Stäng

Onda aningar

Det talas mycket om integration i dessa dagar. Invandrare från europeiska länder har generellt inga svårigheter att integrera sig. Det har historien lärt oss.

Kommer du från andra delar av världen, där andra värderingar, andra normer, andra sociala koder och en annan syn på hela samhällsapparaten råder, är det en helt annan femma.

Hade svensk invandringspolitik byggt på människor från liknande kulturer som vår, vilket den gjorde i hundratals år, hade vi troligen aldrig behövt använda ordet ”integrationsproblem”.

Den grupp som uppenbart har svårast att integrera sig i ett modernt västerländskt samhälle är också den som växer allt snabbast. Detta faktum sätter redan nu stora spår i det svenska samhället och vi möter snart dagligen rubriker som bekräftar detta. Är det inte enorma utlandsfinansierade moskéer som byggs i allt fler kommuner, så är det arbetsgivare som anmäls till DO för att de inte tillåter kvinnor att bära slöja till arbetskläderna eller så är det småflickor som varken deltar i gymnastik eller simundervisning för att de av religiösa skäl inte får visa hud inför andra.

Inom några decennier har den gruppen vuxit sig så pass stor att man kan utmana oss västerlänningar som största etniska grupp i Sverige. Vad händer då med integrationen?
Redan nu ges allt större eftergifter inom allt fler områden. Innebär det att vi etniska svenskar tvingas göra avkall på allt som generationer före oss byggt upp, eller kommer vi att få se ett Sverige som är uppdelat i två parallella samhällen som glider isär allt mer? För ingen tror väl att denna nya och allt snabbare växande grupp tänker göra avkall på sitt?

Mycket ansvar hänger på dagens makthavare. Inte så mycket för deras egen skull, utan för deras barnbarn och barnbarnsbarn.

6 reaktioner på “Onda aningar

 1. Det är inte alla utomeuropéer som har svårt att integreras i Sverige. Latinamerikaner, ostasiater (t ex kineser, japaner, koreaner, vietnameser, philippiner och thailändare) brukar kunna integreras. Även indier, som inte är muslimer, brukar gå bra.

 2. Alltså jag tror inte jag får några större problem med att gå på fredagsbönen och sluta äta fläsk, men hur tänker vänsterdräggen? HBTQare? Feminister? Tänker de inte, eller planerar de för ett kort liv?

 3. För oss 30 och 40-talister är detta självklart, lika barn leka bäst. De som fått sin utbildning i ny-sossars och Palmes anda har svårare att greppa olikheterna utan urskillningslöst lider av ”alla är lika mycket värda” syndromet.
  Deras uppvaknande blir inte roligt, med olidligt vrål på främmande språk ringande i öronen skall de återigen gå till arbetet väl medvetna om att de får behålla endast 25 % av sin arbetsinkomst.
  Stora delar av sin fritid får de på vintern framleva i totalt mörker eftersom endast de privilegierade har tillgång till el hela dygnet.
  Som hedning får du ej heller åka tåg eller flyg samt dina barn vägras skolgång eftersom de endast behövs som arbetare i den lilla produktion som fortfarande fungerar.
  Tack att Ni valde Sverige!

 4. Vad händer då med integrationen?, Jo det som kommer att hända är att ursprungliga svenskar kommer att tvångskommenderas in i en våldsam främmande klan och hederskultur.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: