fler svenskar flyttar ut på landet för att slippa städernas och orternas getton med rån och annat skit som drabbar deras barn.

 4. Jag har alltid undrat, Hur korkad kan en folkpartist bli?, Nu fick vi svaret, det finns ingen gräns utan dumhet är per definition samma sak som folkpartist.

 5. Inte konstigt att vi har ett rent helvete i Sverige när det finns så huvudlösa professorer. ”När eldriften slagit igenom sänks driftskostnaderna rejält!” Tror han att inte skatter skall läggas på den elen och hur ska lastbilarna se ut, batteridrift? Eller eldrift medelst el-ledare och när i så fall ska det vara klart han måste endera vara full eller ordentligt dum.
  Vi kan ju inte få järnvägarna att fungera längre hur ska vi då kunna elektrifiera alla europa och riksvägar, ska skogsvägar också få ström och vad kommer den ifrån, vi lägger ju ner kärnkraften.

 6. Finns det ingen med hjärna kvar i det här landet?Eller består landet av 83 procent med samma uppfattning som den här stollen?

 7. Den snubben måste ha ett stort hål i huvudet.liberaler ska stå för frihet skulle de höja skatten så är det fler som inte skulle kunna ha sin frihet.lägg hellre en stor skatt på mosker och koranen. Och på idioter av politiker.

 8. Låt dom höja bensinskatten, ingen kommer ändå att ha råd att köpa bensin.
  Sverige slutar som Venezuela. Allt fler letar i soptunnorna.
  Flertalet flyr utomlands.

 9. Och varför ska landsbygdens befolkning lida för
  att dom som har möjligheten att åka kollektivt inte gör det?

  Han måste va utexaminerad från Södertörn, där dumskallarna
  verkar komma som på löpande band!.

  Skilj Stockholm från Sverige!

 10. Jag skulle rekommendera denna professor att han tar fram kartboken över Sverige.Han kommer då att få se att Sverige inte består av städer med utbyggd kollektivtrafik.Sverige är ett avlångt land med mycken landsbygd.Bilen är en nödvändighet när bussen från vissa orter går en tur på morgonen och en på kvällen.Dessemellan får man gå,cykla eller ta en taxi för dyra pengar.Karln påstår att det är ett övergende problem tills alla köpt sig en eldriven fordon !! Vet professorn hur man får en elbil att fungera i 30 graders kyla i Norrlands inland ? Laddningsstationer kryllar det inte heller av i alla avkrokar i vårt land.När kommer verkligheten i kapp såna här urbana akademiker som aldrig har varit ovanför Dalälven ?

 11. Ja, det är dårarnas paradis, ”sverige”, svenska bilägare betalar redan 10-20 gånger mera för sina koldioxidutsläpp än vad som gäller de som betalar för sk ”utsläppsrätter”! Om någon tvivlar på detta kan jag visa dessa beräkningar här direkt?!.
  Detta är ren kommunism i syfte att hindra privatpersoner att förflytta sig fritt! samt att skatteplundra befolkningen. Förstå detta! Drivmedelsskatterna (samtliga inkl momsen) bör istället sänkas till ca 1/20 av de nuvarande för att skipa rättvisa i co2- avgifterna mm!
  Rätt bensin och Dieselpris är ca 3-6 kronor/liter!
  Kommunismens mål: Privatpersoner ska ej äga något, arbeta ihjäl sig för att inte ha tid till egna tankar, ”eliten” ska leva i överflöd!och råda över alla dessa ’slavar’/boskapen!

 12. Det är bra att L håller på att förgöra sig själva detta parti tillsammans med MP dom är konsekvent emot Svenska folket mera invandring samt höjd bensinskatt. Tänk att det finns folk som röstar på dessa stollarna……

 13. Varför då? Räcker inte den redan hutlösa skatten vi redan betalar/betalat. Det skulle ju bli så lönsamt lite längre fram. Alltså de som röstar på allt annat än SD eller AFS borde läggas in.

  • Svenska bilister betalar (istället för de 280kr/ton som andra gör) ca 1000 kr/ ton sedan tillkommer en koldioxidavgift på bilskatten utöver detta!! Detta är en ren bluff som gör att bilägarna skatteplundras! Sammantaget blir det 10-20 GÅNGER mera än vad andra utsläppare betalar, beroende på bilmodell! Till detta kommer sk enenergiskatter mm mm.

Kommentera