Vänsterpolitiker vill kasta ut invandrad familj

INVANDRING. Ta din familj och stick från Åland om du inte vill ha mångkultur! Det är det ogenerade budskapet som det åländska vänsterpartiet Hållbar Initiativ (HI) skickar till lagtingsledamoten Stellan Egeland och hans familj i en nyligen publicerad insändare, rapporterar Ålands Nyheter

Egeland har invandrat till Åland från Sverige och blev invald i det åländska parlamentet i det senaste valet 2019, där han sitter på mandat från högerpartiet Obunden Samling.

Efter att Egeland i skarpa ordalag kritiserat Socialdemokraterna för deras stöd till terrororganisationen BLM samt ”mångkultur” har den åländska vänstern svarat med att orkestrera en hatkampanj mot honom som person – dels i parlamentet och dels genom dagstidningar som styrs av lokala bankirer.

Obunden Samling sitter sedan valet i regering och det gör också det nybildade vänsterpartiet Hållbart Initiativ, som grundar sin politik på ideologin Agenda 2030. Trots detta publicerade HI insändare i de socialdemokratiska tidningarna Åland och Nya Åland, där de går till starkt angrepp mot Egeland för att han inte förespråkar ”mångkultur” på Åland. Själva hävdar de att Åland alltid varit ”mångkulturellt”, eftersom de första människorna flyttade till Åland utifrån efter istiden.

Det har tidigare ansetts ovärdigt på Åland – även bland vänstern – att i politisk diskussion angripa sina meningsmotståndares familjer. Denna anständighet frångår undertecknarna Erica Scott, Harry Hartikainen, Ann-Lis Biström, Joel Lindholm, Ola Sundberg, Therese Karlsson och Sofie Roxbäck i sin insändare och uppmanar Egeland att ta sin familj och flytta från Åland.

Enligt internationella avtal är Åland enspråkigt svenskt. Finland har dessutom förbundit sig att garantera för omvärlden att den åländska kulturen och de lokala sedvänjorna ska bevaras – något som lokala vänsteraktörer motarbetar med all makt de kan uppbåda.

-Pettersson säger att vänsterpolitiker är lika tokiga där som här…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Vänsterpolitiker vill kasta ut invandrad familj

 1. Men om Åland har kopierat Utlänningslagen, liksom de kopierat Rättegångsbalken, har väl svennen en högre rang än alla infödingars liv och egendom tillsammans?

 2. Här blev det upprörda känslor
  Minoriteten och vänstern bestämmer som vanligt var åsikt och personer skall bli placerade i det röda komunist skåpet.
  huja mig! bespara mig denna framtid!

 3. Vänstern i Finland och Åland har fått inflytande från Sverige. Det börjar koka här och där.
  Synd att de redan har glömt de krigen Finland har deltagit i och kämpat för Finlands självständighet.
  Några få krigsveteraner är kvar i livet , de ges ingen ära från kommunister.
  Hur sjutton kan man glömma sitt lands historia …

  • Vänsternissarna anser ju att finnarna var ena otacksamma jävlar som sköt tillbaka då de fick erbjudandet om medlemsskap i det jordiska paradiset.

   Betecknande är att det stora flertalet djupröda började grönska då de upptäckte att röda arméns bajonetter inte längre var en garant för en plats vid köttgrytorna då det jordiska paradiset föll sönder.

   Och tänk på de otacksamma balterna trots att de fick tillbringa nästan ett halft århundrade i paradiset, lämnade de paradiset …

Kommentera