Sveriges fördjupade samarbete med radikala Islamic Relief i Turkiet

ISLAM. Det är fullständigt oacceptabelt att svenska skattepengar går till  Islamic Relief.

Till Statsrådet Peter Eriksson (MP)

Nättidningen Ledarsidorna avslöjade den 1 augusti 2020 att den svenska biståndsorganisationen Sida i februari 2019 inledde ett samarbete med Islamic Relief Turkey – Syria Mission, med säte i Turkiet.

Jeander

Ledarsidorna skriver att det är en kontakt förmedlad av Islamic Relief Sverige för att kunna kanalisera svenskt bistånd och trots att Islamic Relief Sverige inte är upptagen som strategisk partner av Sida fördelar regeringen och Sida varje år ca 140 miljoner kronor till organisationen. Islamic Relief erhåller därmed ett lika stort belopp som ramanslag för sitt biståndsarbete som t ex Svenska kyrkan.

Enligt sina stadgar ingår Islamic Relief Sverige i Islamic Relief Worldwide, IRW. IRW är vidare en medlemsorganisation i International Islamic Council for Dawah and Relief (IICDR). IICDR är Muslimska brödraskapets paraplyorganisation för missionsarbete (dawah). Missionsarbete ingår i all organisationsverksamhet.

Ledarsidorna skriver vidare:

Att IRW ingår i Muslimska brödraskapets nätverksorganisation är väl känt. Den tyska regeringen konstaterade detta samband genom personunioner 2019 vilket ledde till starka reaktioner i det tyska parlamentet. En stor del av Islamic Relief Deutchlands verksamhet är idag inriktad på situationen i Tyskland likt den svenska systerorganisationen Islamic Relief Sverige.

Trots återkommande försäkringar och garantier om motsatsen, att IRW inte skulle vara en del av Brödraskapet avslöjas banden och värdegrundsgemenskapen med Brödraskapet frekvent. IRW:s tidigare direktör Heshmat Khalifa var tvungen att avgå med omedelbar verkan i juni i år efter att en rad med antisemitiska uttalanden genom åren som avslöjats av tidningen The Times. Khalifas retorik är i det närmaste identisk med Brödraskapets andlige ledare Yussuf al Qaradawi. Han menade bland annat att judar var apors och grisars avkommor samt förklarade sin lojalitet till terrororganisationen Hamas som den ädlaste av alla motståndsrörelser i modern tid.

Islamic Relief Turkey är, likt andra delar av organisationen, präglad av dawa, eller missionsarbete med återkommande predikanter på deras olika plattformar som sprider radikaliserande eller våldsbejakande budskap. Det senaste exemplet på predikanter som sänder ut sina budskap genom Islamic Relief Turkeys Facebooksida är egyptiern Dr Omar Abdelkafi, en högt rankad medlem i Brödraskapet.

Omar Abdelkafi menade så sent som 2019, vid en föreläsningsturné i Australien att terrorattentatet mot World Trade Center 11 september 2001 var en komedi-film och att attentatet mot Charlie Hebdos redaktion i Paris var en fortsättning på denna komedi. Detta rapporterades av Daily Mail.

Med anledning av att svenskt bistånd går till organisationer knutna till den islamistiska rörelsen Muslimska brödraskapet vill jag fråga statsrådet Peter Eriksson:

Vilka åtgärder kommer statsrådet att vidta när han nu blivit informerad om att Sverige har ett fördjupat samarbete med Islamic Relief i Turkiet?

Björn Söder, riksdagsledamot Sverigedemokraterna.

Om Islamic Relief på bloggen…

Socialdemokraterna lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

11 thoughts on “Sveriges fördjupade samarbete med radikala Islamic Relief i Turkiet

 1. Sd är viktiga men det behövs en ny friskt fläkt i riksdagen. Därför kommer afs få min röst i nästa val

 2. Det trollas fram pengar från både vänster och höger, upp och ned, ja från vilket håll som helst det senaste åren till både sådana här Islamska förbund/organisationer,
  man blir helt mörkrädd,
  för det helt plötsligt finns hur mycket pengar som helst i sveriges kassor,
  men varför går de inte till våra pensionärer, till det svenska folket.
  Varför är det så viktigt att smyga ut miljarder efter miljarder till det som vill göra slut på det som är kristet och svenskt.
  Istället för denna miljardrullning till helt absurda org. och EU , så kunde vi, svensken haft både en fungerande polis gränspolis, Tull, militär, rättsväsen och även ett fungerande flyktingmottagande , nu finns det bara slukhål och inget fungerar.
  och när, vilken dag tog de riktiga skattepengarna slut på kistbotten,
  är det bara lånade pengar vi ger bort nu för tiden.
  förintelsepengar???

 3. Sätter aldrig min fot i turkiet! Finns betydligt trevligare länder att besöka under ledigheten. Verkar mest vara unga naiva svenska blondiner som reser till landet!

 4. >
  fantame bedrövligt att man ständigt skall behöva
  knalla runt å leta buskar pga att man ständigt är
  spynödig till max…helvetes patrask i drygt 50 år
  av vårt en gång så fina land!

 5. Det är inte bara pengar som skickas till Turkiet. I ett nyhetsinslag därifrån för ett par år sedan så fick man se svenska polisbilar som användes fortfarande lackade i svenska polisbilarnas färger. Jag tvivlar på att de betalt för dem.

 6. Kontraktet, som våra LANDSFÖRRÄDARE
  har med muslimerna sedan 1999 ställer
  socialdemokraterna inför dessa krav!

  LANDSFÖRRÄDARNAS agerande gör att
  Sverige är styrt av muslimerna!

  Försök förstå vad det betyder för Sverige!

  => Du är drabbad!
  => Dina barn blir drabbade!
  => Dina närmaste blir drabbade!
  => Ditt Fosterland är drabbat!

  Vi måste agera för att rädda Sverige!

 7. Följande är Muslimska brödraskapets motto:
  ”Allah är vårt mål,
  Profeten är vår ledare,
  Koranen är vår lag,
  jihad är vår väg,
  och döden för Allahs ära,
  är vår högsta strävan”.

  Enligt en förstudie av MSB från 2017, håller muslimer i Sverige med ledning av Muslimska brödraskapet på att bygga upp ett parallellsamhälle. Ingen blir förvånad över att studien genast fick kritik, att den ansågs vara ”konspiratorisk” och ”ovetenskaplig.” Rapportens författaren skriver att Muslimska brödraskapet genom att infiltrera organisationer och partier har ett oproportionerligt stort inflytande i Sverige:
  https://samnytt.se/msb-muslimska-brodraskapet-forsoker-paverka-det-svenska-samhallet/

 8. Jag gillar Peter Wahlbecks uppriktighet och hans sköna åsikter. Han står verkligen upp för sina åsikter. Till skillnad mot alldeles för många svenskar.

Kommentera