Kapten åtalas, körde tillbaks migranter till Libyen


INVANDRING. Kaptenen på ett det italienska underhållsfartyget Asso 28 kommer att ställas inför rätta för att ha kört tillbaka migranter till Libyen. Det är det första fallet i sitt slag i Italien.

Underhållsfartyget Asso 28 plockade upp 101 migranter nära en olje- och gasrigg på internationellt vatten, innan de tog dem till hamnen i Tripoli och överlämnade dem till den libyska kustbevakningen, enligt åklagare i Neapel.

Kaptenen och en representant för Augusta Offshore-företaget som äger fartyget anklagas för att bryta mot internationella lagar som förbjuder påtvingat återvändande av människor till länder där de eller deras rättigheter är i riskzonen.

Libyen betraktas inte som en säker hamn enligt internationell rätt.

The Local

-Pettersson säger att skicka tillbaka ekonomiska migranter är det enda rätta, de är inga flyktingar, och de kom från Libyen, så kapten handlade rätt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Kapten åtalas, körde tillbaks migranter till Libyen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: