Generaldirektör Mikael Ribbenvik är mannen som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra


INVANDRING. I går skrev vi att Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik tycker det är orimligt att krigsförbrytare och potentiella terrorister får stanna i Sverige.

Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik. Foto Tomislav Stjepic

Lite bakgrund, år 2011 gjorde dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt en migrationspolitisk uppgörelse med Miljöpartiet som en ”hämnd” för att Sverigedemokraterna om in i riksdagen, och hålla SD borta från allt inflytande. Det skulle leda till invandringsproblemet började skena okontrollerat. Samma år, 2011, bröt kriget i Syrien ut och hundratusentals asylsökare sökte sig till Sverige.

Åren därpå har Sveriges migrationspolitik blivit allt mer uppluckrad, inte minst på grund av Miljöpartiets inverkan på invandringspolitiken. År 2013 beslutade den operative chefen på Migrationsverket Mikael Ribbenvik, att alla syrier ska beviljas permanenta uppehållstillstånd i Sverige. ”Det var ett enkelt beslut att fatta”, kommenterade Ribbenvik sitt tjänstemannabeslut. Detta trots att mängder av ”syrier” inte kom från Syrien och andra var Syrier som bott och verkat i andra fredliga länder och att majoriteten av ”syrierna” saknade giltiga ID-handlingar.

Det ryktades även om att det i själva verket var Fredrik Reinfeldt som gav Ribbenvik order att fatta beslutet om permanenta uppehållstillstånd, det är dock obekräftat. Sedan tidigare beviljades även eritreaner permanenta uppehållstillstånd. Därmed blev Sverige det enda land i Europa som beviljar permanenta uppehållstillstånd till syrier och eritreaner, vilket ökade på asylströmmarna ytterligare till Sverige.

Nu tycker alltså Mikael Ribbenvik, mannen som släppte in hundratusentals invandrare och gav dem permanenta uppehållstillstånd att det är orimligt att vissa  av dem får stanna.

TIDIGARE 2020-02-10. Ribbenvik: Orimligt att krigsförbrytare får stanna, vilken dom inte får om lagen följs

INVANDRING. Sverige behöver få ett nytt regelverk som tydligt visar att krigsförbrytare och potentiella terrorister inte kan stanna i landet på samma villkor som skyddssökande. Det skriver Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik på DN Debatt.

Ribbenvik skriver att dagens regler, som gör att människor som utgör ett hot mot Sverige inte kan utvisas om det bedöms finnas ett hot mot dem i hemlandet, är ”djupt stötande” för många. Han vill därför att reglerna snarast ändras i linje med en utredning som bland annat Migrationsverket och Säpo gjort.

-Pettersson säger att Ribbenvik har rätt, det är ”djupt stötande” att grova utländska brottslingar blir kvar, men det är minst lika stötande att Mikael Ribbenvik och övriga makthavare inte vet att det finns regler för att utvisa mördare och terrorister.

Frågan är varför Ribbenvik ”inte vet”, han har arbetat i Migrationsverket i många år och varit chef sedan hösten 2016. Varför ägnar sig en opolitisk generaldirektör åt dåligt underbyggda utspel?

UTLÄNNINGSLAGEN: En utlänning som är flykting och som behöver en fristad i Sverige får utvisas enligt 1 § endast om han eller hon har begått ett synnerligen grovt brott och det skulle medföra allvarlig fara för allmän ordning och säkerhet att låta utlänningen stanna här. Utvisning får också ske om utlänningen i Sverige eller utomlands har bedrivit verksamhet som har inneburit fara för rikets säkerhet och det finns anledning att anta att han eller hon skulle fortsätta med sådan verksamhet här.

Enligt FN:s flyktingkonvention får flyktingar inte utvisas om de kan råka illa ut på hemmaplan, men artikel 33 gör undantag för säkerhetsrisker och grova brottslingar. Det är ynkligt av regeringen att inte följa de konventioner de så ofta hänvisar till.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Generaldirektör Mikael Ribbenvik är mannen som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra

 • compulsoryunion

  Saddams närmaste män har bott >12 år gratis allt i Sverige, liksom om vore nya högadeln

  Gilla

 • Olof.p

  Jag håller med, och arrestera genast alla mördare som är patienter på Sveriges kris och trauma mottagningar. Är läkar och terapeuter medhjälpare till att gömma dessa mördare? Isåfall arrestera dem också.

  Gilla

 • Billy Boy

  Källa: Politikfakta.se & Fria Tider – Foto: Frankie Fouganthin

  Gillad av 1 person

 • Billy Boy

  Migrationsverket hann också släppa in och ge PUT till c:a 7.000 fransk-talande ”bluff”-somalier som anlände från Djibouti och Somaliland på nordöstra delen av Afrikas horn. Alldeles för sent upptäckte handläggarna på Migrationsverket i Sverige att alla borde ha utvisats omedelbart.

  Dom asylsökande uppgav att de kom från det egentliga Somalia men kom i själva verket från ffa Djibouti och det näraliggande Somaliland. Folket som bor där är fransktalande vilket inte är fallet med s k ”äkta” somalier. Djiboutierna är inte främmande för att dricka alkohol, vin & tugga kat-drogen vilket de flesta ”äkta” somalier inte berusar sig med … och minst av allt nyttjar de ”äkta” somalierna starksprit.

  I Djibouti och Somaliland rådde fred då år 2007 och framåt. Flykting-/ asylskäl pga krig skulle därför ej ha kunnat åberopas. Det har ej heller rått varken extrem torka eller extrem svältkatastrof i Djibouti och Somaliland på samma sätt som i själva Somalia (de mellersta och södra delarna).

  Livsmedelsförsörjningen i Djibouti och Somaliland har också fungerat acceptabelt hela tiden eftersom fred, lugn och ordning har rått / fortfarande råder i områdena. De basala behoven i samhällena har hjälpligt kunnat tillgodoses … till skillnad från krigsområdena i mellersta och södra Somalia.

  Läs på länkarna nedan hur glada och nöjda dessa c:a 7.000 ”bluff”-somalier blev när Migrationsverkets handläggare accepterade deras falska uppgifter i ansökningarna.

  Migverket tog felaktiga beslut att tilldela PUT så alla från Djibouti fick stanna i Sverige som ”äkta” somalier. De kunde då börja leva gott och bekvämt på våra svenska skattepengar och hade inga egentliga avsikter att behöva arbeta.

  ”Life is easy here, Beer and Alcohol which is my favorite are cheap, Qat is available if you know where to look for, i can survive with out much work, in Djibouti i used to work 18 hours every day for less than 150 dollars a month, i like Sweden, its like paradise to me. Said the Djiboutian man.”

  Ledarbloggen Per Gudmundson
  I en papperslös värld är alla somalier (Publicerad 3 september, 2012)

  Läs mer på:

  http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/09/03/i-en-papperslos-varld-ar-alla-somalier/

  Mer info finns på länken till Fria Tider nedan:

  Falska somalier väller in i Sverige (Publicerad 3 september 2012)

  https://www.friatider.se/bluffsomalier-valler-in-i-sverige

  Nuvarande generaldirektören för MSB, Dan Eliasson (S) var generaldirektör för Migrationsverket när c:a 7 000 ”bluff”-somalierna slank igenom det grovmaskiga (nästan obefintliga) kontrollnätet hos Migrationsverket och alla bedragarna fick stanna i Sverige. Detta pågick under åren 2007 t.o.m. 2012.

  Gillad av 1 person

 • Ståfräs

  I helt vanlig sozzestil tror han att alla Svenskar är dumma i huvudet, jag är det iaf inte och inte Pettersson heller, vi glömmer inte. Klart han vet om lagen men vilken sozze bryr sig?

  Gillad av 1 person

 • Generaldirektör Mikael Ribbenvik är mannen som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: INVANDRING. I går skrev vi att Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik det är […]

  Gilla

 • Bajen666

  Han är väl en av många som har krattat manegen för hundratals terroristers intåg i Sverige.

  Att komma nu när skiten redan träffat fläkten och verka orolig är bara pinsamt.

  Gillad av 2 personer

 • Lellego

  Han börjar väl oroa sig för hur vindarna börjat blåsa i landet.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: