Kapten åtalas, körde tillbaks migranter till Libyen

INVANDRING. Kaptenen på ett det italienska underhållsfartyget Asso 28 kommer att ställas inför rätta för att ha kört tillbaka migranter till Libyen. Det är det första fallet i sitt slag i Italien.

Underhållsfartyget Asso 28 plockade upp 101 migranter nära en olje- och gasrigg på internationellt vatten, innan de tog dem till hamnen i Tripoli och överlämnade dem till den libyska kustbevakningen, enligt åklagare i Neapel.

Kaptenen och en representant för Augusta Offshore-företaget som äger fartyget anklagas för att bryta mot internationella lagar som förbjuder påtvingat återvändande av människor till länder där de eller deras rättigheter är i riskzonen.

Libyen betraktas inte som en säker hamn enligt internationell rätt.

The Local

-Pettersson säger att skicka tillbaka ekonomiska migranter är det enda rätta, de är inga flyktingar, och de kom från Libyen, så kapten handlade rätt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Kapten åtalas, körde tillbaks migranter till Libyen

 1. Italien släpper in infödingarna.
  Italien har inte råd!
  Italirn har tidig pensionering!
  Italienarna är bra på att spela bräde!

  => Vi ger Italien gåva på flera miljarder!

  Våra barn får betala de närmaste
  35 åren!

 2. Endast enkelbiljett TILL Europa gäller !
  Hoppas att det Italienska folket är nöjda med sina nuvarande makthavare och sina turister från Afrika som väller in.

 3. Han skulle ha medalj istället. Det handlar INTE om flyktingar. Dom kommer bara hit för att leva på oss och slippa arbeta

 4. Tur att de inte hann fram till Sundybergs kommun, då skulle alla ha fått förtur i bostadskön, och varsin 4:a i Stockholm, gratis

 5. Den kaptenen är värd sin vikt i guld.
  Nu översvämmas Kanarieöarna av afrikaner kommer flera båtar i veckan.
  Många är smittade med Covid19 också.
  Detta måste få ett stopp.

  • Japp. De visade en raid i Ceuta och på Sydkusten.Reportern sa polisen slår till mot drog och människosmugglarna. Alltså det är smugglare alltihop. Inget snack om NGO er. En kursänding?
   Ett läger i Syd, alla hade Covid, ett annat hälften. Nu kan de låsa in och testa dem, annars måste de släppas inom 48 timmar.
   De tar även båtar påMallorca. De har ett spaningssystem och/eller så anmäler lokalbefolkningen.

 6. Han skulle istället fått ett hedersomnämnande och en gata uppkallad efter sig. De slapp ju att komma till Europa och bli hunsade av oss vita, för det är väl fortfarande så att BLM trenden är aktuell?

  • Nu lär de flygas hit antar jag. Bara så trött på skiten.
   Vart skall man kunna fly för att slippa det mångkulturella .

  • Ja, Parkgatan här vid domstolarna, akuten och Sjukhuset, liknar en svart ström från Afrikas horn. jag kallar den Krugerparkgatan, eftersom liknar ett safari.

Kommentera