Sommar i Sverige

GOTT OCH BLANDAT. Det är juli 2020 i Södermanland, vädret är som det brukar vara växlande molnighet, måttligt varmt 18-20C och en lätt bris som höll insekter borta och en och annan regnskur som vi slapp.

-Pettersson och den oäkta hustrun tog dieselbilen som köptes då det var miljövänligt med diesel, en knapp mil efter landsvägen, vi har ingen kollektivtrafik här på landet hur mycket miljömupparna än tjatar men vägen är nyasfalterad och fin.

Nåväl, vi plockade snabbt c:a 6 liter utsökta jordgubbar hos Bärstabäret, det finns 6-7 sorter att välja mellan och ägaren har inget emot att några bär försvinner in i munnen under plockning. Efteråt var det gott med kaffe och en glass.

Det var gott om folk i landet, men det verkar inte vara populärt hos de “nya svenskarna”, jag såg inte en enda. De kanske inte gillar jordgubbar eller att få ont i ryggen, som lätt drabbar den ovana…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

7 thoughts on “Sommar i Sverige

 1. Apropå …

  ” … det verkar inte vara populärt hos de ”nya svenskarna”, jag såg inte en enda. De kanske inte gillar jordgubbar eller att få ont i ryggen, som lätt drabbar den ovana…”

  Han som i ett annat sammanhang har sagt att han ” … inte såg någonting komma … ” har också sagt det här om alla dom som står och väntar på att få komma…

  https://cached-images.bonnier.news/swift/bilder/media/c459f63fbdc2f96a20179268f30c8a37.jpg

  Löfven anklagas för SD-retorik efter Facebookinlägg (Publicerad: 11 April 2018)

  Bild- och textkälla / Läs mer på:

  https://www.resume.se/kommunikation/pr/lofven-anklagas-for-sd-retorik-efter-facebookinlagg/

 2. Lördag den 11 juli 2020.
  Jag tycker att Ni läsare skall ta del av vad min idol Björn Gillberg berättar om eldrivna fordon. Gå in på hans YouTube – kanal Värmlandsmetanol.

  På Gröna bussar, (Skånetrafikens lokalbussar är gröna.) i Trelleborg kan man läsa att de körs på 100 % grön el.

  Jag har hört att man slutat elda oljekondenskraftverket i Karlshamn med olja och i stället använder Grönkål. Därför blir det Grön El.

  Ungefärligt: För orientering nämner jag att kondenskraftverk innebär att av tillförd mängd värme får man 30% ström. Med de resterande 70 % av värmen gör man fiskarna glada.

  Det vill säga: Man värmer havet.

  Elmotorer är effektiva
  men batterierna sägs ha en verkningsgrad på ca 70 %

  Av värmen får man 0,3 x 0,7 = 0,21 kvar att driva bussen. (Verkningsgrad 21 % )

  Dieselmotorn har i dag en verkningsgrad mellan 35 och 50 % ( På tomgång är verkningsgraden noll men då förbrukar den väldigt lite.) Då motorn arbetar är kanske verkningsgraden 45 %

  Det innebär att dieselbussen nyttjar 45 % av tillförd värme. (=bränsle.)
  Det innebär att el-bussen nyttjar 21 % av tillförd värme. (=bränsle.)

  Således är dieselmotorn drygt dubbelt så effektiv generellt sett.
  (Ånglok utan överhettare sägs ha verkningsgrad av 7 %)

  Med vänlig hälsning
  Gidlöf.se

 3. Låter som en normal svensk sommar utan uppvärmning.
  Som jordgubbsplockare är det nog uteslutet att köra bilar i miljonklassen.

Kommentera