Skottlossningarna har tredubblats…


BROTTSLIGHET. ”Sverige har blivit tryggare”. Det kunde man läsa på Dagens Nyheters hemsida den 11 augusti 2015. Samtidigt visar siffror från Brottsförebyggande rådet (BRÅ) något helt annat. – Det var inte så ofta vi hade våldsbrott förr, nu är det nästan vardag, säger Cenneth Bernmarker som tjänstgjort som polis i Skåne i 47 år, rapporterade Världen Idag den 18 augusti 2015

Steget Efter

Dagens Nyheters artikel kom dagen efter som Abraham Ukbagabir från Eritrea hade slaktat en svensk mor och hennes son för att de såg svenska ut på IKEA i Västerås. Anledningen till morden var att Abraham Ukbagabir nekats asyl. Varför Dagens Nyheter skrev artikeln är oklart men min teori är att det var för att skydda regeringen och försvara massinvandringen.

Tillbaka till Världen Idags artikel: Det är inte lätt med statistik. Går man in på Brottsförebyggande rådets (BRÅ) hemsida är det en djungel av publikationer och tabeller. Dessutom börjar olika tabeller olika år, och här och där finns det fotnotssiffror med undantag och förklaringar.

En sak är dock tydlig: Anmälningarna har ökat för många olika brottstyper.

När det gäller anmälda rån så har de ökat från drygt 2.000 stycken år 1975 till 8.360 stycken år 2014. Alltså en ökning med mer än 300 procent.

När det gäller anmälda våldtäkter så har de ökat från 769 stycken år 1975 till cirka 6 700 stycken år 2014, vilket innebär en ökning med mer än 700 procent. Även anmälningarna av sexualbrotten totalt (då inkluderas även sexuellt utnyttjande, blottning och sexuellt ofredande) har ökat drastiskt.

När det gäller anmälningarna av misshandel har de ökat från strax över 20.000 stycken år 1975 till 83.300 stycken år 2014.

Precis som Dagens Nyheter skrev i sin artikel ”Trots allt – det dödliga våldet minskar”, som publicerades 2015 i samband med knivmorden på Ikea, har det minskat något. På 1990-talet låg siffran på runt 100 fall per år, medan den år 2014 låg på 87 stycken. 2019 var antalet döda 111.

Däremot har det totala antalet anmälningar av ”Brott mot liv och hälsa” (Brukar oftast innebära att våld utövas. Brottsobjektet ska vara en levande människa.) ökat.

År 1950 var anmälningarna 8.441 stycken, år 1975 var de 23.087 stycken och år 2014 var de handlagda brotten i detta ärende 89.500 stycken. Dessa brottsanmälningar har alltså nära nog tiofaldigats sedan 50-talet.

-Pettersson säger att en trolig anledning till att det dödliga våldet inte ökar så mycket är att är att akutsjukvården blivit otroligt mycket bättre och att alla har mobiltelefoner idag så larmen kommer in mycket snabbare.

Vården av skottskadade blir allt bättre när skjutningar blir vanligare. Antalet skottskadade som registrerad av vården har tredubblas på 30 år. Detta är trots allt extremt enkelt, och att en del vägrar fatta det avslöjar åsnelik faktaresistens.

Och är det någon som tror att det blivit bättre sedan 2015, säger jag att det delats ut 700.000 uppehållstillstånd sedan dess, bland annat en massa till afghaner, somalier och araber…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Skottlossningarna har tredubblats…

 • Pålsjö

  Peter Wolodarski och Jan Helin med flera säger helt öppet att de ägnar sig åt agendasättande nyheter…i en normal värld kallas det propaganda, skriver Pettersson i kommentaren nedan, och utan tvekan är det så. Kanske får Peter Wolodarski, Jan Helin, m.fl. god hjälp av ”handboken för informations-operationer?” Läs om Sveriges hemliga propagandasoldater. Vilka är de och varför talar man så ogärna om dem? Det finns en historia av statliga psykologiska operationer i Sverige riktade mot allmänheten…I dag kan man i handboken för informations-operationer läsa att påverkan sker sofistikerat: Det finns inga fredade zoner i propagandakriget. Det finns inga legala restriktioner för vad psyops får göra enligt svensk lag. Så ja, psyopsförbandet kan agera mot svenska mål. Här är berättelsen om Försvarsmaktens senaste vapen: https://www.fokus.se/2012/05/sveriges-hemliga-propagandasoldater/

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Bara tredubblats i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige ?
  Det var inte värst…..

  Gilla

 • Billy Boy

  Vid våldsövergrepp på kvinnor i Sverige blir utgången alltför ofta dödsfall. Tyvärr!

  Stefan Löfven (S) intervjuades i Davos av en kvinnlig reporter på TV-kanalen CNBC. Löfven förnekade bestämt att sexuella övergrepp på kvinnor INTE var relaterade till den stora asylinvandringen till Sverige.

  The Swedish Prime Minister Stefan Löfven embarress The Swedish Nation.
  The prime minister of Sweden, Stefan Löfven, says that immigrants are NOT to blame for the massive crime increase that has happend to the country.

  Fri Google-översättning nedan från engelska till svenska:

  Statsminister Stefan Löfven genererar / besvärar den Svenska nationen.
  Sveriges premiärminister, Stefan Löfven, säger att invandrare inte är skyldiga till den enorma ökningen av brottsligheten som skett i landet.

  Föredrar ni att se videon nedan direkt på YouTube,com så kan man välja visning av undertext i hela videons längd antingen på engelska eller t o m på riktigt hyfsat bra svenska till allt som sägs av både Stefan Löfven och den intervjuande kvinnliga reportern från TV-kanalen CNBC. Lycka Till!

  (Publicerades den 23 januari 2016. Speltid 4:01)

  Såvitt jag kunnat se har Stefan Löfven inte dementerat sitt uttalande i denna intervju vid något senare tillfälle och därför utgår jag ifrån att han fortfarande står fast vid den uppfattning han uttalade i TV-intervjun ovan.

  Bildkälla: rapport24,com samt postad som kommentar på AB:s Anders Lindbergs Twitter

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg / Rättelse:

   I början på min kommentar ovan råkade det felaktigt stå:

   ”Löfven förnekade bestämt att sexuella övergrepp på kvinnor INTE var relaterade till den stora asylinvandringen till Sverige.”

   Rätt lydelse av texten skall naturligtvis vara:

   ”Löfven förnekade bestämt att sexuella övergrepp på kvinnor var relaterade till den stora asylinvandringen till Sverige.”

   Gilla

 • Ann

  Är det verkligen så illa som det påstås? Jag skall kontrollera detta efter bästa förmåga för är det så att Dagens Nyheter medvetet för folk bakom ljuset så är det naturligtvis helt galet. Men är det som de påstår att alternativmedia hetsar och ljuger så är även det förkastligt. Mycket intressant om detta stämmer. Jag lovar att kontrollera detta.

  Det är faktiskt ett stort plus att ha så öppen kommentarsfunktion, detta borde faktiskt DN kopiera.

  Gilla

  • Pettersson

   Googla gärna Sandvikenrapporten som Dagens Nyheter spred.

   https://petterssonsblogg.se/2017/12/06/fran-jattevinst-till-jatteforlust/

   Tänk också på att chefredaktör Peter Wolodarski och programdirektör Jan Helin på SVT med flera helt öppet säger att de ägnar sig åt agendasättande nyheter. De vill helt enkelt få folk att tycka ”rätt” i ”rätt” frågor. I en normal värld kallas det propaganda…

   Gilla

   • Ann

    Tack för svaret,

    Jag är här bland annat för att ta reda på det. Två goda vänner dog nyligen, en som jag men en som verkligen vurmade för alternativa media. Han ansåg att jag var hjärntvättad och det gjorde mig nyfiken att ta reda på mer…

    Jag började med att läsa Claes Hedberg bok “En oväntad vändning”, därefter tog reda på mer information om den s.k. förintelsen samt Estonia och jag är betydligt mer osäker på vad som egentligen hänt idag.

    Det är helt enkelt något som inte stämmer och jag funderar på hur det hela egentligen hänger ihop.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: