Stäng

Sverige backar om coronabidragen i EU

EU. I Bryssel har EU-ledarna åter samlats gemensamt och enligt uppgifter till Sveriges Radio Ekot backar Sverige och säger ja till bidrag till länder som drabbats hårt av pandemin.

Sverige och de andra så kallade sparsamma länderna ska nu vara villiga att acceptera bidrag på 350 miljarder euro plus lika mycket i lån.

Tidigare har Sverige helt sagt nej till bidrag. Men statssekreterare Paula Carvalho Olovsson säger att det är för att få igenom andra viktiga frågor.

– För att få gehör för de viktiga prioriteringar vi har, till exempel våra klimatambitioner, så behöver vi acceptera en del bidrag men på en rimlig nivå.

Hur mycket närmare har ni kommit en uppgörelse? – Vi hoppas att vi är nära en uppgörelse, men det är för tidigt att säga, säger statssekreterare Paula Carvalho Olovsson.

-Pettersson säger inget förrän detaljerna är klara men jag misstänker att det blir dyrt med klimatambitioner…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 reaktioner på “Sverige backar om coronabidragen i EU

 1. Det var ju för att rädda den svenska ekonomin och jobben som vi inte stängde ner utan skulle uppnå flockimmunitet. De gamla ( mer eller mindre ) offrades då 70+ inte skulle prioriteras.
  Nu visar det sig att vi får betala det övriga EU:s stödpaket. Vad var då vitsen?

 2. Eftersom vi ska betala kalaset med ännu högre skatter, borde vi kanske haft en folkomröstning. Nu har han Löven försatt oss, våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn i evig skuld och alla möjligheter till utträde ur denna fruktansvärda diktatur EU.

 3. Ja herregud, det är i alla fall tur att Sverige har obegränsade resurser så vi kan vara hela mena-områdets socialbyrå samtidigt som vi skänker bort pengar till höger och vänster såsom korrupta stater, terrororganisationer, biståndsindustiella komplexet, EU, osv osv. Dessutom skall ju den kvinnliga klimat-Jesus blir nöjd också så det blir många miljarder dit. Vad som händer i Sverige är inte så noga, det dör lite tärande åldringar i virus och folk blir skjutna och knivade dagligen men det tycker sossarna är ok då vi är det utvalda folket och landet för världens alla behov.

 4. Naturligtvis, vem är förvånad över att Sveriges korrumperade mytomaniska och landsförädiska politiker skulle göra något annat ?
  Vad säger SD mån tro ?

  1. Missade du här uppe vad Martin Kinnunen sade? Läs på. Varför SD återigen.Det har blivit som en bakterie i ditt huvud.

   1. Varför har du Maja 2 svårt för att SD ifrågasätts och eventuellt kritiseras ?
    Jag röstar på AFS som du garanterat vet men respekterar för den skull de som röstar på SD och är som säkra på att detta parti på något vis frramöver ska rädda Sverige !
    Som medlem i AFS får jag ta emot kritik mot det partiet men det ingår i yttrandefriheten.
    Den dagen SD kan vill vågar och i verkligheten gör riktig verkstad av alla oftast bra förslag då partier har då är det något annat men teori och praktik är inte samma sak man kan säga och tycka hur mycket som helst i riksdagens talastol men det ska förverkligas också.
    Lovar, ska i fortsättningen inte ifrågasätta SD på detta debattforum där en klar majoritet håller på SD, vill inte såra partiets väljare.
    Snart 2022 och val, den som lever får se vad som händer med Folkhemmet efter det.
    Ha en fortsatt bra dag…..

  1. Aldrig och heller aldrig de pensionspengar Göran Persson på 90-talet stal från folket för att rädda storbankerna, det har 80% av den naiva trygga svenska väljarkåren glömt bort !

 5. Det blev ju som väntat.Hade någon trott på ett annat utfall när den store förhandlaren var på plats ? För att det skulle låta bättre yrade han om lån istället.Lån som förmodligen aldrig återbetalats.Ska bli intressant att se vilka nya skatter som vi kommer att drabbas av nu för att kompensera detta.Klädskatt är ju redan på tapeten som förmodligen kommer att göra att fler småföretag går i konkurs.När kommer sjö och skog och luftskatten ?

 6. ”EU:s coronastöd en dimridå – för att rädda euron”
  är rubriken på en debattartikel av Leif Pagrotsky, Lars Arnell och Lotta Fogde .

  Debattörerna skriver att i EU-kommissionens beslutsunderlag framtonar något helt annat än vad som beskrivs i marknadsföringen. Att det i verkligheten handlar om en omställningsfond för att rädda EMU. Under fyra fristående punkter framhålls följande att:
  1. Kopplingen till coronakrisen är falsk
  2. Det blir ingen kickstart
  3. Svensk export missgynnas
  4. Korruption belönas

  https://www.expressen.se/debatt/eus-coronastod-en-dimrida-for-att-radda-euron/

 7. Ok, vi offrar hellre våra äldre förädrar, på asyl- och jobb religionens altare, sen ska vi även betala för klimatbedragarna och att spanjorerna låste in sig och sket i allt liksom om alla vore häktade.

  1. ja, och öppen lyx Kriminalvård, gratis för hela Afrika och Irak, med SFI-lärare i hijab (Annette på Asptuna) och Ramadanfest i solnedgången.

 8. Kallar man det klimatambitioner så blir allt välsignat.
  Jubelåsnan kan också åka hem och skryta med att de nu har fått igenom ett avtal som är välsignat av Greta och om inte världen är räddad så är iallafall Europe det.

  1. Om Gretas farsa vore etnisk äkta nyadelsman skulle han ha eldat upp dottern för att ”rädda världen” och få mer publicitet för klimatet?

 9. Då konstateras det att det är mp som i slutändan bestämmer att vi ska vara med på detta dumma påhitt.

 10. Ja vad var det som de kommit långt med???
  Inte fan vår eu avgift, för den är körd så fort de gick med på denna jättebluff,
  De står där med tom hand då gick med på detta, inte ens en pytte liten ide’
  S och sverige och vi skattebetalare är så körda, på en skuld på dettasom vi ska betala i århundrade
  SKANDAL

 11. Resultat nedan av webb-fråga ställd i ett tidigare inlägg i ämnet här på Petterssons blogg den 16:e juli, 2020 med rubriken:

  Löfven står fast vid svensk linje i EU: ”Krävs ändringar”

  https://petterssonsblogg.se/2020/07/16/lofven-star-fast-vid-svensk-linje-i-eu-kravs-andringar/

  Enkäten gav följande utfall:

  Kommer Löfven att stå emot eller backa?

  Kommer Löfven att backa och gå på linjen med bidrag? 93.4% (354 votes)

  Kommer Löfven att vägra bidrag och bara godkänna lån? 6.6% (25 votes)

  Total Votes: 379

  Enkäten visar tydligt att 93,4% av de totalt 379 som röstade förstod att syltryggen Löfven inte gick att lita på.

  93,4% ser ut att få rätt, precis som vanligt alltså. Tyvärr!

  1. Lena Mellin låter hälsa att denna enkät är gjord av hatmedia och därför fel, kommer det inte från skattefinansierade (kontrollerad): media så är det inte att lita på.

 12. Men vad tusan har ” våra klimatambitioner” med SARS-COV 2 pandemin att göra?

  ”Sverigebilden” är kostsam och dyr i drift.

  EU:s bästa går före svenska medborgares bästa. När en socialdemokratisk styrd regering förhandlar.

 13. ”För att få igenom våra klimatambitioner.” Undrar vad det är som vi ska göra för att rädda världen och klimatet? Ska vi låta någon avdankad politiker leda en utredning vilken endast ökar utgifterna.

 14. Det kostar på att klamra sig fast vid symboliskt klimat-nonsens. Ska pensionärerna ta smällen även denna gång ? Herregud vilket mörker !

  1. Det är mest synd om våra barn och barnbarn som också ska betala för sydeuropas pensionärer och inte bara ledighetskommittén i Sverige.

 15. Makteliten har inte tagit något endaste beslut som är bra för det svenska folket – det blir värre och värre hela tiden.

  Globalisteliten jublar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: