Stäng

Vi kallas klimatförnekare…

Nedanstående är en insändare av Göran Wickkström i Nerikes Allehhanda. 

Många kallar alla oss för klimatförnekare som inte tror på att vi bara har 10 år på oss att rädda vår civilisation från dess undergång eller att stora delar av jorden kommer att översvämmas och bli obeboelig. Ingen kan förneka klimatet och inte heller naturliga klimatförändringar. Därför kan man inte vara klimatförnekare.

Jorden beräknas ha existerat i cirka 4,5 miljarder år och människan i ungefär 200 000 år. Jorden har upplevt oerhört större påfrestningar än de normala klimatförändringar vi har i dag och kommer inte gå under eller översvämmas. Allt enligt fristående och seriösa klimatforskare.

Klimatet påverkas i första hand av solens aktiviteter, jordens omloppsbana, havsströmmar och molnbildning. Men också av växthuseffekten. Vattenånga utgör 95 procent av alla växthusgaser, koldioxiden cirka 4 procent. Nästan all koldioxid är naturlig från hav och växtlighet på land.

Tre särskilt kalla perioder kan urskiljas under senaste årtusendet: mitten av 1300-talet, cirka 1570–1710 och cirka 1790–1880. Sedan slutet på 1800-talet har vi haft tre globala värmningar med samma hastighet i förloppen. Den nuvarande hastigheten är inte unik och är naturlig efter den så kallade lilla istiden. Sammantaget har temperaturen stigit med drygt en grad sedan 1880-talet.

Läs Göran Wickströms hela insändare…

-Pettersson säger att det är en ovanligt bra, väl underbyggd artikel. Inget säger att klimatet just nuu är optimalt och lite varmare är snarast en klimatförbättring, kanske kan den underbara Värmetiden komma tillbaka?

Dagens politiker och opinionsbildare ger barn och vuxna ångest helt i onödan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Vi kallas klimatförnekare…

  1. Att jorden ska gå under har man hotat med i flera hundra år men inget händer. Fan vad jobbigt det måste vara…….😄😄😄

  2. Detta är typiskt! De onda krafterna kallar andra för det de är själva! ”Klimatförnekare”, vad säger det egentligen?, jo, den som förnekar klimatets naturliga variationer, dvs att det finns ett klimat som alltid har varierat utan mänsklig påverkan, dessutom mer än vad någon nu levande har upplevt!. Det är alltså saint Greta och hennes anhang och gelikar som är de verkliga ’Klimatförnekarna’!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: