Kongoles döms för grova våldtäkter mot flera offer

BROTTSLIGHET. Kongolesen Aristote Ingi M’boma dömdes nyligen av Ålands tingsrätt till fängelse för två grova våldtäkter, misshandel och lindrig misshandel, rapporterar Ålands Nyheter

Aristote Ingi M’boma Bild från Ålands Nyheter

Mannen togs till Åland av fotbollslaget IFK Mariehamn i början av 2019. Våldtäkterna begicks under våren 2020. Åklagaren hade yrkat på fem års fängelse för de synnerligen råa, grymma och förnedrande våldtäkterna, men tingsrätten tyckte att det var för mycket och sänkte straffet till fyra års ovillkorligt fängelse. M’boma ska också betala skadestånd till sina offer.

M’boma nekade till alla anklagelser. Enligt åtalet hade han våldtagit två olika flickor eller kvinnor. Rättegången hölls bakom stängda dörrar. I åtalet beskrivs i detalj de förnedrande och våldsamma metoder Mboma använt sig av mot sina offer.

”Vid tidpunkten för gärningarna har svaranden känt samtliga tre målsäganden. Svaranden har bestridit brott i åtalspunkterna gällande misshandel respektive lindrig misshandel. Vad gäller åtalen för grov våldtäkt har svaranden medgett att han haft samlag med målsägandena, men bestridit att det skulle skett mot deras vilja.”, skriver Ålands tingsrätt i sitt pressmeddelande.

-Pettersson läser inget om utvisning men gillar ordvalet ”fyra års ovillkorligt fängelse” även om straffet är i lägsta laget…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Kongoles döms för grova våldtäkter mot flera offer

 1. Vilken lyckad mångkulturell värvning, hoppas lagledningen känner sig stolt nu !

 2. Så smart. Ungefär som jag skulle åka till Afrika för att råna folk med mitt blonda hår.
  Jag skulle vilja veta om han blev utsparkad från Ålands IFK

  • Läste att han är en fd IFK spelare.
   Vad fa-n gör han i Åland, om kontraktet har gått ut? Ut med skiten att förstöra ett land till.

Kommentera