Den irakiske imamen Abo Raad stämmer staten och kräver skadestånd


ISLAM. Abo Raad, egentligen Riyad Abdulkarim Jassim, tidigare även känd som Riyad Al-Duhan, född 1965, är en sunnimuslimsk, irakisk imam vid al-Rashideen-moskén i Gävle, i media kallas han ofta Gävleimamen. Han uppmärksammades 2019 då han och hans son togs i förvar av Migrationsverket i väntan på utvisning och Säpo bedömde att han utgör ett akut hot mot rikets säkerhet. Utvisningen kom dock inte genomföras på grund av hot mot dem i Irak, enligt såväl Migrationsverkets som Migrationsöverdomstolens bedömning.

Gävle – Al-Rashideen-moskén, f.d. Medodistkyrkan köpt av en stiftelse i Qatar samtidigt som dess grundare finansierade Al Qaida i Irak. Det som sedan blev terroristorganisationen Islamiska Staten. – Det är finansiering av pågående inbördeskrig i Syrien, sa Mohammad Fazlhashemi, professor i islamisk teologi på Uppsala Universitet år 2015. I moskén är Abo Raad Iman och sitter i styrelsen.

Inför riksdagsvalet i Sverige 2014 uppmanade Raad församlingsmedlemmarna att rösta på Miljöpartiet i första hand och Vänsterpartiet i andra hand för att försvara religiösa rättigheter.

Nu rapporterar Sveriges Radio att herr Raad stämmer svenska staten och kräver skadestånd.  Abo Raad anser att beslutet om utvisning brustit i rättssäkerhet.

Abo Raad, CC-licens

-Pettersson menar att terrorfinansiären och terroristrekryteraren, som inte är svensk medborgare, ska sättas på ett plan hem till Irak.

Det är ”djupt stötande” att grova utländska brottslingar blir kvar, men det är minst lika stötande att generaldirektör på Migrationsverket, Mikael Ribbenvik och övriga makthavare inte vet att det finns regler för att utvisa mördare och terrorister.

Frågan är varför Ribbenvik ”inte vet”, han har arbetat i Migrationsverket i många år och varit chef sedan hösten 2016. Varför ägnar sig en opolitisk generaldirektör åt dåligt underbyggda utspel?

UTLÄNNINGSLAGEN: En utlänning som är flykting och som behöver en fristad i Sverige får utvisas enligt 1 § endast om han eller hon har begått ett synnerligen grovt brott och det skulle medföra allvarlig fara för allmän ordning och säkerhet att låta utlänningen stanna här. Utvisning får också ske om utlänningen i Sverige eller utomlands har bedrivit verksamhet som har inneburit fara för rikets säkerhet och det finns anledning att anta att han eller hon skulle fortsätta med sådan verksamhet här.

Enligt FN:s flyktingkonvention får flyktingar inte utvisas om de kan råka illa ut på hemmaplan, men artikel 33 gör undantag för säkerhetsrisker och grova brottslingar. Det är ynkligt av regeringen att inte följa de konventioner de så ofta hänvisar till.

Om Abo Raad på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


22 responses to “Den irakiske imamen Abo Raad stämmer staten och kräver skadestånd

 • Kenth Andersson

  Det lär garanterat bli ett saftigt skadestånd, i Sverige nekar man inte de heliga Muslimerna något !

  Gilla

 • Pålsjö

  ”Det är ”djupt stötande” att grova utländska brottslingar blir kvar”, skriver Mikael Ribbenvik. Det är bara vad som i dagligt tal kallas för ”läpparnas bekännelse” och han framför sitt uttalande på DN debatt för att rädda sitt skinn. Han märker som alla andra att landet är på väg att raseras och vill slippa stå till svars för sitt beslut, nämligen beslutet – inte att ge uppehållstillstånd, – utan att ge PUT till samtliga syrier, – även till dem som påstod sig vara syrier. ”Enkelt beslut att ge syrier permanent skydd”, säger Mikael Ribbenvik om beslutet att ge syrier permanent uppehållstillstånd i Sverige, (SVT 2014): https://www.svt.se/nyheter/svtforum/rakt-pa-med-migrationsverkets-mikael-ribbenvik

  Merit Wager 2014, från en ”migga”:
  ”På senare tid har jag börjat undra över om ifall till synes äkta syriska pass ändå kan vara köpta”.
  https://meritwager.wordpress.com/tag/flyktingforklaring/

  Gilla

 • Micke

  Hur kan det vara ett hot i Irak mot dom här tomtarna, det är ju den samhälls modellen dom vill föra in i Sverige!!!

  Gilla

 • Henrik

  De’ är bara att bunta ihop och slå ihjäl!

  Gilla

 • Fjölet

  Jag håller med dig, hur i glödhetaste kan du få åka på semester till Irak men inte utvisas dit???
  När skall dessa lågpannade tjänstemän fatta detta, så utvisa tjänsteman och iman tillsammans så slipper det här tramset

  Gilla

  • Kenth Andersson

   I dagens trygga och heligt mångkulturella träsk idiot-Sverige kan vad som helst hända, ingenting förvånar i alla fall inte mig längre finns inga gränser för landsförräderi korruption och övrig galenskap !
   Fyra år till efter valet 2022 med 7 klövern så är det är helt kört för Folkhemmet och ca 80% av den trygga svenska väljarkåren kommer garanterat med hjälp av valfusk att återigen tillsätta 7 klövern i riksdagen efter valet 2022.

   Gilla

 • turrim

  De får väl åka på semester till Irak. Det är ju inga problem? Eller hur Migrationsverket.

  Gilla

 • centurion

  Sverige har aldrig varit ett muslimskt land. Så varför ska det vara så nu…?

  Gilla

 • Stene

  Gör om alla moskéer till kyrkor i väst.

  Gilla

  • Maja 2

   Tyvärr är det utan verkan, när så många har lämnat kyrkan här i Norden.
   Vad skall vi med kyrkor till ,när det sitter 4 personer på bänkarna under Gudstjänster.
   Men man kunde göra något annat vettigt av kyrkor, t.ex hem för hemlösa . Det skulle täcka en stor brist med bostäder om man byggde om kyrkorna till bostäder till de släkter, som har betalat kyrkoskatt under sina liv och bidragit till att kyrkorna har kunnat överleva delvis via kyrkoskatter.

   Gilla

 • Stenbock

  Här hjälper tydligen inte ens Anticimex…. Har ohyran kommit in i landet,går den inte att utrota !! Vad skall vi med SÄPO till,när deras förslag till beslut alltid förkastas ?

  Gilla

 • age

  Men snälla sverigevänner!
  Är det ingen som fattar att så länge kontraktet,
  som våra LANDSFÖRRÄDARE, socialdemokraterna
  skrev med Muslimska Brödraskapet 1999, gäller så
  kan inte regeringen ge sig på muslimer!

  Alla ”muslimkramare” i regeringen står under styrning
  av kontraktet/ (SaudiArabien?) och vi får ta
  konsekvenserna !

  Gillad av 1 person

  • Tony

   Men det kontraktet gäller väl bara mellan Sossarna och
   Muslimerna, därför ska Sossarna ut fortare än kvickt,
   helst igår.

   Gilla

   • Micke

    Nää helst innan dom fick makten 1932

    Gilla

   • Maja 2

    Nu jäklar Tony vad smart du är! Det här är en viktig aspekt.
    Om sossarna har skrivit på kontraktet betyder det att vi måste byta ut sossar mot andra partier och de kan kullkasta det löftet.
    Det kan väl ändå inte vara en livstidskontrakt.
    En ny ändring i lagen som de så lätt kan ordna går att även ändra detta skamliga löfte.

    Gilla

  • ruben

   age! Kanske du har rätt. Det är en uppgörelse mellan grupper i ett sammanhang, som inte har allmän giltighet. Det angår alltså bara de berörda i kontraktet och är kanske inget man kan anmäla, som ett allmänt brott. Men jag vet inte säkert. Om det finns våldshot för att hålla kontraktet vet jag inte. Men då är det olagligt på ett annat plan. Det är därför vi har Säpo hoppas jag.

   Gilla

 • ruben

  Vad förväntar sig muslimska församlingar av MP och V om de skulle rösta på dem? Det är olaglig påverkan från imamen varför han bör bli av med sitt uppdrag. Varför valde sossarna miljöpartiet, som regeringspartner? Jag ser krigsruiner och ödeläggelse framför mej, som de man sett på TV från länder med härskande Islamskt inflytande. Ett Sverige med gamla traditioner av yttrandefrihet och demokrati ska överleva falska dogmer från primitiva religioner.

  Gilla

 • hllviken

  Enligt min subjektiva, personliga mening så är denne imam skyldig att betala skadestånd till det svenska folket.

  Gillad av 1 person

 • Nisse

  Ironiskt när personer som denna imam, hänvisar till humanitet och mänskliga värderingar, när han vill stanna här och fortsätta underminera vårt land.

  Gilla

  • Kristina

   Det är bra och verkningsfulla ord att använda i Sverige! Ord – inte ordens betydelse.

   Andra bra och verkningsfulla ord är t.ex. ”demokrati”, ”värdegrund”, ”jämlikhet”, ”fred”, ”solidaritet”, dvs begrepp som gör svenskar (icke-muslimer) lycksaligt tårögda och tjänstvilliga.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: