Engelsk journalist: ”Svenska medier svek folket”

JOURNALISTIK. Svenska journalister har inte samma yrkesetik som sina kollegor i Storbritannien. Det skriver Richard Orange, Sverigekorrespondent för brittiska The Telegraph, i en debattartikel i Aftonbladet.

Brittiska journalister känner inget ansvar för att hjälpa myndigheterna eller hålla läsarna lugna, något han menar är annorlunda i Sverige. Därför har svenska medier misslyckats i sin roll att ställa regeringen och myndigheterna till ansvar, menar Richard Orange.

Samtidigt ser han fördelar med den svenska inställningen: ”Om man jämför hur de som bor i Storbritannien nu mår – de är arga, rädda och besvikna, medan folk i Sverige trots allt är ganska lugna – är jag inte längre helt säker på vilken etik som är den bättre.”

Richard Orange är Malmö-baserad brittisk journalist som rapporterar om Sverige i Daily Telegraph.

-Pettersson säger att det finns ingen som helst anledning att försvara svenska journallister i stort, den usla rapporteringen om corona-pandemin är bara en liten del av det totala förfallet, korruptionen och flockmentaliteten hos de flesta av Sveriges journalister.

Betydligt värre har rapporteringen om invandringen och klimatet varit, för att inte tala om det eviga drevet mot Donald Trump.

När ska media granska sin egen roll i förskönandet av de ”lönsamma” flyktingarna och bluffen med de ”ensamkommande barnen”

Det ligger inprogrammerat i medias journalistiska DNA att deras uppdrag är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor. Inte att beskriva verkligheten.

I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser, och den har de flesta av Sveriges journalister ljugit, vinklat och bedragit om…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Engelsk journalist: ”Svenska medier svek folket”

 1. Att tigga pengar för något som den som ger tycker är bra är
  mycket ärligare än att via staten tvångsbeskatta en ljugande,
  mörkande media som håller makten om ryggen , och inte lever
  upp till dom regler som ligger till grund för verksamheten, men som
  inte efterlevs.?
  Sparka i första hand HANNA STJÄRNE OCH JAN HELIN!

 2. Helt rätt

  Ja dom svenska journalisterna är horor åt makten…
  Nickedockor som borde ?
  Ponnsan
  AFS

 3. Journalisterna i dag fungerar som en skyddande buffert runt politikerna i stället för en blåslampa i baken på dem.
  Av de vänsterextrema så är journalisterna extremt många i förhållande till befolkningssnittet.
  Detta blir en giftig symbios journalisterna vill inte stöta sig med politikerna.
  Politikerna vill inte stöta sig med journalisterna detta ger de vänsterextrema aktivisterna ett övertag.

 4. SVT hororna, det är väl så de vill bli kallade, eftersom de kallar sin ofta mycket skickliga kollegor som står utanför fårskocken för swisch horor.

Kommentera