Facket: Förtroendevalda behandlas som fiender

FACKLIGT. Vissa arbetsgivare behandlar fackets företroendevalda som ett hot, skriver 13 avdelningsordföranden från Kommunal i en debattartikel i Aftonbladet”De är en tillgång, och borde uppskattas och behandlas därefter”, skriver debattörerna.

Problemet med att fackliga företrädare behandlas som fiender har blivit än tydligare under pandemin när krav har ställts på allt från visir till ordentliga handlingsplaner, menar de och varnar för att en tystnadskultur sprider sig.

-Pettersson tycker det är bra att facket behandlas som de själva behandlar oliktänkande. LO-facken inklusive Kommunal, utesluter aktiva Sverigedemokrater på grund av deras värdegrund. De säger dock aldrig vad denna värdegrund är eller består av. Däremot går det bra för aktiva kommunister och islamister att vara med i S och fackligt aktiva, deras värdegrund duger tydligen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Facket: Förtroendevalda behandlas som fiender

 1. Det värsta är den otroliga okunskapen hos befolkningen angående A-kassan. Tusentals har sökt medlemskap hos LO nu vid permitteringarna.
  Får på så vis betala 3-4 gånger mer än om de gått med i Alfa kassan som är bättre för den är inte yrkesbunden utan generell.

 2. Det som förvånar mig är varför startar inte dessa företag
  och driver dem exakt så som dom tycker att företag ska drivas?
  men det är förstås roligare och leka Duktig Pelle och snacka
  om för andra hur dom ska driva dem.

  Förtroendevalda ja?Hur är det med det förtroendet, vad jag
  har förstått så har facket aldrig haft så lågt förtroende som
  dom har idag bland dom medlemmar som ännu finns kvar?

  • LO har försökt, de drev byggbolaget BPA och det kostade medlemmarna flera miljarder i förluster innan PEAB köpte upp dem.

   Aftonbladet ägde de också, där har de kvar en minoritetspost och makten att tillsätta den politiske chefredaktören, med andra ord är den “oberoende socialdemokraten” Anders Lindberg helt i händerna på LO.

   • BPA hade dubbelt med chefer och basar. De som var släckt med varandra sen en uppsättning som hade kunskap.
    VD fick över 40 miljoner i avgångsvederlag fast han byggt en villa någon stans i roslagen för flera miljoner, som var bokförd som lagarelokal och en stor sommarstuga i fjällen för 800 000 kr på BPA bekostnad.
    Blev inget åtal.
    Tidningen Arbetet gick också 40 miljoner back om året om jag inte minns fel

 3. Inte är det arbetsgivaren som är det stora problemet för en förtroendevald.
  Inte heller för en arbetstagare som bara är medlem. Nej, det är den trångsynta, fördomsfulla fackföreningen som motarbetar vanliga medlemmar. Särskilt om de utövar sina lagstadgade, demokratiska rättigheter att sympatisera med SD eller vem som helst.
  Har aldrig fått något stöd av facket, trots medlemskap i 48 år. Inte ens när jag uttryckligen bett om bistånd i olika spörsmål. Det enda positiva må vara den kollektiva sjukförsäkringen. Den har faktiskt varit ett positivt undantag.
  Annars har det bara kostat en massa pengar som dumt nog har gynnat dom giriga såssarna.

 4. Kommunisterna stöder socialdemokraterna och islamisterna är en rik källa till röstfiske/köp.

Kommentera