Torka dina tårar Jonas


Artist- och kultureliten är arga på Amanda Lind och argast av dem alla är Jonas Gardell.

Ilskan riktas mot kulturminister Lind (Mp) för att hon är otydlig när det gäller de restriktioner som gäller under pandemin och han kräver att kulturministern lämnar sin post.

 

Från Jonas Gardell

Jag har de senaste veckorna hört flera ilskna röster från namn inom både musikindustrin, idrotten och från kulturkretsar. Alla är besvikna på regeringens och i synnerhet Amanda Linds otydlighet och det finns fog för detta. Samtliga, inklusive Jonas Gardell, är tydliga med att restriktioner ska gälla i denna tid, men att det råder oklarheter kring restriktionernas regler.

Visst kan det ibland ta märkliga former. Som att det på Ullared kan trängas hundratals människor på liten yta, när idrottsevenemang måste hållas utan publik. Som när hundra människor kan äta och dricka gott på en restaurang, men då det kommer en trubadur med gitarr för att uppträda måste femtio personer lämna lokalen.

Jonas Gardell var med i Aktuellt i onsdags och framförde sina åsikter. I studion skulle också Amanda Lind vara för att debattera med honom, men på numera känt manér valde hon som regeringsrepresentant att tacka nej och istället framträdde en person från ett av de borgerliga stödhjulen som fick svara på Gardells kritik.

Fast frågan är om Jonas Gardell är rätt person att framför kritik? I augusti 2018 intervjuades han i Dagens Industri där han med orden ”I’m a rich bitch” förkunnade att han är ekonomiskt oberoende och att han vid 54 års ålder planerade att pensionera sig. Det här följdes upp i Expressen april 2019 där man konstaterade att Gardell via sitt eget bolag plockat ut 179 miljoner i vinstutdelning. Gardell som själv säger att han är ekonomiskt oberoende flera gånger om ämnade bl.a. att trygga hans och Mark Levengoods barns liv och boende fram till de fyller 25 år (de var vid tillfället 12 respektive 15 år).

Redan 2014 visade en granskning att Gardell hade tillgångar i sitt bolag på 69 miljoner och att hans bolag, Jonas Gardell Production, omsatte knappa 21 miljoner. ”Jag har ingen aning om vad jag tjänar” sade Gardell till Aftonbladet och tillade att ”det förmodligen är betydligt mer än siffrorna visar”.

Det är i artistvärlden samma sak som på den vanliga arbetsmarknaden. Det finns de som tjänar mycket och det finns de som tjänar lite. Många i artistvärlden lever på marginalerna, ibland under dem. Samtidigt som andra lever lyxliv med fina bostäder i ”fina” områden, sommarstugor med härlig utsikt och ett boenden i Spanien, Thailand eller andra eftertraktade områden. Om Gardell gråter tårar över sig själv och andra välbemedlade kändisar är det hyckleri. Om tårarna rinner för de mindre bemedlade och i synnerhet de som arbetar bakom kulisserna (scenarbetare, sminköser m.fl.) framgår sällan, men en sak skiljer artistvärlden från den övriga arbetsmarknaden. De hundratusental som nu förlorat sina jobb under pandemin, tvingas kontakta Arbetsförmedlingen och leva på de inkomster som A-kassan ger, om de ens är med i denna. Varför kan inte artisterna, kultureliten och idrottsutövarna sälla sig till de som nu är inskrivna på Arbetsförmedlingen, eller är det så att de vill fortsätta åka genom livet på ett räkskal?

Hänt i veckan listade 2013 upp de tio rikaste komikerna i Sverige. Gardell fanns givetvis med, liksom ekonomen Henrik Schyffert. Tar ni del av den listan inser ni snart att artisteliten i Sverige inte riktigt lever efter de mallar som ”vanliga” arbetare gör, ni vet de arbetare som artisteliten ofta kritiserar när de kritiserar den politik som Sveriges regering för.

Fast visst håller jag med Jonas Gardell i kritiken mot Amanda Lind (Mp). Hon bör avgå och på vägen ut bör hon ta med sig resten av regeringen.

Jonas Gardell plockar ut 179 miljoner, Queen of fucking everything

Jonas Gardell: Det går inte att vara sverigedemokrat och svensk


9 responses to “Torka dina tårar Jonas

 • ponnsan62

  Hycklare utan samvete..
  Hur blir man sån.
  Jo man är egoist och skiter i andra!
  Är vad jag tycker.
  Ponnsan
  AFS

  Gillad av 1 person

 • messkalle

  Om.jag är rätt informerad betalar varken J.G. och övriga artister, författare i den rödgröna (de andra oxå) kultureliten någon kommunalskatt i den kommun där de bor på sin utdelning från sina ytterst personliga aktiebolag.
  – Den fattige kommuninvånare som bor med kommunalskatt mer än 30 %.

  Gillad av 1 person

 • Maja 2

  Konstigt att de här rika krösusar hatar SD. Tanken om allas lika värde och att alla skall ha lika god ekonomi kan bli verklighet ,vilket skulle skaka om den rika aristokratins liv om de tvingades dela med sig.
  Advokatsamfundet är ett exempel .Inte sällan ser man fru Ramberg, numera pensionär att gå runt med en väska i prisklass 40 000. Och det är inte bara en väska, flera av olika märken ser man.
  En våning värt 25 miljoner , värsta märkeskläder för hutlösa priser.
  Vad gnäller de om , när en vanlig löntagare kritiserar.
  Ni ser, pengar ger ingen lycka.
  När man har rest över hela världen och sett allt, ätit på de finaste restauranger och salonger och ändå gnäller.
  Vad vill de egentligen?

  Gillad av 2 personer

 • ossie

  Gardell komiker ?? Ordbajsare är en korrektare titulatur på den skitbögen.

  Gillad av 1 person

 • Maja 2

  Levengood ”ärvde” ett lyxhus vid vatten av en äldre svensk ”herre”. Värdet för kanske 10 år sedan låg på 20 miljoner.
  Man ger och får.
  En”godisfarbror ” antar jag.

  Gillad av 1 person

 • SVENSK

  Ne, den här fullständigt urblåste tomten har man inget som helst förtroende för. Sådana som han kommer att mördas eller torteras till döds när Islam har tagit över landet.
  Dock har han rätt i sak att Amanda Lind samt för den delen även hela övriga Regeringen är värdelösa och skadliga för landet och borde avsättas omedelbart!

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: