Stäng

Löfven försvarar coronastrategin: ”Jag är övertygad att den är rätt”

PANDEMI. Sverige har över 5.000 dödsfall, men till Aftonbladet säger statsminister Stefan Löfven (S) att han fortfarande tycker att den svenska coronastrategin är rätt. – Jag är helt övertygad om det, säger Löfven (S). 

Löfven säger till tidningen att det handlar om att försöka begränsa smittan så mycket som möjligt, att skydda liv, och samtidigt skydda samhällsviktiga verksamheter.

Samtidigt ska den nytillsatta coronakommissionen få utreda om det är någon skillnad i utbrottets kraft i Sverige jämfört med övriga Norden.

Löfven säger även till tidningen att den svenska ekonomin inte kommer att vara återställd förrän 2022, om det inte kommer en kraftig andra våg.

-Pettersson är inte specialist på pandemier eller statsepidemiolog men undrar vilka siffror Löfven (S) grundar sin övertygelse på. Jag tycker inte siffrorna jämfört med grannländerna ser så bra ut.

DANMARK har 5,8 miljoner invånare och det senaste dygnet 24 personer testats för coronavirus. Totalt har 13.061 smittats. Inget dödsfall det senaste dygnet.

Totalt har Danmark 610 döda, 6 på intensivvård samt 19 inlagda på sjukhus.

Sverige har 10,3 miljoner invånare och det senaste dygnet har 313 personer testats positivt. Totalt 76681 smittat och 17 dött det senaste dygnet.

Totalt har Sverige 5610 (1085) döda, 79 (11) på intensivvård, 439 (34) på sjukhus. I förhållande till folkmängden borde Sveriges siffror vara som de inom parentes om vi skulle vara lika bra som Danmark.

Jeander

https://c19.se/

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 reaktioner på “Löfven försvarar coronastrategin: ”Jag är övertygad att den är rätt”

 1. kålroten o potatis eller om det var päron o äpplen som stollen lik-ställde våra äldre med.

  ”Men eftervärldens dom har fallit hård över dem som burit ansvaret” 🙄

 2. Du är mördare är vad jag tycker!
  Och dina nickedokor
  Ni är en skam.
  Titta vad dom gjort i mitt hemland
  60 döda på 70 miljoner
  Ni är helt flata.
  ponnsan
  AFS
  Ta inte bort det pettersson snälla

 3. Den mannen är övertygad om att han är en världsledare
  trots att alla inklusive andra länder förstår att karlen är
  en mytoman.. just nu spelar han motsträvig förhandlare
  om den nya EU budgeten för att i slutändan förmodligen
  gå med på alla kostnader?

  Och som om det inte skulle va nog har han även börjat att
  öka upp antalet kvotflyktingar, så vi kommer även detta året
  att hamna en bra bit över hundra tusen bidragstärande till??

 4. Till Maja 2 angående Tjänstemannaansvar.
  Jag återanvänder en kommentar från thoralfsblogg.com :

  MickeP
  2020-04-03 / 19:06

  Hej Tomas.

  Helt korrekt analys från din sida. Tjänsteansvaret finns fortfarande i 20 kap 1 § brottsbalken, men korruptionen är så pass utbredd inom statliga myndigheter, inklusive rättsväsendet, att det sällan används.

  Själv jobbar jag som åklagare och ser eländet inifrån.

  Myndighetschefer, som tillsätts av regeringen, är 100 % lojala uppåt, dvs. mot de politiker som tillsätter dem. Myndighetschefer tillsätts inte nuförtiden utifrån kompetens, utan utifrån lojaliteten gentemot uppdragsgivaren. En viktig faktor därvidlag är att personen ifråga har rätt värdegrund och även i övrigt delar politikernas floskler. Kompetens kommer därmed i andra hand. Huruvida en myndighetschef är kunnig om den verksamhet han/hon ska leda är oväsentligt, huvudsaken är lojaliteten uppåt.

  Därmed är nästan alla myndighetschefer nuförtiden ganska okunniga om den verksamhet de är satta att styra. Inkompetenta med andra ord.

  En inkompetent myndighet kommer aldrig rekrytera personer som är mer kompetenta än myndighetschefen själv. Inkompetenta rekryterar ännu mer inkompetenta, annars kommer deras egen inkompetens att avslöjas. Snart har du ett gäng inkompetenta chefer som snart fyller alla våra ledningsfunktioner i det offentliga Sverige.

  Eftersom alla dessa INKOMPETENTA ledare vet att de är just INKOMPETENTA håller de varandra om ryggen. Ingen vill avslöja den inkompetenta – och korrupta – klubben, som i sina inbördes möten håller uppe klubbandan och ser ner på och snackar skit om alla oss andra.

  Därför ser du sällan några åtal för tjänstefel på denna nivå. Däremot på den nivå som jobbar på golvet.

  MickeP

 5. Ett inledande fel var, att inte sätta de från Italien hemvändande sportlovsresenärerna i karantän. Då hade smittspridningen sannolikt reducerats.

  Det företag jag understundom arbetar i, visade dock en helt annan handlingskraft, tog sitt ansvar, och beslöt att dessa hemvändare inte fick arbeta på två veckor (med lön, förstås). Handlingskraft fanns alltså

  1. Snälla – inte upprepa en lögn, tills den blir en sanning.

   Smittan kom inte i första hand från de Italienska Alperna, utan den kom långt före via semestrande ”ensamkommande barn”, som var hemma på sportlovet i Iran och hälsade på föräldrarna.

   Just det faktum att ”barnen” inte kommer från Afghanistan, utan från Iran där släkt och föräldrar bor, försöker regimen och regimmedia dölja.

   Vad beror tystnaden om smitta från Iran på?

   ”Varför är sportlovsresorna av hazarer från Iran så tabubelagda av myndigheten? Inser de att vi då lägger ihop ett och annat och förstår att förhalningen av flygstoppet från Iran hör ihop med att dessa hazarer inte är svenska medborgare och därför inte kan räddas hit av UD?”

   https://sveanews.wordpress.com/2020/06/09/sverigesmittan-harstammar-fran-iran/

   Sedan spreds covid-19 smittan från Iran, via dom stackars barnen på gratissemester i Iran, via moskéerna till våra äldreboenden.

   Inte konstigt att man stoppade smittspårningen…

 6. Visa människor ändrar åsikt, aldrig de dumma. 🤔

  Två saker är oändliga: mänsklig dumhet och universum, och jag är inte säker på det andra. 😳

  Bara en idiot gör exakt samma misstag om och om igen, och förväntar sig olika resultat. 🤪

  Märker ni den gemensamma nämnaren ?
  Ni får tre alternativ:
  FISKMÅS
  BADBOLL
  LÖFVEN

  Svar: Fiskmåsen och badbollen är det inte.

 7. I ett normalt land med ett folk som fortfarande använder huvudet till något annat än till ha mössan på skulle folk krävt kraftfullt och på alla vis hans avgång.Men,inte i vårt f.d.Sverige.Jag läste att Finländare som bor i Sverige och har fått ändrat medborgarskap till ett Svenskt åter vill bli Finska medborgare.Den officiella orsaken skylls på coronan.Jag tror att orsaken beror på annat………..

 8. Maud Olofsson, Reinfeldt och Lövén har kostat Sverige miljarder .
  Vi bör ta tillbaka tjänstemanna- ansvaret och åtala dem för de enorma förluster som de har orsakat landet.
  Vi måste få till en ändring. Kräva att systemet görs om. Att vi öppet skall kunna se vilka som röstar för olika kostsamma projekt.
  Vi kan inte agera hela världens bank.

 9. Stefan Lövfen är så bottenlöst svagbegåvad så han förstår inte när han har gjort bort sig och när fel beslut som fattats får allvarliga konsekvenser.

 10. Är det inte dags med en folkvald regering, istället för den som Björklund och Annie Lööv utsåg.

 11. Huruvida coronastrategin är rätt eller fel är för tidigt att säga. När pandemin är över kan vi kanske skönja svaret.

  Däremot kan vi på en gång se några uppenbara problem. Det tydligaste är total avsaknad av beredskap. Personlig skyddsutrustning tog slut till och med innan lönen var slut.

  Det andra uppenbara problemet är att nästan hälften av personalen i äldreomsorg och hemtjänst saknade kunskap om eller struntade i basala hygienrutiner.

  Den tredje faktorn, som North-West Univeristy visat, är att många avlidna led av D-vitamininsufficiens. De flesta troligen på grund av melaninöverskott.

  De två senare faktorerna har högst troligt ett samband och är också troligen faktorer som även drabbar New York, New Jersey, Belgien, Storbritannien, Tyskland, Italien och Spanien men inte Danmark, Norge och Finland.

  Vi gräver inte vår egen grav, det gör politikerna åt oss. Ivrigt påhejade av journalisterna.

 12. Löven går från klarhet till klarhet och det intellekt han uppvisar är ingen överraskning.Hans förmåga till logiskt tänkande i termer av orsak och verkan ligger klart under snittet.
  Redan tidigt anlade han tonen för hur statsmannaskapet skulle skötas med uttalanden som:
  – det är inte okey….
  – det är oacceptabelt….
  – käbbel, bara käbbel….
  – vi såg det inte komma….

  Allt går att sammanfatta i ett kort ord (tre bokstäver) som börjar med d och slutar med m.

  Det finns inte på kartan att han kommer att vara partiledare till valet 2022. Frågan är när bytet sker.

 13. Apropå dagens svenska socialdemokrati……..

  Paragraf 1. En sosse har alltid rätt.

  Paragraf 2. Ifall en sosse mot förmodan skulle ha fel. Tillämpas paragraf 1.

 14. Jag är högst orolig över att Lövén sitter i Bryssel och beslutar över våra huvuden .Med sig har han knäppskallar som Ylva Johansson med flera okunniga att besluta om vår framtid.
  En ny EU budget som gäller till 2027 skall beslutas, samt hur mycket Sverige skall bidra till de svårast drabbade Coronaländer.
  Man är bara så orolig.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: