300 föräldrar hotar med att hålla barnen hemma från skolan


SKOLAN & INVANDRING. För andra året administreras grundskolevalet i Göteborg av stadens grundskoleförvaltning. Tidigare sköttes det av stadsdelarna. Totalt ska 12.000 elever ansöka om och tilldelas plats på någon av stadens grundskolor. 

Från och med i år processas ansökningarna digitalt där uppgifter om bostadsadress, skolenhetsönskemål och eventuell syskonförtur matas in i en databas.

Förtvivlade vårdnadshavare över hela Göteborg riktar skarp kritik mot höstens skolval. Elever placeras på skolor de inte valt – med lång resväg som följd – och hundratals har redan överklagat. – Det här slår helt galet, det är ett fullständigt haveri, säger en förälder.

Om antalet ansökningar på den önskade skolenheten överskrider tillgången görs urvalet enligt en förutbestämd prioriteringsordning, där kriterierna i tur och ordning utgår från följande:

1. Om eleven är nyanländ
2. Har syskon på skolan
3. Avstånd mellan hem och skola
4. Om så krävs – lottning”

En läsarkommentar: “Läs utredningen som kom nyligen. Läs om den så kallade segregationen. Det kompensatoriska uppdraget trumfar kunskap. Skolvalet innebär en möjlighet att välja. Den ska nu kraftigt inskränkas till förmån för de så kallade segregerade grupperna, dvs invandrare. Det skrivs mycket om en social mötesplats i utredningen. Det skrivs inte mycket om kunskap. Kunskapen drivs av föräldrar. Pisa-resultaten är sämre än som visas genom selektivt urval av de skolor som är med. I detta fall trumfades både närhetsprincipen och syskonförtur av nyanlända. Det handlar om att svenska skolbarn skall utgöra integrationskuddar”

-Pettersson noterar att över 300 föräldrar hotar med att hålla barnen hemma, det är inga konstigheter. Föräldrarna vill inte ha sina barn i invandrarskolor, där de kommer att bli mobbade, i värsta fall misshandlade eller våldtagna som ”svennehoror”. Föräldrarna vill inte ha sina barn i en islamistisk miljö, de vill att barnen lär sig sitt västerländska kulturarv…

Det är ännu ett bevis på misslyckat invandringspolitik ändå fortsätter massinvandringen, föräldrarna gör helt rätt, politiker och journalister måste inse att den förda politiken är galen…

SVT

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


28 responses to “300 föräldrar hotar med att hålla barnen hemma från skolan

 • Stenbock

  Åter stämmer min jämförelse med Zoo…. Inte f-n blandar dessa sina nyfödda tamdjur,bland rovdjurens !!

  Gilla

 • ruben

  Borde vara olagligt. Att särbehandla nyanlända skolbarn och samtidigt tvinga urbefolkningens skolbarn agera integrationskuddar. Orättvist tvång, den sämsta pedagogiska bakläxan barn kan drabbas av. Jag förstår inte varför inte oppositionspartierna skriker ut sin ilska och sätter stopp för vanvettet. Fult av skolpolitikerna att låtsas glömma. De bör vara skyldiga svenska folket att inventera och registrera elevers hot, våld, våldtäkter och t.o.m. mord i skolor och använda den kunskapen till att förebygga kaos, som råder i vissa skolor. Det kan inte vara så svårt.

  Gilla

 • Maja 2

  Här skulle SD eller M höja rösten för en diskussion! Det är enda sättet att väcka uppmärksamheten för att folket skall inse att det är fel.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Ska M från den landsförädiska och mångkulturälskande familjen 7 höja rösten ?
   Knappast……

   Gilla

 • Kattsand

  Att avståndet kom i sista hand, beror det på att man hoppas smitta ännu fler med corona genom det extra resandet eller beror det på att man vill ha mer trafik (lite mer koldioxidutsläpp) på våra vägar?

  Gilla

 • Thomas Tvivla'r

  Jag stödjer föräldrarna.

  Gilla

 • Cinna

  Helt rätt av föräldrarna! Detta ska inte accepteras! Vilka tror politikerna att de är?

  ”Integration” trumfar ALLT?

  Gilla

  • Olle

   Vilka politikerna tror att de är? De som röstats fram av föräldrarna.

   Gilla

   • Cinna

    Tja, kanske får det en del föräldrar att vakna och fundera över vilka de röstar på och vilka konsekvenser det får, nu när det drabbar deras barn.
    Kanske kan det få en del att fundera över flosklerna medierna trummar in i folk och kanske börjar några se vad gammelmedia håller på med.
    Man kan ju hoppas.

    Gilla

   • Kenth Andersson

    Som man röstar får man ligga !
    Utgår ifrån att ingen som vid varje val röstar på 7 klövern är misdnöjd över någonting i dagens Sverige….

    Gilla

   • Cinna

    Tror många är dåliga på att koppla samman vilka partier de röstar på och konsekvenser av de partiernas beslut. De har ingen aning om vad partierna faktiskt beslutar om, förrän konsekvenserna drabbar dem själva.

    Gilla

 • Autodidakt

  Undrar just om politikernas egna barn och barnbarn ”råkar” hamna i mångkulturella skolor?

  Gillad av 1 person

 • Maja 2

  Varför försvinner mina inlägg på en sekund?

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Vill inte svenskarna ha mångkulturen så tvingar vi på dem mångkulturen Mvh. Sossarna + MP.

  Gilla

 • Maja 2

  Pratade just men en orolig mormor. De skall fly till Spanien, då pojken , 6 år, mobbades av en rysk rektor i Skärholmen för att han var den enda blonda i skolan.
  Nu har pojken flyttat till en annan skola.
  Frågan är varför han tvingas att flytta, när han hade med sig i skolan en vakt hela dagarna.
  Så nu får staten skaffa väktare för våra utsatta barn i hela Sverige.
  det är också ett sätt att skapa arbetstillfällen.

  Gilla

 • Mm

  Och hur många av dessa förtvivlade föräldrar har valt SD eller Afs, de har troligen valt 7-klövern som har sett till att det blivit så här och värre blir det.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Svenska föräldrar borde inse att detta är inte något lokalt i Göteborg. Göteborg var bara först.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Bara 300 ? Är resten nöjda då ? Mvh Sjöström

  Gilla

 • Kretin

  Då man beaktar nivån på undervisningen i svenska skolor så förlorar barnen ingenting på att föräldrarna håller dem hemma, kanske rent utav tvärtom.

  Gillad av 1 person

 • Nisse

  De föräldrar som röstat för pk partierna, inser tydligen inte vilka konsekvenser detta får för deras egna barn. Att i mångkulturens anda, bussas till förortens skolor och hamna i minoritet som svensk, blir förödande.
  Tänk att leva med att ha krossat sitt barns framtid, för att själv få känna sig god.
  Man har verkligen målat in sig i ett hörn och kommer aldrig ut.

  Gillad av 1 person

 • hllviken

  Det är inte hot utan en nödvändig åtgärd.

  Gilla

 • MrR

  Detta är bara en del i att förverkliga Sverige till en fulländad totalitär stat !

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Rika människor har inga problem. De betalar lätt kanske 100.000 kr/termin för en plats i en privatskola. Övriga borde nog tänka lite på hur de röstar om de vill undkomma mångkulturen.
  För övrigt tycker jag att all skola ska vara frivillig. Då kan de som ändå ska hamna på samhällets soptipp slippa skolan och de som vill ha framgång i livet slippa bli störda av de som saknar intresse.

  Gillad av 1 person

 • Kalasbetalaren

  Bara att hoppas att föräldrarna får det som dom har röstat för!

  Gillad av 1 person

 • Argus

  Om man ska införa ett totalitär människofientlig regim får man inte lämna några blottor som MP gjorde. Fast 1984 kanske inte ingick i planen då. Jag talar naturligtvis om att MP stödde regeländringarna som möjliggjorde friskolor.

  Friskolorna är, än så länge, svenska föräldrars andningshål. Socialisterna har talat om att friskolorna ska ingå i det kommunala kösystemet men om något ska få barnfamiljer att rösta på ”de onämnbara” vore detta det.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: