Efter tio år gör S det SD sagt: Vi måste gå hårdare åt unga kriminella

BROTTSLIGHET. Sverigedemokraterna kom in i riksdagen hösten 2010, för snart tio år sedan, gång på gång har de lagt vettiga förslag som socialdemokraterna avvisat som fascistiska. Nu öppnar regeringen för att slopa delar av straffrabatten för unga, så att även personer mellan 18 och 20 ska kunna dömas till livstids fängelse. Justitieminister Morgan Johansson (S) säger till Sveriges Radio Ekot att förslaget är direkt riktat mot gängkriminaliteten. Precis det som SD sagt i snart tio år. 

– Vi måste gå hårdare åt de som i unga år är inne i allvarlig kriminalitet, säger Johansson. Moderaterna har sagt sig stå bakom förslaget och det finns en majoritet för det i riksdagen. V är dock emot. Enligt partiets rättspolitiska talesperson Linda Sneckar riskerar följden att bli att de som döms i stället blir fast i kriminalitet.

V är dock emot. Enligt partiets rättspolitiska talesperson Linda Snecker riskerar följden att bli att de som döms i stället blir fast i kriminalitet.

-Pettersson undrar hur Snecker tänker, vi ska inte låsa in förstagångssnattare på livstid utan ge dem som redan är inne i grov kriminalitet rejäla straff. Jag menar att forna tiders örfil måste ersättas med något som känns i uppfostrande syfte så ungarna lär sig att inte begå grova brott. Idag är det många som begår brott och fortsätter bara för att de inte straffas. Vänsterpartiets kriminalpolitik är väl beprövad med avskräckande resultat…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Politikfakta

13 thoughts on “Efter tio år gör S det SD sagt: Vi måste gå hårdare åt unga kriminella

 1. Påstå att du är sjutton och du går fri precis som i dag. Ingen kan kolla för alla papper är kastade. Så är det med Morgans straffskärpning. Den är som vanligt skarpast i pressmeddelandet från justitiedepartementet.

 2. Det vore bättre att utvisa brottslingen tillsammans med klanen så skulle han få ett rättmätigt straff och vi skattebetalare hade ett femtiotal färre att försörja.

 3. Om sossarna vore ärliga och sa vi tar nu ett beslut baserat på vad SD tidigare föreslagit, så skulle de vinna väljare bara för att de var för en gångs skull ärliga. Vi som är SD,are skulle också glädjas eftersom det är bra för Sverige när rätt politik förs eftersom vårt mål är att återställa Sverige till vad det en gång var. Ett partis mål ska vara att göra det som är bra för så många som möjligt i landet. Det har de flesta partier glömt och bara tänker på sitt och partiets bästa.

  • Sozzarna kan aldrig återställa landet. De saknar viljan. De enda de försöker är att inbilla de svagsinta att de tänker göra något åt det som de har ägnat åratal att skapa.

 4. Media tar aldrig upp dessa ämnen, som att plötsligt kopiera Sd:s politik. Media underlättar för hycklarna, som slipper obehagliga frågor.
  Tyvärr är även domstolarna infiltrerade av vänstern och de dömer därefter. Alla styrande funktioner i samhället, går värdegrunds kurser och matas med flummiga värderingar.
  Det blir svårt att ändra kurs på skutan.

 5. Man känner igen detta från Ny demokrati. Några år efter att Ny demokrati upphört hade Sossarna snott det mesta av deras politik.

  • Fel Olof.p. När alla Ny demokratis idéer införts så blev de överflödiga.

 6. För lille arrogante SD hatande Morgan har inte den förmågan att komma ihåg så långt tillbaka. Tror på fullt allvar att det är deras egna förslag.
  Så kan det bli när inte alla hjärnceller är i bruk.

 7. Låter ju bra och som en skärpning, blir intressant att se i framtiden hur många 18-20-åringar som fått livstidsstraff !
  Att säga och tycka i teorin är inte riktigt detsamma som verkligheten, man kan föreslå hur mycket som helst och framför allt när ett val står inför dörren men det som sagts innan blir sällan verklighet efter valet, den som lever får se….

 8. Till Linda Snecker:

  Håll käften!!!!!!!!

  Morgan Johansson:

  Vem tror på vad du säger? 2002 sa du att om 10 år ska Sverige vara drogfritt. Sedan har du även sagt att gängkriminaliteten ska knäckas.

  Hur går det?

  Advokaterna är i varje fall glada. Liksom de kriminella.

  De vänsterliberala klarar ingenting. Bidrag håller ekonomin uppe med hjälp av att höja och hitta på nya skatter.

 9. Är det någon som tar lille Molgan på allvar? Har han frågat Maria Ferm, Thomas Bodström och kommunisterna de kommer säkert att sätta sig emot.

Kommentera