Problemet med frisläppta jihadister

av Judith Bergman • 15 juli, 2020

 • ”Vi spelar rysk roulett med folks liv när vi låter dömda, kända, radikaliserade jihadistiska brottslingar gå lösa på våra gator.” – Chris Phillips, före detta chef på Storbritanniens nationella kontraterroristiska säkerhetskontor, The Guardian, den 1 december 2019.

 • Hatlitteraturen delades ut till intagna av … fängelseimamer, som själva var utpekade av justitiedepartementet.
 • Fängelsepersonalen saknade utbildning för att konfrontera och avvärja … extremistisk ideologi, och ”var ofta rädda att bli anklagade för rasism om de gjorde det”. – Ian Acheson, före detta fängelsechef, Daily Mail, den 13 juli 2016.
 • Det återstår att se huruvida det kommer att göra någon skillnad om man släpper en terrorist som avtjänat två tredjedelar av sin dom, istället för hälften.
 • ”Om det finns människor som är helt beslutna att inte godta acceptera ingripande som kan förändra det giftiga tankesättet, ja, då bör de stanna i fängelse och om nödvändigt på obestämd tid.” – Ian Acheson, före detta fängelsechef, BBC News, 3 februari 2020.

Den 3 februari 2020 knivhögg Sudesh Amman, som precis blivit släppt från fängelset i England efter att ha avtjänat halva sitt fängelsestraff, två personer i Streatham, södra London, innan han sköts till döds på platsen av polis. Senare tog ISIS på sig ansvaret för attacken.

Attacken förde återigen frågan på tal om hur Europa bör hantera jihadistisk terrorism.

Efter Ammans terrorattack meddelade regeringen att en nödlagstiftning skulle introduceras för att sätta punkt för den automatiska tidiga frisläppningen från fängelset för terrorbrottsdömda. Dessa skulle inte granskas för frisläppning förrän de hade avtjänat två tredjedelar av sina straff och med godkännande från frigivningsnämnden. Justitiesekreterare Robert Buckland sa att den senaste attacken av Amman hade uppmanat till ”omedelbara åtgärder”.

Läs vidare

7 thoughts on “Problemet med frisläppta jihadister

 1. Det måste vara överenskommelsen mellan S och SMR, Sveriges Muslimska Råd som gör att vi är så barnsligt eftergivna till allt vad Islam innebär. Att vi har religionsfrihet hämmar oss också från att sätta ner foten för att slänga ut de värsta avarterna.
  Naturligtvis har alla dessa syltryggar till partianslutna i PK-sfären också varit ett hinder.

 2. Förbjud Islam
  Fungerar utmärkt i både Kina och Angola

  Numera ser man 4 åringar spring runt med slöja där jag bor.

 3. Jag undrar hur Migrationsverket klarar att sålla ut jihadisterna från den eviga strömmen av invandrare från MENA-länderna. Kanske sitter det ett antal jihadist-sympatisörer som handläggare i flera myndigheter? Det går att använda bakgrundskontroller i internationella register men är de inte kända är det naturligtvis omöjligt. Det finns säkra metoder att identifiera och registrera alla flyktingar men Sverige struntar i det. Därför är totalstopp på invandring från muslimska MENA-länderna enda säkra metoden att minska riskerna av terrorhot. Ibland verkar myndigheten anse att svenskar inte förtjänar att skyddas mot terror. Den attityden måste förstås åtgärdas.

  • ”Ruben”!

   Ja, men den viktigaste förutsättningen är
   att LANDSFÖRRÄDARNA, socialdemokraterna
   avslutar det bindande kontraktet med Muslimska
   Brödraskapet!

   Så länge kontraktet gäller är Vårt Fosterland sålt
   till och i händerna på islam/muslimerna.

   Det som händer – hela tiden – bevisar detta!

   – och 50% av svenska folket (de som är dummare
   än genomsnittet) vet inte och förstår inte vad detta
   betyder för Sverige!

   Jag är glad att jag är 80! …………..

 4. The Guardian är tillika en av alla vänsterliberala tidningar i England.
  I Sverige är det otänkbart att framföra befogad kritik mot islam. T o m IS terrorister, anses kunna fungera ute i samhället. Alla anses lika och kritiker kallas islamofober/fascister.

 5. ”Jihadister”!

  Varför använder man inte det rätta ordet?

  ”Jihadister” ÄR muslimer!

Kommentera