Stäng

Tre invandrare döms för kraftiga bomber i Angered och Landvetter

BROTTSLIGHET. Tre män har stått åtalade för inblandning i två bombdåd i Landvetter och Angered i fjol. Idag, fredag, föll domen. En man döms till 13 års fängelse, en man döms till 10 års fängelse och den tredje döms till sex månaders fängelse för medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse, men frias på en rad andra punkter.

Mustafi, Khoshaghideh, Ibrahim, Baoi, Dawod, heter de fem som ar misstänkta från början. Två är försvunna utomlands. Förundersökningen är på 3119 sidor. Domen från Göteborgs Tingsrätt har mål nummer B 16402-19.

 • Daniel Baoi, född 1980, döms för anstiftan av allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott, grovt vapenbrott, anstiftan av olaga hot, till 10 års fängelse. Herr Baoi frikänns också för en hel hög brott.
 • Adam Ibrahim, född 1995, döms för försök till mord, allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott, grovt vapenbrott, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott, olaga hot, till 13 års fängelse. Ibrahim frikänns också för ett mordförsök.
 • Aris Mustafi, född 1987, döms för medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott till 6 månaders fängelse. Han frikänns för massor av brott.

-Pettersson säger att invandringen är spännande men det har ett fruktansvärt högt pris. Ingen av de fem borde ha släppts in i Sverige.

 • Tidigare 2020-06-11. Tre invandrare åtalas för kraftiga bomber i Angered och Landvetter

BROTTSLIGHET. Tre män åtalas för både ett sprängdåd i Landvetter utanför Göteborg och en kraftig explosion utanför ett sjuvåningshus i Angered förra året. Bomben i Landvetter hade placerats under en bil och innehöll enligt utredarna omkring fem kilo dynamit.

Steget Efter

Båda dåden var enligt polisen kopplade till en konflikt mellan grovt kriminella i Göteborg, rapporterar SVT. Inga personer skadades i explosionerna.

De tre männen åtalas misstänkta för bland annat grov allmänfarlig ödeläggelse och försök till mord.

-Pettersson noterar att fem män är misstänkta men två har lämnat landet och av namnen att döma borde de tre som åtalas nu aldrig ha släppts in i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

9 reaktioner på “Tre invandrare döms för kraftiga bomber i Angered och Landvetter

 1. Man får väl förutsätta att dom så kallade gårdsrånarna
  som körde runt och knackade ner äldre människor och
  rånade dem ,är av utländsk börd, eftersom Media så
  hovsamt pixlar deras tryne ? Inga namnuppgifter här inte,
  Det är skillnad på när Moderaten som blev dömd för
  våldtäkt, här var det namn o bild i varje blaska, vet inte
  ifall skonumret också uppgavs, men det framgick vem
  det var, och gärna det det finns inget försvar för idioter,

  Här ser man ytterligare ett bevis på att äldres värde har
  kraftigt devalverats, det syns även på domarna hur man hela
  tiden förminskar dårarnas framfart, när dom slapp att bli dömda
  för rånet på Greve Carl Piper, det var ju ändå han som lurade i
  in dem under övervaknings kamerorna så att det kunde bevisas
  att dom varit där. 6 år för den mest framträdande, och utsläppt
  efter halva tiden , sen är det bara att fortsätta att råna sådana
  som efter ett strävsamt liv har fått en slant över.

  Men viktigast av allt är enligt Svenska lagar att brottslingarna
  inte får en månad för mycket i straff!

 2. Utvisning, har det blivit förbjudet? Grova brott skulle per automatik leda till utvisning oavsett om de är svenska medborgare men inte födda här av genuina svenska föräldrar. Det är ett av medlen för att få dessa individer ska slippa bli återfallsförbrytare hos oss. Andra till varnagel och oss till gagn.

 3. 13 år, 10 år och 6 månade, vad blir den faktiska tiden på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell efter avräknad häktestid och villkorlig frigivning efter 2/3 ?
  Dessa kriminella parasiter är efter att ha vårdats mycket väl på hotellet snart ute igen och kan fortsätta att berika samhället.

 4. På tv sade hallåan att en granat har hittats i Fyrisån i Uppsala. Vidare ; Det är vanligt ! En ny sed i Sverige.

 5. – och socialdemokraterna måste fortsätta importera
  sådant utskott av mänskligheten!

  LANDSFÖRRÄDARNA är tvingade till det så länge
  de har kontraktet kvar med muslimerna!

 6. Om dessa ofränder hade lagt lika stor energi på att skapa som på att förstöra vet jag vilket region i världen som hade varit ledande.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: