Södertäljemaffian är tillbaka…

BROTTSLIGHET. Förra sommaren nekades medlemmar från Södertäljenätverket inträde till F12 i Stockholm. Då återvände de en vecka senare med 24 personer, stormade nattklubben och misshandlade personal, rapporterar Expressen

Följ fucking order om Södertäljemaffian av Ann Törnkvist. Boken har stoppats efter påtryckningar från kriminella men gavs till slut ut. 

Kort därefter kunde polis frihetsberöva så gott som samtliga personer som deltagit i stormningen. På en mobiltelefon kunde polisen se notiser från en snapchatgrupp med namnet ”Storma F12 ikväll”.

De utpekade brottsoffren – vakter och en entrévärd – kallades till förhör men ville inte kännas vid att något hänt överhuvudtaget.

Nu har åklagare, tack vare övervakningsfilmer, åtalat tre personer för våldsamt upplopp. Samtliga har starka kopplingar till Södertäljenätverket och har tidigare dömts för grova brott som utförts inom ramen för nätverket.

I början av 2010-talet var Södertäljenätverket en maktfaktor vars brottslighet hade förgreningar långt ut i civilsamhället. I flera rättegångar under 2013 och 2014 dömdes 18 personer för en lång rad brott, en av dem mördades så 17 är kvar och de flesta har nu avtjänat sina straff och begår nya brott. Namnen nedan.

I ett polis-pm uppskattas att nätverket i dag har ett hundratal medlemmar, stort våldskapital och god tillgång till vapen. I skrivelsen står: ”Nätverket ägnar sig åt en stor bredd av kriminalitet från narkotikabrott, utpressningar, indrivningar och vapenbrott till organiserade stölder, illegalt spel, låneverksamhet och ekonomisk brottslighet. Nätverket har en mycket god förmåga att omsätta och återinvestera sina brottsvinster.”

-Pettersson säger att invandringen kostar på, nu är vi inne på andra och tredje generations invandrare i Södertälje och de är inte bättre än sina fäder. Många av dem har utbildat sig och har fina arbeten, privat eller som tjänstemän inom kommunen, en del arbetar politiskt ända upp i riksdagen, men lojaliteten mot klanen är stark och korruptionen hög.

 • TIDIGARE 2014-11-26. Gangstermålet äntligen avgjort. Bortalaget förlorade med 17-0

INVANDRING/BROTTSLIGHET. I går meddelade Högsta domstolen att man inte tänker pröva domarna i den stora rättegången mot det s.k. Södertäljenätverket. Hovrättens domar står därmed fast, och 17 kriminella invandrare döms till fängelsestraff av varierande längd. På tisdagskvällen utbröt oroligheter på flera håll i Södertälje. Bränder anlades, högljudda fyrverkeripjäser smälldes i stor omfattning och eventuellt avlossades även skott. Oroligheterna tros vara en reaktion på Högsta domstolens beslut.

Rättsprocessen mot gängbrottslingarna i det s.k. Södertäljenätverket, varav flertalet har syriansk invandrarbakgrund, har varit en segdragen historia. Den första rättegången hölls redan 2011, men fick tas om på grund av att en nämndeman ansågs ha varit jävig.

När tingsrätten väl fällt sina domar, efter att rättegången gjorts om, överklagades dessa domar till hovrätten. Därpå följde en långdragen process i hovrätten, som slutligen fällde sina domar den 1 september i år. De åtalade överklagade då till Högsta domstolen, som på tisdagen gav sitt slutgiltiga besked. Högsta domstolen ser inga skäl att bevilja prövningstillstånd. Alltså står hovrättens domar fast.

 • TIDIGARE 2014-09-01. Fällande domar i Södertälje, 18-0 till bortalaget minus en som mördats

INVANDRARE/BROTTSLIGHET. Domen på livstids fängelse mot ledaren för Södertäljenätverket står fast. Dessutom skärps straffen för flera andra inblandade brottslingar.

Inför rättegången var den kanske största frågan om livstidsdomen mot Bernard Khouri, dömd för anstiftan till tre mord och utpekad som ledare för det så kallade Södertäljenätverket, skulle stå fast. Så blir det.

I ett pressmeddelande från Svea hovrätt framgår: ”Hovrätten har i dag meddelat dom i det s.k. Södertäljemålet, ett av de mest omfattande brottmålen som avgjorts i Sverige. Hovrättens dom innebär att tingsrättens domslut står fast i stora delar. Även hovrätten konstaterar att det har funnits ett nätverk i Södertälje som har ägnat sig åt kriminell verksamhet med bl.a. illegalt spel, indrivningsverksamhet med våldsinslag och utpressning och dömer nätverkets ledare till livstids fängelse för bl.a. anstiftan av tre mord, människorov och utpressning. Ytterligare 16 tilltalade döms till fängelsestraff av varierande längd för brott som begåtts inom ramen för nätverket, däribland inblandning i tre mord.

Hovrätten konstaterar precis som tingsrätten att det har funnits ett nätverk i Södertälje som har ägnat sig åt kriminell verksamhet med bland annat illegalt spel, indrivningsverksamhet med våldsinslag och utpressning, samt att det har funnits en konflikt mellan nätverket och en annan gruppering med kriminell verksamhet. Hovrätten delar bedömningen att den av de tilltalade som pekats ut som nätverkets ledare varit den som faktiskt har lett nätverket och att de flesta av de tilltalade har ingått i nätverket med olika uppgifter och på olika nivåer.

Hovrätten dömer ledaren för nätverket för anstiftan av mord på en medlem i en konkurrerande organisation och på två bröder med anknytning till spelklubben Oasen, samt för bland annat människorov och utpressning och fastställer tingsrättens dom på livstids fängelse. En tilltalad döms liksom i tingsrätten bl.a. för att utfört det första mordet och för medhjälp till morden på de två bröderna till fängelse i 12 år. I fråga om morden på de två bröderna ändras tingsrättens dom så att ytterligare två tilltalade döms för medhjälp till mord utöver de tre som dömdes av tingsrätten.

Hovrätten dömer liksom i tingsrätten de tilltalade för bland annat människorov, grovt vapenbrott, flera fall av utpressning och övergrepp i rättssak. Därutöver bifaller hovrätten två åtal för utpressning och försök till utpressning, vilka ogillades av tingsrätten.

Hovrätten skärper straffen för de som döms för ytterligare brott. Utöver straffen på livstids respektive 12 års fängelse bestäms påföljderna för övriga 15 tilltalade till fängelsestraff av varierande längd, från ett år till åtta år, förutom för en tilltalad som döms till sluten ungdomsvård.

Fyra av de tilltalade ska vara kvar i häkte till dess att de börjar avtjäna sina straff. Övriga tilltalade har tidigare släppts ur häktet.”

-Pettersson skulle vilja att integrationsminister Erik ”Myten” Ullenhag räknar fram vinsten med detta gäng. Här rör det sig om miljarder, kostnader för rättegångar, advokater, fängelse, uteblivna skatter, mänskligt lidande osv.

Läs gärna mer om Sagorna i Södertälje, det mångkulturella paradiset…

Södertälje kommun går back drygt 4 miljoner om dagen och får över 1,5 miljarder i statsbidrag per år.

 • TIDIGARE. Det blev 18-0 till bortalaget i de båda rättegångarna i tingsrättsdomarna mot Södertäljenätverket. Nu kan det bli max 17-0, en av de åtalade mördades förra veckan i Luna-garaget, Södertälje.

Kostnaderna är upp i hundratals, kanske 300 miljoner bara för rättegångarna, sedan tillkommer fängelsetiden med c:a 2 700 kronor/dygn. Men nybyggarna skapar jobb åt advokater, åklagare, poliser, vakter, nämndemän, sekreterare osv. Det är väl det Myten menar när han säger att de är lönsamma. Vilka lidanden och kostnader herrarna ställt till med ute i samhället kan man bara spekulera i men det rör sig om miljarder och de stora fiskarna går fortfarande fria.

Namnen och domarna i den 2:a tingsrättgången och advokatkostnaderna i de båda tidigare rättegångarna. (advokatkostnaderna i hovrätten tillkommer)

 • Bernard Khouri, 1980, statslös. Livstids fängelse för anstiftan av mord, människorov, olaga tvång, olaga hot, grovt rån, utpressning, försök till utpressning och grovt vapenbrott. Advokatkostnader för båda rättegångarna i Tingsrätten 43 miljoner.
 • Metin Ok, 1972. Fängelse i 3 år (12 år i första) för olaga tvång och utpressning. Advokaterna 4,6 miljoner.
 • Abraham Aho, 1991. Fängelse 12 år för mord, medhjälp till mord, medhjälp till försök till mord, människorov och olaga tvång. Advokaterna har fått 12,3 miljoner.
 • Peter Lahdo, 1990. Fängelse 8 år för Medhjälp till mord, Medhjälp till försök till mord och Människorov. Advokater 6,6 miljoner.
 • Dani Ibrahim, 1980. Åtal ogillas. Advokatkostnader 3 miljoner.
 • Gabi Kulle, 1975. Fängelse 6 år för människorov, olaga tvång, hemfridsbrott, utpressning, försök till utpressning och övergrepp i rättssak. Advokater 5,2 miljoner kr.
 • Martin Öner, 1992. Fängelse 5 år för medhjälp till mord, medhjälp till försök till mord och människorov. Advokatkostnader hittills drygt 6 miljoner kr.
 • Housib Khado, 1986, medborgare i Syrien – ingen utvisning. Fängelse 4 år 6 månader för människorov, övergrepp i rättssak och försök till främjande av flykt. Advokatkostnader 4,5 miljoner kr.
 • Sherbel Georgis Said, 1982. Fängelse 4 år för människorov, utpressning, försök till utpressning, grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen. Dvokatkostnader 4,1 miljoner kr.
 • Karl Anderas Lookene, 1986. Fängelse 2 år 6 månader för människorov. Advokatkostnader 4,1 miljoner.
 • George Aho, 1990. Fängelse 2 år 6 månader för människorov. Advokatkostnader 2,8 miljoner.
 • Deniel Altinkaya, 1983. Fängelse 2 år för medhjälp till människorov. Advokatkostnader 4 miljoner kr.
 • Elias Farid Elias, 1972 – 2013. Fängelse 1 år för utpressning och försök till utpressning. Advokatkostnader 3,1 miljoner. Deltar ej i rättegången i hovrätten. Mördades i Lunagaraget i Södertälje för en dryg vecka sedan.
 • Afram Afram, 1953. Fängelse 1 år för utpressning och försök till utpressning. Advokatkostnader 3,6 miljoner.
 • Elias Joseph Darghagi, 1962. Fängelse 1 år för utpressning. Advokatkostnader 550 000 kr.
 • Charbel Kassab, 1994. Sluten ungdomsvård 7 månader för människorov och stöld. Advokatkostnader 5,7 miljoner.
 • Ludvig Onvel, 1992. Fängelse 1 år 6 månader för människorov, stöld, rån, tillgrepp av fortskaffningsmedel och våldsamt motstånd. Advokatkostnader 5,5 miljoner.
 • Özcan Öner, 1990. Dömdes i första rättegången till 1 500 kr i böter för att ha kört moped utan hjälm men i rättegång två ogillades åtalet. Advokatkostnader 3,5 miljoner.
 • Bülent Ok, 1973. Fängelse 1 år för utpressning. Advokatkostnader hittills 360 000 kr.
 • Albert Toksoy, 1971. Fängelse 1 år för utpressning. Advokatkostnader 700 000 kr.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Södertäljemaffian är tillbaka…

 1. Regeringen flathet när det gäller den importerade brottsligheten, beror väl på att de är rädda och eventuelt hotade, möjligen finns den redan inom våra departement och förvaltningar, och då förstärks hotbilden ännu lättare. Ingen skulle väl annars tillåta att skiten får fortsätta. Att hela tiden skylla på lagar, som backar upp att fortsatt kriminalitet inte kan resultera i utvisning, är bara trams. Varje land kan, om dom vill, skriva om sina lagar med omedelbar verkan för att skydda sina innevånare.
  Finns ingen ursäkt längre.
  Att forsätta rösta på partier som inte försöker bekämpa brottsligheten med alla medel måste anses vara ren idioti.

 2. De svenska PK-politikernas samhällsbygge senaste 30 åren börjar tyvärr fullkomnas. Det tar nog tid att laga ett förstört Sverige.

 3. Jag undrar; Vad är de för flyktingar som har råd att köpa en hel stad?
  Detta för minst tio år sedan. Varför tog inte regeringen itu med dessa kriminella redan då?
  De försökte köpa även Åhléns i centrum .
  När de vill något lär de med tiden få en möjlighet till det. de ger sig inte.

  Har en arab en gång gått in i en lokal äger han den. Har de tagit tag i någonting är det deras egendom.
  Så fungerar araber.
  Sen finns det många seriösa ,vi kan aldrig dra alla över en kam.

 4. De utpekade brottsoffren – vakter och en entrévärd – kallades till förhör men ville inte kännas vid att något hänt överhuvudtaget.”

  Ingen vågar vittna.Då har det gått väldigt långt i Sverige.
  Yrkesmördare med övriga gängmedlemmar kommer att hota vittnen .

  Det här är en maffiarörelse, Sveriges Cosa Nostra!

  Vi är där nu.

 5. Yrkeskriminella borde det kallas när det 3 grova brottet begåtts och då livstids fängelse utan möjlighet till frigivning, fängslas i det land som erbjuder billigaste förvaring en självklarhet !

 6. Här är ett bra exempel på vad vår statsminister menar med sitt ”det kommer att löna sig senare.”
  Om vi nu alla tycker att detta är för oss och Sverige lönande då ska vi naturligtvis tillåta fortsatt införsel av mångkulturella, eller hur?

 7. Betecknande är kanske att en i
  ”laget” ville köpa staden, Södertälje!

  – han fick inte köpa hela, men äger
  ändå stora delar av staden……….
  han har visst ”höga positioner” i
  både ”ledning av Sverige ” och …….?

  Södertälje var en lugn och fin stad
  under min uppväxt!

  Vi kan dock bjuda hit turister för att
  beundra alla marmorslott i stadens
  norra förorter!
  (det är inte arbetarna på Scania
  som bor där!)

  – staden har dessutom ett unikt
  banksystem : ”plastkassen”
  kallas det.

  • De röda trävillor från förr i tiden är bosatta av f d fabriksanställda. Framför tornar de nya marmorvillorna. Södertälje stad har aldrig frågat varifrån pengarna till byggnationer kom. De är inga små hus, hörde att i en villa har de guldkranar på riktigt guld.
   En familj flyttade dit och en bekant till dem berättade att när han kom dit en februaridag satt familjen med filtar på sig.
   Han frågade om det var fel på värmen.
   Nej ,elräkningen kostar över 10 tusen per månad, svarade hans bekant, så vi måste hålla igen med värmen.
   Tacka fan för det, tvåvåningshus på flera hundra kvm skall värmas, det är inte billigt.
   Vissa hus har moderna ”kinesiska tak” ,som inte har här att göra.

   För övrigt kan jag aldrig begripa vem / vilka som gav tillåtelse att bygga dessa villor i Lina , de passar inte alls i svensk natur.
   Det vackraste Södertälje med närhet till Mälaren är förstörd.

   När Kaplan, Waberi med flera lämnade Riksdagen i smyg var det på grund av att de hade kopplingar till Södertäljemaffian.
   detta skedde i tysthet, men det här är en mycket farlig organisation med våra f.d politiker som medlemmar.
   Undrar hur många miljoner de har fått av oss till olika projekt.
   Husen vittnar om att det är inga fattiga som har flytt hit.
   Lyxturister.

Kommentera