Bör en afghan godkänna afghanska asylsökande?

INVANDRING. Bör en afghan godkänna afghanska asylsökande? I Danmark diskuteras detta, i Sverige råder tystnad trots massor med invandrare som handläggare på migrationsverket. 

-Pettersson säger att man behöver inte Albert Einstein för att förstå varför det finns korruption också inom statliga myndigheter, exempelvis som vi sett på Migrationsverket, och varför ”felutbetalningarna” uppgår till ofantliga belopp. Det bästa vore att stänga gränsen, i andra hand borde inga handläggare får arbeta med asylsökande där misstanke om korruption kan uppstå.

Socialdemokraterna är specialister på att tillsätta efter partibok i stället för efter duglighet och förtjänst, det är en typ av korruption som kostar landet ofantliga summor och tillit.

Vi har också fått en annan typ av korruption som vi tidigare sluppit, handläggare på Migrationsverket gynnar den egna klanen eller religionen och kanske får en liten ”present” för uppehållstillståndet. Muslimer gynnar muslimer och motarbetar kristna osv.

I kommuner som Södertälje har det varit problem med tillstånden för alkoholservering där vissa handläggare gynnade släkten och klanen.

Korruption har alltid funnits men med invandringen kommer en ny typ i oanad mängd.

De hånskrattar åt oss: Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Bör en afghan godkänna afghanska asylsökande?

 1. När allt är anpassat efter mestadels ärliga svenskar och då individer med rymligare samvete eller dålig språkförståelse ger fel information öppnas dörrarna på vid gavel och pengar forsar ut. Naturligtvis måste det till mer kontroller men myndigheterna tvekar de tror att kostnaden då stiger, tvärtom fler beslut blir rätt och fuskarna kan också upptäckas och straffas.
  Dessutom borde staten minska på bidragsfloran, skatten sänkas och låta arbetande folket få mer över för att få känna att det lönar sig att arbeta.

 2. Afghanen som bestämmer brukar självklart ta en ”väl avvägd” avgift.
  Svenska staten litar givetvis på alla hederliga invällare.

 3. ”JÄV” finns kvar i svensk lagstiftning. Använd detta!

  All dömande personer (inkl nämndemän) skall avkrävas en skriftlig förbindelse om att endast döma enligt lagar stiftade av svenska Riksdagen! Alltså INTE Sharia, INTE enligt vad kommunistiska aktivister ur HILDA, RUBEN eller IDA predikar. I förbindelsen skall påminnas om straffet för att bryta avtalet.

 4. Låt araber utreda afrikaner.
  Afrikaner utreda afghaner
  Kristna utreda muslimer..
  Osv osv…

 5. Vänsterpartiets dömande nämndemän i Svea HOVRÄTT, med koran studiecirkel, troligen islamister troligen från Pakistan, samma familj, borde granskas. Skiljaktiga domslut t.ex av Khan, kan vara Sharia. B6139-16, (Jabin B16653-15)

 6. Det är ju inte bara på migrationsverket detta förekommer , på I stort sett varenda statlig myndighet sitter det nu utlänngar som favoriserar sina egna. . Det hela försigår så öppet och uppenbart att det är skandal att inget görs.

 7. Som att ha dömda kriminella som nämndemän.
  De identifierar sig med den grupp, som de ska bedöma objektivt.
  Klart det finns en intressekonflikt.

   • Se bara hur invandrare som röstar M behandlas. Fråga Hanif Bali.
    De förväntas alltid stödja sina landsmän, även de som inte förtjänar detta. Lojaliteten emot Sverige, blir då lägre.

 8. ang. ”missans” inlägg:

  Ett, sedan länge känt faktum är väl att Södertälje
  har styrts av f.d. Jugoslavien/ Balticum ”-flyktingar”?

  Före ”Balkan-invasionen” var Södertälje en idyll ……….!

 9. Svaret på frågan blir naturligtvis NEJ ! Eftersom det knappt kommer hit några asylsökande eller flyktingar, utan mest bidragstörstande islamistiska skojare. Det skulle ju räcka med att dom diskuterade sitt ärende med närmsta bankomat.

Kommentera