16 hamnarbetare gripna efter explosionerna i Beirut

UTRIKES. Libanesiska myndigheter har gripit 16 hamnarbetare i den pågående utredningen efter explosionerna i huvudstaden Beirut, rapporterar Reuters med hänvisning till den statliga nyhetsbyrån NNA.

Beiruts hamn, explosionen ägde rum bakom den vita lagerbyggnaden. Bild från Wikipedia.

De gripna ska ha varit ansvariga för underhållsarbetet i den lagerlokal där 2.750 ton ammoniumnitrat förvarades. Ämnet ligger enligt myndigheterna bakom explosionerna, men exakt vad som orsakat antändningen är fortfarande oklart.

– Pettersson säger att hamnarbetarna knappast är ansvariga för att ammoniumnitratet lagrades i hamnen och det kan vara ett sätt att skydda de skyldiga. Hamnchefen kan vara medansvarig och han är bland de gripna.

Libanons riktiga problem är hur makten delas mellan de religiösa grupperna. Hälften av parlamentarikerna är kristna, hälften muslimer. Presidenten ska vara kristen maronit, premiärministern sunnimuslim och parlamentets talman shiamuslim. Tanken är att det ska ge en rättvis representation åt de olika religionerna. Men det har också ökat lojaliteten med den egna gruppen och ökat motsättningarna mellan de olika grupperna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “16 hamnarbetare gripna efter explosionerna i Beirut

  • Säg ingenting, för risken att Sverige skall ersätta de skador och materialet som förstördes.
   Man vet aldrig med Lövén .Han är beredd att belåna hela Sverige för Mellanöstern.

 1. Ammoniumnitratet beslagtogs från en rysk båt, som sprungit läck i hamnen. Det var de senaste nyheterna jag hört om det. Hela sanningen om varför det stals, lastades in i hamnen och vem/vad det var ämnat för kan bli intressant höra när och om det avslöjas.

  • Svaret lär utebli. Det blev en dammråtta som försvann när allt gick upp i rök.
   Konspirationsteorier
   1.0.Motståndarlaget Ett sprängde sprängmedelsfabriken.
   2.0.Hemmalaget Två hade köpt för mycket dieselbränsle som förvarades i samma silos som gödningsämnet. Hemmalaget Tre tyckte att de fula silosen med innehåll.skulle bort så de sprängde byggande och så gick som det går i Mellanöstern,
   – Allt går upp i rök.

Kommentera