”Svenskar” uppmanas att själva ta sig hem från Beirut

UTRIKES. Utrikesdepartementet uppmanar ”svenskar” i Beirut som vill ta sig hem att göra det på egen hand, rapporterar Sveriges Radio Ekot– Det UD och ambassaden gör är framför allt är att informera, säger Anton Dahlquist, presskommunikatör på Utrikesdepartementet.

Beiruts Marina, Foto: Moustafa Elsamadouni, Pixabay

Radion har pratat med Joe Abdul Ahad från Trollhättan som har försökt ringa svenska ambassaden flera gånger men han säger att det inte är någon som svarar. – Jag kan inte lämna min fru och min dotter här. Och jag vet inte om det blir krig igen eller inte, säger Joe Abdul Ahad som är den enda i familjen som har svenskt medborgarskap.

Rana Mahjoub från Göteborg, som landade i Beirut samma dag som explosionen ägde rum, tycker inte att det räcker. – Jag tycker att de ska kunna ta lite bättre ansvar än att lägga upp en annons. Vi har inget internet hela tiden för att ens kunna gå in för att söka deras telefonnummer eller blanketten som de vill att vi ska fylla i.

Yasmin Younes från Östersund vill också ta flyget hem till Sverige så snart som möjligt: – Det går flyg från och med måndag tror jag. Men det är dyra biljetter.

UD:s reseinformation

Svenska ambassaden om Libanon

UD kan vid kris låna ut pengar men de ska betalas tillbaka.

-Pettersson noterar att UD har avrått från att resa till Libanon redan den 14 mars 2020 och den som har rest dit efter det datumet ska inte räkna med någon hjälp…

Joe Abdul Ahad som har fru och dotter i Libanon som tydligen bor där kan stanna och hjälpa till att bygga upp landet. Sverige ska inte vara egoistiska och ta allt kompetensregn…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “”Svenskar” uppmanas att själva ta sig hem från Beirut


 1. svenskar stod kanske 100 meter ifrån å invänta
  ett vackert Fyrverkeri över Medelhavet (?)
  Och landar strax på Rosenbads tak, efter 50
  frivarv runt klotet?

 2. -Men jag kalla henne Beirut, för hon e så jädra bombad! Ett skämt i otakt? Kanske det. Men då kunde man skämta om det. Vad har förändrats? Kanske SVT ska bjuda in lite ”fräscha” komiker från utlandet in i värmen? Det är nästan bara det som saknas; hur ser humor ut i MENA? Allt annat har presenterats i överflöd. Jag misstänker att humorn går ut på kiss, bajs, våld, förnedring och lyteskomik. Jag vill verkligen bli motbevisad.

  • Sven Melander framför ett avsnitt av monologen ”Steve Me Lloyden” från Gällivare. Han berättar om när han träffade sin fru Berit, som han kallade för Beirut eftersom hon var så jävla bombad.

   (Publicerades 12 mars 2014. Speltid 2:34)

 3. Vad fan gjör de där? Flytt från krig och elände och så vill de tillbaka till smutsiga, otrogna rasister i Sverige! Nä du, bättre de stannar kvar där era otacksamma mussar!!

 4. Det är ju samma med dom flesta som säger att dom flytt från mena länderna ,så har dom en lägenhet eller ett hus som dom åker på semester till och bor i så mycket det går för att sedan då och då visa sig i Sverige för att få bidrag att leva på och även arbeta i landet dom flydde ifrån. Detta har förekommit i över tjugo år . Jag känner poliser som jobbat på utlänningsroteln som säger att det kunde bo (år2007) tjugo personer i en tvåa i Hjällbo men bara två var närvarande och skötte rulliansen med bidragen till dom andra.

 5. Vanligt folk som väljer att resa för att hälsa på släkt eller ha semester, får betala kalaset själva.
  UD har varnat för att resa dit under lång tid. Hur kan detta bli ett svenskt problem?

 6. Hur får dom betalt i Sverige? Är det skattepengar?om dom kallar Sverige hem land ,varför är de Libanon?

 7. Varför skall de komma hit. Antar att de flesta bor där permanent och har svensk pass. Stopp och belägg.

 8. Nu blir det ett oherrans liv i alla slaskblaskor om hur synd det är om turisterna som blir fast i Beirut. Men kom ihåg,alla är lika mycket värda, för var det svennar så skulle svaret bli likadant.

 9. De hinner ju inte met än komma hit förrän de skall smälla, skjuta, våldta, spränga. Det är väl bättre att vara där de verkligen kan konsten att smälla. Var kvar och njut.

Kommentera