Stäng

Egen majoritet för högern

Sentio publicerar idag sin väljarbarometer för juli och den är en trevlig läsning för alla utom regeringskonstellationen och kommunisterna.

Pandemin som lyft Socialdemokraterna de senaste månaderna är inte över, men den våg som sossarna glidit fram på har avtagit och nu verkar Sverige återgå till den situation som rådde innan mars.

Petterssons har vid flertalet tillfällen nämnt att Socialdemokraterna låg på historiskt låga nivåer innan pandemivågen kom och drog med sig väljarsiffrorna upp. Petterssons har också nämnt vid flertalet tillfällen att en våg planar ut ju närmare land den kommer och nu verkar det som att vågen inte längre lyfter Socialdemokraterna i opinionen.

Sentios siffror för juli ser ut så här.

 • Socialdemokraterna 25,5 (-3,3)
 • Sverigedemokraterna 24,1 (+3,4)
 • Moderaterna 20,3 (+1,7)
 • Vänsterpartiet 8,5 (-1,2)
 • Centerpartiet 5,8 (-0,6)
 • Kristdemokraterna 5,7 (-0,2)
 • Miljöpartiet 5,1 (+1,2)
 • Liberalerna 2,5 (-0,4)

Noterbart 1 är att SD + M + KD skapar en egen majoritet i riksdagen med sina 50,1%

Noterbart 2 är att de mindre partier som ligger närmast riksdagen går åt olika håll. Feministiskt Initiativ är närmast utraderade med sina 0,1. Samtidigt ligger Medborgerlig samling kvar på 0,7 medan Alternativ för Sverige dubblar sin siffra till 1,1.

11 reaktioner på “Egen majoritet för högern

 1. M och KD kommer aldrig att bygga en konservativ regering. Dom vill ha med C och L. Därmed ryker SDs hopp om att få vara med i en högerregering. I värsta fall kommer S att sitta kvar med stöd av C och V (Mp och L hoppas jag ramlar ur). så grundtips S gardera med Alliansen (M+C+KFD)

 2. Hur i hela friden kan någon vettig människa ens komma på tanken att rösta på Centerpartiet, ett parti med verklighetsfrämmande åsikter som dessa:

  Ur Centerpartiets program från 2011, ”Välkommen till Nybyggarlandet” :
  ”Hade vi haft den migrationspolitik som Kanada har, hade vår population idag kunnat uppgå till hela ca 40 miljoner. Det skulle innebära mycket arbetskraft som vi är i behov av för morgondagens välfärd. Tack vare stora folkvandringar från t.ex. Afrika har dagens Europa befolkats och kunnat utvecklas ekonomiskt, socialt och kulturellt.”

  Ur förslag till nytt program för Centerpartiet 2012:
  ”Centerpartiet strävar efter öppna gränser, fri rörlighet och en generös flyktingpolitik. För ett parti som värnar friheten och bygger sina värderingar på alla människors lika rätt och värde finns inget annat logiskt ställningstagande än att man är för en fri invandring.”

  Uttalande av Maud Olofsson, partiledare för Centerpartiet 2001-2011: ”Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån.” (Östra Sörmlands-Posten, November 2007). ”Svensk kultur, vad är det?” (hon ställde den frågan i TV, 20 Oktober 2009).

  Källa:
  https://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/2012/12/09/citat-om-invandring-och-rasism/

 3. Strävar SD fortfarande efter ett samarbete med M och KD, två partier från den landsförädiska 7 klövern som snart är överrens om en fortsatt sjuk massinvandring av icke kristna till Sverige?
  Bara önska SD lycka, hoppas det blir ett lyckat samarbete om det blir av men som sagt, lita ALDRIG på någon från familjen 7 de håller ihop i vått och torrt när det gäller…..

 4. det synerligen obehagliga är att Miljöpartiet inte åker ut .?
  förövrigt är det tveksamt om det går att lita på M vilket är tveksamt.
  dessutom har center 1.9 För mycket underlag

 5. Man får väl ta detta med en nypa salt men det i alla fall på väg åt rätt håll igen.

 6. Nu börjar det ordna upp sig. Hela regeringen ska ner i avloppet ihop med kommunisterna.
  😃😃😃😃👍👍👍👍

 7. Det kan väl inte finnas en Normalbegåvad människa som vill fortsätta ha detta samhälle? 3 mord idag än så länge kolla gärna på Samnytt.se angående en familj som tvingas flytta från sin lägenhet p,ga konstanta störningar från grannar och bostadsbolaget gör ingenting måste bli ett slut på detta vansinne

 8. Med vågor är det nog snarare så att de växer sig högre ju närmre stranden de kommer, och sedan faller de samman så att skummet yr.
  Om det inte är en tsunamivåg, ty då blir det översvämning istället.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: