Stäng

Löfven står fast vid svensk linje i EU: ”Krävs ändringar”

EU. Statsminister Stefan Löfven håller fast vid att EU:s förslag om långtidsbudgeten och återhämtningspaketet efter coronakrisen är för kostsamma. Det säger han inför riksdagens EU-nämnd, rapporterar TT/OMNI.

Twitter

– En överenskommelse måste vara acceptabel för alla. För att komma dit krävs det ändringar i det som ligger på bordet nu, säger statsministern som väntar sig ett långt möte när statschefer inleder toppmötet i morgon.

Regeringen tycker bland annat att alla 750 miljarder euro i stödpaketet ska fördelas som lån, inte i huvudsak som bidrag.

Sverige tillhör tillsammans med Danmark, Österrike och Nederländerna kvartetten mer sparsamma EU-länder som kallas ”frugala fyran”.

-Pettersson säger att det värsta med detta enorma stödpaket på 8000 miljoner svenska kronor är inte pengarna utan ett steg mot ett ännu mer överstatligt EU. Ett lån som EU-länderna gemensamt borgar för kommer att binda ihop länderna och skuldsätta kommande generationer samt hindra ett eventuellt utträde.

Riskerna är också stora att länderna i söder inte kommer att sanera sin ekonomi utan fortsätta som förut och då kommer de snart att behöva mer pengar och mer och mer. Precis som biståndet till Afrika.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “Löfven står fast vid svensk linje i EU: ”Krävs ändringar”

 1. Sanchez-socialist som regerar ihop med tokvänstern Podemos. Jämför Sverige…Han är på tiggarresa. Spanien är inte enat politiskt om att få bidrag och inte låna. Sanchez har majoritet genom att gynna små extrema partier. Högern vill att Spanien lånar. De säger att om Sanchez får pengar utan kontroll går det illa, pengarna öses ut på strunt. De vill ha lån. Kraschar Spanien så är det bättre att teknkokrater tar över. De jämför med Grekland och hur socialisterna styrde rätt ner i diket.
  Lite samma tror jag i Italien. De mesiga kommer ödelägga landet. Som i Sverige, samma mönster.
  Bankerna styr också och har sin agenda, många skurkar där.
  Spanien hade en kandidat till en post men de tog en irländare i stället. Misstänksamhet.

 2. EUs toppar har missförstått sig uppdrag.
  EU är en samarbets-organisation.
  Kan inte tvinga, eller straffa, endast samarbeta.
  Men Merkel försöker nu göra det, som Hitler inte lyckades med.

 3. Risken är mycket stor att han viker ner sig för Merkel.
  Han vill så gärna vara till lags.
  Dom enda han struntar i är svenska folket.

 4. Anledningen till att Löfven inte vill har det som bidrag tror jag beror på att Sverige helt enkelt inte har råd. Annars hade han mer än gärna använt våra pengar till att ställa sig in hos makteliten.

 5. Låt oss alla få samma förmånliga pensionsregler som greker, italienare som om de är statligt anställda går i pension från 50år. Det vill vi gärna ha. Lika för alla i EU. Är inte det Merkels paradgren som den DDR kommunist hon var.

 6. Röfvén blir blåst som vanligt. Vill bara spela svårflörtad för röstboskapen! De kommer att suga ut varenda spänn av oss!!

 7. Det jag tycker är stötande är att länder, där pensionsåldern är mycket lägre än i Sverige, ska få bidrag. Frankrike backade väl nyligen från krav på högre pensionsålder pga demonstrationer.

  I Sverige betalar vi mycket skatt. Om vi ska bidraga till andra kanske vi istället kunde sänka skatten. Varför ska vi bidra till länder med lägre skatt?

  EU är en märklig konstruktion. Många av dem som redan får stort stöd röstar för bidragsvarianten, t ex Polen o Ungern. Det blir ju inget gemensamt, tvingande solidaritet enligt Ylva Johansson.
  Uppfattar att det det nu gäller är Euron. Tyskland är ju så starkt att många länder är skyldiga dem pengar, Target 2. Är det här kanske ett sätt för länderna att betala skulder?

  Vore intressant att se en sammanställning per land med skattetryck, skulder etc. Är övertygad att de som vill ha bidrag också är de som vinner på det.

 8. Jag tycker gott att vi kan ge dem pengarna. I utbyte mot landarealer så kan vi bygga semesteranläggningar för utarbetade svenskar. Ett slags Gibraltar i dessa länder. Med en gnutta anständighet i kroppen går de med på det, annars för det vara.

 9. Det finns en anledning till att dessa länder alltid har haft dålig ekonomi och fram till dessa dagar har dom inte förändrat något för att få ekonomin att växa eller åtminstone går ihop. Så med hundra procent säkerhet kommer det att fortsätta på samma destruktiva väg som alltid vilket innebär att allt som skänkes kan man lika gärna slänga i sjön.

 10. Att manana riket skall behöva bidrag med över 17000 per person verkar långsökt vad har deras stolthet tagit vägen. Ju längre söderut desto sämre ekonomi de länder som sänder sina söner och döttrar till oss för att tigga borde inte heller få hjälp.
  Varför stämmer den svenska tesen att alla är lika mycket värda inte längre?
  Är det så att den är ett hjärnspöke endast hos våra syltryggar.

 11. Litar inte på Steffe, Sverige kommer att vika ner sig och betala en astronomisk summa till EU !
  Ibland är Sverige ett jätterikt land men ibland måste det sparas pengar och då i första hand inom äldrevården…..
  Skyll inte på mig, jag röstade nej både till medlemskap i rikemansklubben EU och till Euron.

 12. Greker ett vänligt folk men dåligt organiserade och enligt gammalsvenskt mått inte särskilt arbetsvilliga. Däremot att slänga med radband och sitta på Tavernan är de bra på, så varför ska de återigen få bidrag.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: