Stäng

Frankrikes katedraler i brand: ”Det sista steget i avkristningen”?

av Giulio Meotti  •  7 augusti, 2020

 • ”Vanhelgandet fortsätter att öka i Europa. Aktioner från den senaste tiden mot statyer av jungfru Maria i franska kyrkor visar hur mycket dessa gester är resultatet av ett barbariskt hat. De uppmanar till reaktioner. Katoliker kan inte längre hålla tyst”. – Kardinal Robert Sarah, den 10 januari 2020.

 • ”Vi måste prova allt, medan det fortfarande är möjligt, för att rädda vår civilisation. Vår civilisation är det grekiska, romerska, judisk-kristna arvet”. – Alain Finkielkraut, författare, L’Opinon, den 17 december 2013.
 • Om Frankrike fortsätter att misslyckas med att skydda sin kristna identitet kommer det Frankrike vi känner upphöra att existera; det kommer att bli en helt annan plats.

En ledande kurator vid New Yorks Metropolitan Museum of Art, Keith Christiansen, kritiserades för att på Instagram ha publicerat en målning av Alexandre Lenoir som räddade Frankrikes monument från Franska revolutionens ödeläggelser. Christiansen skrev:

”Alexandre Lenoir kämpar emot de revolutionära fanatikerna som är fast beslutna att förstöra de kungliga gravarna i Saint Denis. Vad många storslagna konstverk har gått förlorade för vår önskan att göra oss av med ett förflutet som vi inte tycker om. Och vad tacksamma vi är mot människor som Lenoir som insåg deras värde – både konstnärliga och historiska – bortom ett definierande ögonblick av social och politisk omvälvning och förändring.”

Läs vidare

11 reaktioner på “Frankrikes katedraler i brand: ”Det sista steget i avkristningen”?

 1. Är någon förvånad?
  Det är väl helt i linje med koranens budskap?
  Det är väl helt i linje med musliminvasionen av Europa?

  Snart dags för våra gamla, fina träkyrkor?

  Stridsledningscentralerna fylls väl på med vapen?

  LANDSFÖRRÄDARNAS kontrakt med muslimerna
  måste väl fullföljas?

  Grattis alla ni, yngre som blir drabbade!

  1. Det var länge sedan Katarina kyrka brändes ned och byggdes upp till ofattbar kostnad.
   Men tror nämligen att den skall få stå kvar.

 2. ”Vanhelgandet fortsätter att öka… resultatet av ett barbariskt hat” står det i texten ovan. Ändå har Svenska Kyrkan en sån välvillig inställning till islam, är så tillmötesgående som det bara går. Själva ärkebiskopen går ju spetsen för detta, och får dessutom understöd av andra biskopar.
  Debattartikel i Kyrkans Tidning: Vet biskopen vad han tar ställning för? Biskop Fredrik Modéus har ställt sig positiv till muslimska böneutrop i den invandrartäta stadsdelen Araby i Växjö.
  https://www.kyrkanstidning.se/debatt/vet-biskopen-vad-han-tar-stallning

 3. I Sverige begagnar vi oss av metoden ”dumsnäll”, i förhoppningen att detta ska blidka muhammeds blodtörst. Inget kan vara mera felaktigt och det har ju också verkligheten visat. Undfallenhet, krypande, ängslighet och att förödmjuka sig själv biter icke på muhammed och ger ingen respekt.
  Nej, vi måste vara stenhårda mot dessa figurer och inte ge efter en tum. Då kommer både vi och muhammed att finna vår plats i tillvaron och dessutom må mycket bättre. För hur skall man kunna anpassa sig till något diffust som knappt ens existerar ?

 4. Idioterna applåderar och önskar än mer multikultur icke ont anande, men kommer att vakna till vrål av främmande tungor och finna sig själva som en oönskad del av samhället.

  1. Macron o Merkel Löwen har inga var därför skiter dom i vad som kommer av mentalpatients politik, ordna skyddsjakt på dom det är Länsstyrelsen som beviljar det.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: